Rekommenderad rutt
Venedig
Resa direkt till Igoumenitsa med färja
Igoumenitsa
Se priser
Alternativa rutter
Venedig
Resa med färja, flyg till Korfu
Korfu
Resa med färja till Igoumenitsa
Igoumenitsa
Se priser

Hur tar man sig från Venedig till Igoumenitsa med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Venedig till Igoumenitsa? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Venedig till Igoumenitsa är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Venedig till Igoumenitsa, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Venedig till Igoumenitsa så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Superfast Ferries eller Minoan Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Venedig Igoumenitsa som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Venedig till Igoumenitsa behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Venedig till Igoumenitsa

Avgångshamn
Venedig
Italien
Veneto
Ankomsthamn
Igoumenitsa
Grekland
Epirus
Avstånd
925 km
Färjerederier
ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Superfast Ferries, Minoan Lines
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
28 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Venedig Igoumenitsa: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Venedig till Igoumenitsa kan du hitta biljetter från 1237 kr för en person om du reser utan bil till 4811 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Venedig till Igoumenitsa är 2683 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Venedig till Igoumenitsa är 25 timmar 30 minuter. De långsammaste färjorna tar 25 timmar 30 minuter att nå Igoumenitsa, medan de snabbaste båtarna anländer till Igoumenitsa på 25 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Venedig kl 12:00. Den sista båten till Igoumenitsa avgår från hamnen i Venedig kl 13:30.

Genomsnittspris för en Venedig till Igoumenitsa färjeöverfart
2683 kr
Prisintervall för färjor Venedig Igoumenitsa (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1237 kr - 4811 kr
Genomsnittlig överfartstid Venedig Igoumenitsa
25 timmar 30 minuter
Avgångstid för första färjan till Igoumenitsa
12:00
Tid då sista färjan avgår till Igoumenitsa
13:30
Ankomsttid för första färjan till Igoumenitsa
14:30
Ankomsttid för sista färjan till Igoumenitsa
16:00

Varför ta en färja från Venedig till Igoumenitsa?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Venedig till Igoumenitsa vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Igoumenitsa. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Venedig till Igoumenitsa är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. På en färja har du dock inte detta problem: din cykel lastas direkt i fartygets enorma garage. Du lämnar den där under hela överfarten Venedig-Igoumenitsa i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du stiger på din cykel i Igoumenitsa för att gå av båten.
Ta med dig obegränsat med bagage
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. För överfarten Venedig-Igoumenitsa krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Igoumenitsa. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Lines, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.
Att ta sig tid blir ett nöje
Allt i vårt samhälle måste gå snabbt. Ombord på en Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Lines-färja får du en smidig start från Venedig och seglar i mindre än 40 km/h till Igoumenitsa. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Venedig-Igoumenitsa är lite för kort!

Vilka bolag trafikerar mellan Venedig och Igoumenitsa?

Om du vill resa mellan Venedig och Igoumenitsa med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Superfast Ferries Venedig Igoumenitsa
Superfast Ferries
Superfast Ferries, som grundades 1993, är ett grekiskt företag som tillhandahåller sjöförbindelser mellan Grekland och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Igoumenitsa och boka en biljett från Superfast Ferries mellan Venedig och Igoumenitsa. Mer information om Superfast Ferries
ANEK Lines Venedig Igoumenitsa
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Venedig-Igoumenitsa och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Igoumenitsa och boka en biljett från ANEK Lines mellan Venedig och Igoumenitsa. Mer information om ANEK Lines
Minoan Lines Venedig Igoumenitsa
Minoan Lines
Minoan Lines är ett grekiskt rederi som bildades 1972 och erbjuder passagerartransporter i Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Venedig-Igoumenitsa och boka en biljett från Minoan Lines mellan Venedig och Igoumenitsa. Minoan Lines kör 2 överfarter i veckan till Igoumenitsa från Venedig och restiden är 28 timmar 30 minuter. Mer information om Minoan Lines
28 timmar 30 minuter
2 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Venedig? Var anländer båtarna i Igoumenitsa?

Avgångshamn i Venedig

Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Liness färjor till Igoumenitsa avgår från följande hamnar i Venedig:

Venezia Tronchetto
Karta

Ankomsthamn i Igoumenitsa

Minoan Lines, ANEK Lines eller Superfast Ferries fartyg anländer till Igoumenitsa från följande hamnar:

Igoumenitsa
Karta
Andra alternativa avgångar från Venedig till Igoumenitsa
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Venedig till Igoumenitsa tar det minst 28 timmar 30 minuter att täcka de 925 km mellan Venedig och Igoumenitsa.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Venedig och Igoumenitsa på vintern) och färjerederiet (Superfast Ferries, ANEK Lines och Minoan Lines). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Venedig och Igoumenitsa.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Venedig och Igoumenitsa: Superfast Ferries, ANEK Lines och Minoan Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Superfast Ferries, Minoan Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Superfast Ferries, Minoan Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Venedig Igoumenitsa kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Venedig och Igoumenitsa reser du 925 km.

För att åka med båt från Venedig till Igoumenitsa kan du hitta priser från 1237 kr för det lägsta, till 4811 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2683 kr.

Den första färjan avgår från Venedig kl 12:00 till Igoumenitsa.

Den sista färjan till Igoumenitsa avgår vanligtvis från Venedig kl 13:30.

Hur är en färjeöverfart från Venedig till Igoumenitsa?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Venedig till Igoumenitsa kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Venedig Igoumenitsa-kryssning ombord på ANEK Lines, Agoudimos Lines, Kerkyra Lines, Superfast Ferries eller Minoan Lines har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Venedig till avstigning i Igoumenitsa. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Venedig och Igoumenitsa.

Ombordstigning i Venedig

Innan din färjeresa med Venedig Igoumenitsa börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentationstid i Venedigs hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Venedig inom den tidsgräns som Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Lines har fastställt. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Venedig - Igoumenitsa / Vid färjeterminalen i Venedig letar du efter Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Lines-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på fartyget till Igoumenitsa / Informationsmeddelanden sänds i Venedig färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Med bil följer du Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Liness personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Överfart från Venedig till Igoumenitsa: ombord på fartyget...

På Superfast Ferries, ANEK Lines eller Minoan Lines-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Avstigning från färjan i Igoumenitsa

Här finns lite information för avstigning i Igoumenitsa:

  • Igoumenitsa Harbour är i sikte / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Igoumenitsa Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Igoumenitsas hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Venedig till Igoumenitsa i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Igoumenitsa.
  • Lämna fartyget och utforska Igoumenitsa / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. Tullpersonalen i Igoumenitsas hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen har din semester i Igoumenitsa börjat på allvar!
Färja Venedig Igoumenitsa - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Venedig till Igoumenitsa

Vad kan man besöka och göra i Igoumenitsa?

Igoumenitsa har en äkta medelhavscharm med gator som kantas av kaféer, tavernor och små butiker. Hamnen är också en idealisk utgångspunkt för att utforska regionens naturliga och historiska underverk.

I närheten ligger den berömda Drepano-stranden, en vidsträckt gyllene sandstrand med hisnande utsikt över det kristallklara vattnet i Joniska havet. Det är den perfekta platsen för att njuta av solen och strandens njutningar. Vattensportentusiaster kan också njuta av segling, dykning eller vindsurfing.

För den som älskar historia och kultur rekommenderas ett besök på Finikas arkeologiska utgrävningsplats. Här kan du utforska gamla ruiner och beundra resterna av ett gammalt tempel tillägnat guden Apollo.

För att ta dig runt i regionen kan du välja att hyra en bil, vilket gör att du kan upptäcka området i din egen takt. Vägarna är väl underhållna och du kan besöka destinationer som den magnifika sjön Ziros eller de traditionella byarna Pramada och Kastaniani.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid