Valencia
Resa direkt till Palma (Mallorca) med färja, flyg
Palma (Mallorca)
Se priser

Hur tar man sig från Valencia till Palma (Mallorca) med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Valencia till Palma (Mallorca)? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Valencia till Palma (Mallorca) är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Valencia till Palma (Mallorca), så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Valencia till Palma (Mallorca) så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Valencia Palma (Mallorca) som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed eller Grandi Navi Veloci-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Valencia till Palma (Mallorca) behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Valencia till Palma (Mallorca)

Avgångshamn
Valencia
Spanien
Valencianska gemenskapen
Ankomsthamn
Palma (Mallorca)
Spanien
Balearerna
Avstånd
260 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed
Frekvens av överfarter
4 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
7 timmar 40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Valencia Palma (Mallorca): Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Valencia till Palma (Mallorca) kan du hitta biljetter från 289 kr för en person om du reser utan bil till 2139 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Valencia till Palma (Mallorca) är 1018 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Valencia till Palma (Mallorca) är 7 timmar 44 minuter. De långsammaste färjorna tar 10 timmar 44 minuter att nå Palma (Mallorca), medan de snabbaste båtarna anländer till Palma (Mallorca) på 6 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Valencia kl 21:01. Den sista båten till Palma (Mallorca) avgår från hamnen i Valencia kl 22:46.

Genomsnittspris för en Valencia till Palma (Mallorca) färjeöverfart
1018 kr
Prisintervall för färjor Valencia Palma (Mallorca) (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
289 kr - 2139 kr
Genomsnittlig överfartstid Valencia Palma (Mallorca)
7 timmar 44 minuter
Avgångstid för första färjan till Palma (Mallorca)
21:01
Tid då sista färjan avgår till Palma (Mallorca)
22:46
Ankomsttid för första färjan till Palma (Mallorca)
05:00
Ankomsttid för sista färjan till Palma (Mallorca)
09:30

Varför ta en färja från Valencia till Palma (Mallorca)?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Valencia till Palma (Mallorca) vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Palma (Mallorca). Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Valencia till Palma (Mallorca) är ett idealiskt sätt att resa.

För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Valencia till Palma (Mallorca) som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Valencia kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Denna båtresa mellan Valencia och Palma (Mallorca) kommer att förbli ett oförglömligt ögonblick för dina barn.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Under överfarten från Valencia till Palma (Mallorca), oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed eller Grandi Navi Veloci-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
För att få lite havsluft
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. Under överfarten Valencia-Palma (Mallorca) kan du gå ut på Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed eller Grandi Navi Veloci-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Palma (Mallorca) full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Valencia och Palma (Mallorca)?

Om du vill resa mellan Valencia och Palma (Mallorca) med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed eller Grandi Navi Veloci som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Baleària Valencia Palma (Mallorca)
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Palma (Mallorca) och boka en biljett från Baleària mellan Valencia och Palma (Mallorca). Baleària kör 3 överfarter per dag till Palma (Mallorca) från Valencia och restiden är 7 timmar 50 minuter. Mer information om Baleària
7 timmar 50 minuter
3 överfarter per dag
Acciona Trasmediterránea Valencia Palma (Mallorca)
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Palma (Mallorca) och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Valencia och Palma (Mallorca). Acciona Trasmediterránea kör 7 överfarter i veckan till Palma (Mallorca) från Valencia och restiden är 7 timmar 40 minuter. Mer information om Acciona Trasmediterránea
7 timmar 40 minuter
7 överfarter i veckan
Trasmed Valencia Palma (Mallorca)
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Valencia och Palma (Mallorca). På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Palma (Mallorca) och boka en biljett från Trasmed mellan Valencia och Palma (Mallorca). Mer information om Trasmed
Grandi Navi Veloci Valencia Palma (Mallorca)
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci är ett italienskt företag och en av de ledande aktörerna inom passagerartransport i Medelhavet. Det trafikerar Italien (Sicilien och Sardinien), Spanien, Tunisien, Algeriet, Frankrike och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Palma (Mallorca) och boka en biljett från Grandi Navi Veloci mellan Valencia och Palma (Mallorca). Mer information om Grandi Navi Veloci

Var avgår färjorna från i Valencia? Var anländer båtarna i Palma (Mallorca)?

Avgångshamn i Valencia

Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed eller Grandi Navi Velocis färjor till Palma (Mallorca) avgår från följande hamnar i Valencia:

Valencia
Karta

Ankomsthamn i Palma (Mallorca)

Grandi Navi Veloci, Trasmed, Acciona Trasmediterránea eller Baleària fartyg anländer till Palma (Mallorca) från följande hamnar:

Palma de Mallorca
Karta

Om du precis har anlänt till Palma de Mallorca med färja har vi samlat all information du behöver för att ta dig till olika delar av staden.

Ta dig till den intermodala stationen - Estacio Intermodal

Om du vill ta dig till Palma de Mallorca station finns det flera alternativ. Det bekvämaste sättet är att använda kollektivtrafiken. Du kan ta buss nummer 1 eller 4 från hållplatsen nära färjeterminalen. Resan till stationen tar ca 15 minuter och kostar ca 2 €.

Ett annat alternativ är att ta en taxi. Priserna varierar beroende på avstånd och tid på dygnet, men det genomsnittliga priset till stationen är ca 15 euro.

Om du föredrar att köra bil har stationen en parkeringsplats där du kan lämna din bil. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar, men dagspriset börjar på 10 euro.

Palma flygplats

Om du behöver ta dig till flygplatsen från färjan kan du också välja mellan ett antal transportalternativ. För en kostnadseffektiv lösning rekommenderas kollektivtrafik. Buss nummer A1 tar dig direkt till flygplatsen från tågstationen på ca 35 minuter. Biljetten kostar ca 5 €.

Om du föredrar en snabbare och bekvämare resa kan du ta en taxi. Resan från färjan till flygplatsen tar i genomsnitt 20 minuter och kostar ca 25 €.

Om du har egen bil följer du bara skyltarna från hamnen till flygplatsen. Det finns en parkeringsplats på flygplatsen, kostnaden varierar beroende på hur lång resan är, men dagspriset börjar på 12 €.

Stadens centrum

Det finns flera sätt att ta sig till stadens centrum från färjan. Det mest praktiska sättet är att använda kollektivtrafiken. Buss nummer 1 tar dig till stadens centrum på ca 20 minuter. Biljetten kostar ca 2 €.

Ett annat alternativ är att ta en taxi. Resan till stadens centrum tar i genomsnitt 15 minuter och kostar ca 10 €.

Om du vill använda egen bil är det viktigt att notera att trafiken i centrum kan vara tät, särskilt under rusningstid. Det finns dock flera parkeringsplatser i närheten av centrum, med priser som varierar beroende på tid och plats.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Valencia till Palma (Mallorca) tar det minst 7 timmar 40 minuter att täcka de 260 km mellan Valencia och Palma (Mallorca).

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Valencia och Palma (Mallorca) på vintern) och färjerederiet (Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed och Grandi Navi Veloci). Det finns för närvarande 4 överfarter per dag mellan Valencia och Palma (Mallorca).

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Valencia och Palma (Mallorca): Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed och Grandi Navi Veloci.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed.

Innan du bokar, jämför priserna på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Valencia Palma (Mallorca) kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Valencia och Palma (Mallorca) reser du 260 km.

För att åka med båt från Valencia till Palma (Mallorca) kan du hitta priser från 289 kr för det lägsta, till 2139 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1018 kr.

Den första färjan avgår från Valencia kl 21:01 till Palma (Mallorca).

Den sista färjan till Palma (Mallorca) avgår vanligtvis från Valencia kl 22:46.

Upplev en färjeöverfart från Valencia till Palma (Mallorca)

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Valencia och Palma (Mallorca) kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Valencia till avstigning i Palma (Mallorca). Du hittar också praktisk information om Valencia och Palma (Mallorca).

Ombordstigning i Valencia

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Valencia Palma (Mallorca) börjar:

  • Ankomsttid i Valencias hamn / Du bör anlända till hamnen i Valencia i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Grandi Navi Veloci, Trasmed, Acciona Trasmediterránea eller Baleària-bolag. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Valencia - Palma (Mallorca) / I Valencia visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Grandi Navi Veloci, Trasmed, Acciona Trasmediterránea eller Baleària-bokföringen vid Valencia färjeterminal. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Palma (Mallorca) / Från färjeterminalen i Valencia uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed eller Grandi Navi Velocis personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Valencia och Palma (Mallorca)

På Baleària, Acciona Trasmediterránea, Trasmed eller Grandi Navi Veloci-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjan närmar sig Palma (Mallorca), avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Palma (Mallorca):

  • Färjan går in i Palma (Mallorca) Harbour / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Palma (Mallorca) Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Palma (Mallorca) från ytterdäcket.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Palma (Mallorca) Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Palma (Mallorca) / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Palma (Mallorca) kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Palma (Mallorca) väntar på dig!
Färja Valencia Palma (Mallorca) - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Valencia till Palma (Mallorca)

Vad kan man besöka och göra i Palma (Mallorca)?

För att ta dig runt i Palma de Mallorca kan du hyra en bil eller använda kollektivtrafiken, inklusive bussar och tåg. Taxibilar finns också tillgängliga, även om de kan vara dyrare. Det bästa sättet att utforska staden är dock att gå till fots, eftersom du då kan upptäcka alla små gömda gator och torg.

Utanför staden ska du se till att besöka Mallorcas många stränder, inklusive de berömda Cala Millor och Cala d'Or. De närliggande bergen Sierra de Tramuntana är också en populär vandringsort med fantastisk utsikt över Medelhavet.

Palma de Mallorca är därför ett populärt turistmål för sina historiska platser, stränder och vackra landskap. Det rekommenderas att du tar dig tid att utforska staden till fots och njuta av de många sevärdheter och aktiviteter som erbjuds i denna vackra stad.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid