Rekommenderad rutt
Valencia
Resa direkt till Ibiza med färja, flyg
Ibiza
Se priser
Alternativa rutter
Valencia
Resa med samåkning, buss till Denia
Denia
Resa med färja till Ibiza
Ibiza
Se priser

Hur tar man sig från Valencia till Ibiza med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Valencia till Ibiza? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Valencia till Ibiza är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Valencia till Ibiza, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Valencia till Ibiza så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Valencia Ibiza som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Valencia till Ibiza behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Valencia till Ibiza

Avgångshamn
Valencia
Spanien
Valencianska gemenskapen
Ankomsthamn
Ibiza
Spanien
Balearerna
Avstånd
168 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed
Frekvens av överfarter
2 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
5 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Valencia Ibiza: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Valencia till Ibiza kan du hitta biljetter från 463 kr för en person om du reser utan bil till 2163 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Valencia till Ibiza är 1122 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Valencia till Ibiza är 6 timmar 14 minuter. De långsammaste färjorna tar 7 timmar 30 minuter att nå Ibiza, medan de snabbaste båtarna anländer till Ibiza på 5 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Valencia kl 07:00. Den sista båten till Ibiza avgår från hamnen i Valencia kl 23:00.

Genomsnittspris för en Valencia till Ibiza färjeöverfart
1122 kr
Prisintervall för färjor Valencia Ibiza (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
463 kr - 2163 kr
Genomsnittlig överfartstid Valencia Ibiza
6 timmar 14 minuter
Avgångstid för första färjan till Ibiza
07:00
Tid då sista färjan avgår till Ibiza
23:00
Ankomsttid för första färjan till Ibiza
02:15
Ankomsttid för sista färjan till Ibiza
12:00

Varför ta en färja från Valencia till Ibiza?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Valencia till Ibiza vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ibiza. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Valencia till Ibiza är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av den friska havsluften
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. I Valencia kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Ibiza full av energi.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Under överfarten från Valencia till Ibiza, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Valencia till Ibiza. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Valencia-Ibiza på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. En helt annan upplevelse än att flyga!

Vilka bolag trafikerar mellan Valencia och Ibiza?

Om du vill resa mellan Valencia och Ibiza med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Acciona Trasmediterránea som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Trasmed Valencia Ibiza
Trasmed
Trasmed bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Valencia och Ibiza. På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Ibiza och boka en biljett från Trasmed mellan Valencia och Ibiza. Mer information om Trasmed
Grandi Navi Veloci Valencia Ibiza
Grandi Navi Veloci
Grandi Navi Veloci är ett italienskt företag och en av de ledande aktörerna inom passagerartransport i Medelhavet. Det trafikerar Italien (Sicilien och Sardinien), Spanien, Tunisien, Algeriet, Frankrike och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Ibiza och boka en biljett från Grandi Navi Veloci mellan Valencia och Ibiza. Mer information om Grandi Navi Veloci
Baleària Valencia Ibiza
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Ibiza och boka en biljett från Baleària mellan Valencia och Ibiza. Baleària kör 11 överfarter i veckan till Ibiza från Valencia och restiden är 5 timmar. Mer information om Baleària
5 timmar
11 överfarter i veckan
Acciona Trasmediterránea Valencia Ibiza
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Valencia-Ibiza och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Valencia och Ibiza. Acciona Trasmediterránea kör 6 överfarter i veckan till Ibiza från Valencia och restiden är 6 timmar 20 minuter. Mer information om Acciona Trasmediterránea
6 timmar 20 minuter
6 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Valencia? Var anländer båtarna i Ibiza?

Avgångshamn i Valencia

Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Acciona Trasmediterráneas färjor till Ibiza avgår från följande hamnar i Valencia:

Valencia
Karta

Ankomsthamn i Ibiza

Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed fartyg anländer till Ibiza från följande hamnar:

Ibiza Eivissa
Karta
Andra alternativa avgångar från Valencia till Ibiza
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Valencia till Ibiza tar det minst 5 timmar att täcka de 168 km mellan Valencia och Ibiza.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Valencia och Ibiza på vintern) och färjerederiet (Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària och Acciona Trasmediterránea). Det finns för närvarande 2 överfarter per dag mellan Valencia och Ibiza.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Valencia och Ibiza: Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària och Acciona Trasmediterránea.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed.

Innan du bokar, jämför priserna på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci, Trasmed på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Valencia Ibiza kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Valencia och Ibiza reser du 168 km.

För att åka med båt från Valencia till Ibiza kan du hitta priser från 463 kr för det lägsta, till 2163 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1122 kr.

Den första färjan avgår från Valencia kl 07:00 till Ibiza.

Den sista färjan till Ibiza avgår vanligtvis från Valencia kl 23:00.

Upplev en färjeöverfart från Valencia till Ibiza

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Valencia och Ibiza kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Valencia Ibiza-kryssning ombord på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Valencia till avstigning i Ibiza. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Valencia och Ibiza.

Avresa från Valencia med färja

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Valencia Ibiza med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Valencias hamn / Du bör anlända till hamnen i Valencia i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Valencia - Ibiza / I Valencia visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Acciona Trasmediterránea, Baleària, Grandi Navi Veloci eller Trasmed-bokföringen vid Valencia färjeterminal. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Ibiza / Från färjeterminalen i Valencia uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. I ditt fordon kommer personal från Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Acciona Trasmediterránea att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Överfart från Valencia till Ibiza: ombord på fartyget...

På Trasmed, Grandi Navi Veloci, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Ibiza är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Ibiza:

  • Färjan går in i Ibiza Harbour / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Ibiza Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Ibizas hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Valencia till Ibiza i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Ibiza.
  • Lämna fartyget och utforska Ibiza / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Ibiza. Äntligen lämnar du hamnen och Ibiza väntar på dig!
Färja Valencia Ibiza - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Valencia till Ibiza

Vad kan man besöka och göra i Ibiza?

En av öns mest kända sevärdheter är Ibizas gamla stad, även känd som Dalt Vila. Denna befästa stad ligger på en kulle och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och erbjuder en fantastisk utsikt över havet. De smala gatorna, de vitkalkade husen och de magnifika historiska vallarna gör staden till ett måste. Besökare kan också upptäcka hippiemarknaden Las Dalias, känd för sitt hantverk, bohemiska kläder och livemusik.

När det gäller lokaltrafiken har Ibiza ett effektivt bussnät som förbinder öns största städer och stränder. Det är ett billigt och praktiskt sätt att ta sig runt, särskilt eftersom bussarna är luftkonditionerade. Du kan också hyra bil, skoter eller cykel för att utforska ön i din egen takt. Det är dock viktigt att notera att det ofta är kaotiskt på Ibiza, särskilt under högsäsong, och att det kan vara svårt att hitta parkering.

För att ta sig runt snabbare mellan städerna eller på båtturer finns det färjor som förbinder Ibiza med andra omgivande öar som Formentera och Mallorca. Dessa rutter erbjuder oavbruten utsikt över havet och gör det möjligt för besökare att upptäcka andra aspekter av den baleariska arkipelagen.

Ibiza är mycket mer än sitt rykte som partydestination. Med sin pittoreska gamla stad, vita sandstränder och kristallklara vatten erbjuder ön en mängd aktiviteter och landskap att upptäcka. Oavsett om du är ute efter en vild fest eller en fridfull tillflyktsort har Ibiza något för alla.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid