Trapani
Resa direkt till Pantelleria med färja
Pantelleria
Se priser

Hur tar man sig från Trapani till Pantelleria med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Trapani till Pantelleria? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Trapani till Pantelleria är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Trapani till Pantelleria, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Trapani till Pantelleria så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines eller Siremar. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Trapani Pantelleria som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines eller Siremar-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Trapani till Pantelleria behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Trapani till Pantelleria

Avgångshamn
Trapani
Italien
Sicilien
Ankomsthamn
Pantelleria
Italien
Sicilien
Avstånd
142 km
Färjerederier
Liberty Lines, Siremar
Frekvens av överfarter
6 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Trapani Pantelleria: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Trapani till Pantelleria kan du hitta biljetter från 428 kr för en person om du reser utan bil till 2602 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Trapani till Pantelleria är 1018 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Trapani till Pantelleria är 5 timmar 1 minuter. De långsammaste färjorna tar 7 timmar 30 minuter att nå Pantelleria, medan de snabbaste båtarna anländer till Pantelleria på 2 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Trapani kl 13:30. Den sista båten till Pantelleria avgår från hamnen i Trapani kl 23:00.

Genomsnittspris för en Trapani till Pantelleria färjeöverfart
1018 kr
Prisintervall för färjor Trapani Pantelleria (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
428 kr - 2602 kr
Genomsnittlig överfartstid Trapani Pantelleria
5 timmar 1 minuter
Avgångstid för första färjan till Pantelleria
13:30
Tid då sista färjan avgår till Pantelleria
23:00
Ankomsttid för första färjan till Pantelleria
06:30
Ankomsttid för sista färjan till Pantelleria
20:00

Varför ta en färja från Trapani till Pantelleria?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Trapani till Pantelleria vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Pantelleria. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Trapani till Pantelleria är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av den friska havsluften
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. Under överfarten Trapani-Pantelleria kan du gå ut på Liberty Lines eller Siremar-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Pantelleria full av energi.
Att ta sig tid blir ett nöje
Allt i vårt samhälle måste gå snabbt. Ombord på en Liberty Lines eller Siremar-färja får du en smidig start från Trapani och seglar i mindre än 40 km/h till Pantelleria. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med ångrar att du anlände till Pantelleria så snabbt!
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Pantelleria eller någon annanstans. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. På sträckan Trapani-Pantelleria ombord på Liberty Lines eller Siremar-färjan har du tvärtom gott om möjligheter att roa dig, gå runt på ytterdäcket och till och med sola på sommaren. En helt annan upplevelse än att flyga!

Vilka bolag trafikerar mellan Trapani och Pantelleria?

Om du vill resa mellan Trapani och Pantelleria med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines eller Siremar som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Trapani Pantelleria
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Trapani-Pantelleria och boka en biljett från Liberty Lines mellan Trapani och Pantelleria. Liberty Lines kör 6 överfarter i veckan till Pantelleria från Trapani och restiden är 2 timmar 10 minuter. Mer information om Liberty Lines
2 timmar 10 minuter
6 överfarter i veckan
Siremar Trapani Pantelleria
Siremar
Siremar grundades 1960 och har sitt säte i Milazzo, Italien. Företaget trafikerar de Eoliska öarna och hamnarna på Sicilien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Trapani-Pantelleria och boka en biljett från Siremar mellan Trapani och Pantelleria. Mer information om Siremar

Var avgår färjorna från i Trapani? Var anländer båtarna i Pantelleria?

Avgångshamn i Trapani

Liberty Lines eller Siremars färjor till Pantelleria avgår från följande hamnar i Trapani:

Trapani
Karta

Ankomsthamn i Pantelleria

Siremar eller Liberty Lines fartyg anländer till Pantelleria från följande hamnar:

Pantelleria
Karta
Pantelleria
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Trapani till Pantelleria tar det minst 2 timmar 10 minuter att täcka de 142 km mellan Trapani och Pantelleria.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Trapani och Pantelleria på vintern) och färjerederiet (Liberty Lines och Siremar). Det finns för närvarande 6 överfarter i veckan mellan Trapani och Pantelleria.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Trapani och Pantelleria: Liberty Lines och Siremar.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Liberty Lines, Siremar.

Under din överfart mellan Trapani och Pantelleria reser du 142 km.

För att åka med båt från Trapani till Pantelleria kan du hitta priser från 428 kr för det lägsta, till 2602 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1018 kr.

Den första färjan avgår från Trapani kl 13:30 till Pantelleria.

Den sista färjan till Pantelleria avgår vanligtvis från Trapani kl 23:00.

Färja Trapani Pantelleria - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Trapani till Pantelleria

Vad kan man besöka och göra i Pantelleria?

En av öns främsta attraktioner är utan tvekan dess termalbad. De berömda "Thermae di San Calogero" har bassänger med varmt vatten som naturligt värms upp av vulkanen. Att koppla av i dessa bad är en riktig njutning för kropp och själ, särskilt efter en dag på upptäcktsfärd på ön.

På tal om upptäckter, Pantelleria har också en fascinerande historia som kan utforskas tack vare dess många arkeologiska platser. San Marcos akropol och byn Mursia är platser som man måste besöka om man vill lära sig mer om öns historia och beundra fornlämningar.

Naturälskare kommer att bli förtjusta över Pantellerias hisnande landskap. Tveka inte att hyra en skoter eller en bil och ge dig ut på äventyr längs öns branta stigar. Klättra upp till toppen av Mount Gibele, den slocknade vulkanen, för en hisnande utsikt över den omgivande kusten och vingårdarna.

Låt oss nu tala om lokala transporter. Pantelleria har en flygplats som trafikeras av flyg från det italienska fastlandet. Det finns också färjor från Trapani. På ön kan du hyra en bil, skoter eller till och med en cykel för att enkelt ta dig runt. Kollektivtrafiken är begränsad, så det är bäst att ha ett eget transportmedel.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid