Rekommenderad rutt
Toulon
Resa direkt till Ajaccio med färja, flyg
Ajaccio
Se priser
Alternativa rutter
Toulon
Resa med buss, tåg, samåkning till Marseille
Marseille
Resa med flyg, färja till Ajaccio
Ajaccio
Se priser
Toulon
Resa med flyg, färja till Bastia
Bastia
Resa med samåkning, tåg till Ajaccio
Ajaccio
Se priser

Hur tar man sig från Toulon till Ajaccio med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Toulon till Ajaccio? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Toulon till Ajaccio är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Toulon till Ajaccio, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Toulon till Ajaccio så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som La Meridionale, Corsica Linea eller Corsica Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Toulon Ajaccio som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Toulon till Ajaccio behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Toulon till Ajaccio

Avgångshamn
Toulon
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Ajaccio
Frankrike
Korsika
Avstånd
266 km
Färjerederier
La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries
Frekvens av överfarter
12 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
6 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Toulon Ajaccio: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Toulon till Ajaccio kan du hitta biljetter från 266 kr för en person om du reser utan bil till 3596 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Toulon till Ajaccio är 995 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Toulon till Ajaccio är 10 timmar 58 minuter. De långsammaste färjorna tar 13 timmar 30 minuter att nå Ajaccio, medan de snabbaste båtarna anländer till Ajaccio på 8 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Toulon kl 07:00. Den sista båten till Ajaccio avgår från hamnen i Toulon kl 23:00.

Genomsnittspris för en Toulon till Ajaccio färjeöverfart
995 kr
Prisintervall för färjor Toulon Ajaccio (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
266 kr - 3596 kr
Genomsnittlig överfartstid Toulon Ajaccio
10 timmar 58 minuter
Avgångstid för första färjan till Ajaccio
07:00
Tid då sista färjan avgår till Ajaccio
23:00
Ankomsttid för första färjan till Ajaccio
06:00
Ankomsttid för sista färjan till Ajaccio
20:30

Vilka bolag trafikerar mellan Toulon och Ajaccio?

Om du vill resa mellan Toulon och Ajaccio med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Ferries Toulon Ajaccio
Corsica Ferries
Corsica Ferries är ett fransk-italienska färjerederi som trafikerar Korsika och Sardinien från det franska och italienska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Toulon-Ajaccio och boka en biljett från Corsica Ferries mellan Toulon och Ajaccio. Corsica Ferries kör 12 överfarter i veckan till Ajaccio från Toulon och restiden är 6 timmar. Mer information om Corsica Ferries
6 timmar
12 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Toulon? Var anländer båtarna i Ajaccio?

Avgångshamn i Toulon

Corsica Ferriess färjor till Ajaccio avgår från följande hamnar i Toulon:

Toulon - Gare Maritime Car Ferry
Karta

Från stationen

Om du anländer till Toulons järnvägsstation och vill ta dig till färjeterminalen finns det flera bekväma alternativ.

  1. Till fots: Detta alternativ är perfekt om du reser lätt med bagage på hjul eller inget bagage. När du lämnar stationen följer du skyltarna mot hamnen och går rakt fram i ca 1 km. Det tar ungefär en halvtimme.

  2. Med buss: Ett annat alternativ är att ta bussen till färjeterminalen från Toulons busstation, som ligger mittemot tågstationen. Linje 3 tar dig direkt till färjeterminalen på ca 15 minuter. Biljetterna kostar ca 1,50 €.

Från flygplatsen

Om du anländer till Toulon-Hyères flygplats och vill åka till Toulons färjeterminal finns det olika transportalternativ.

  1. Med taxi: Det snabbaste och bekvämaste alternativet är att ta en taxi direkt från flygplatsen. Resan till färjeterminalen i Toulon tar ca 25 minuter och kostar ca 40 €.

  2. Med skyttelbuss: Det går också en speciell skyttelbuss mellan flygplatsen och Toulons centrum. Från stadskärnan kan du enkelt ta dig till färjeterminalen till fots eller med kollektivtrafik.

Med bil från större vägar

Om du föredrar att komma med bil och nå färjeterminalen från de större vägarna, finns här detaljerade instruktioner:

  1. Från motorväg A50: Följ skyltarna mot Toulon Centre och fortsätt sedan längs Avenue du XVème Corps tills du når hamnen i Toulon. Följ skyltarna till färjeterminalen.

  2. Från motorväg A57: Ta avfarten Toulon Centre och följ sedan skyltarna mot hamnen i Toulon. Väl i hamnen, följ skyltarna till färjeterminalen.

Det är viktigt att notera att det finns parkering nära färjeterminalen, men den kan vara ganska dyr. Det är tillrådligt att ta reda på parkeringspriser och alternativ innan du anländer.

Ankomsthamn i Ajaccio

Corsica Ferries fartyg anländer till Ajaccio från följande hamnar:

Ajaccio - Gare Maritime
Karta

Om du anländer till Ajaccio med färja och vill ta dig till tåg- och/eller busstationen finns det flera transportalternativ tillgängliga.

**Till fots
Färjeterminalen ligger bara 600 meter från Ajaccio station. Om du inte är alltför tung, är det fullt möjligt att promenera till stationen. Det tar cirka tio minuter.

**Med taxi
Om du föredrar mer komfort och bekvämlighet kan du välja en taxi eller Uber. Taxibilar finns tillgängliga utanför hamnen och resan till stationen tar cirka 5 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 10 euro. Uber finns också tillgängligt och kan bokas i förväg via en mobilapp eller vid färjans avgång.

**Med bil
Om du har hyrt en bil eller har ett eget fordon är det mycket enkelt att ta sig till stationen. Följ bara huvudskyltarna från hamnen till stationen. Resan med bil tar bara några minuter, och parkering finns nära stationen till priser mellan 1,50 € och 2 € per timme.

Ta dig till Ajaccio Napoléon Bonaparte flygplats

Om din destination är Ajaccio flygplats kommer du också att hitta olika transportalternativ tillgängliga.

**Med kollektivtrafik
Bussnätverket Muvistrada erbjuder en direktlinje (L8) från Ajaccios hamn till flygplatsen. Resan tar ca 15 minuter och biljetten kostar ca 1,50 €.

**Med taxi
För snabbare och mer direkt transport finns taxibilar och Uber tillgängliga från hamnutgången. Resan till flygplatsen tar ca 15 minuter och det genomsnittliga priset är ca 30 €.

**Med privat bil
Om du har egen bil eller har hyrt en är det enkelt att ta sig till flygplatsen från hamnen. Följ bara huvudskyltarna till flygplatsen. Resan med bil tar ca 15 minuter och det finns parkering på flygplatsen för mellan 2 € och 3 € per timme.

Ta dig till stadens centrum

Om du vill ta dig till Ajaccios centrum från hamnen finns det följande transportalternativ.

**Till fots
Stadskärnan ligger bara en kort promenad från Ajaccios färjeterminal. Så det är väldigt enkelt att promenera in till centrum och vandra runt på gatorna.

Med kollektivtrafik
Busslinjenätet Muvistrada har flera linjer som trafikerar stadskärnan. Linje 1, 2 och 5 tar dig till olika delar av stadens centrum från hamnen. Biljetterna kostar ca 1,50 €.

**Med taxi
För större komfort och snabbhet kan du välja en taxi eller Uber. Taxibilar finns tillgängliga från hamnutgången och resan till stadens centrum tar ca 10 minuter. Det genomsnittliga priset är ca 15 €. Uber-tjänster finns också tillgängliga och kan bokas i förväg eller direkt från färjan.

** Med privat bil
Den mest flexibla lösningen är att använda din egen bil eller en hyrbil för att ta dig till stadens centrum. Restiden varierar beroende på trafikförhållandena, men tar i allmänhet cirka 10 minuter. Du kan parkera på de allmänna parkeringsplatserna i centrum, som kostar från 1,50 € till 2 € per timme.

Andra alternativa avgångar från Toulon till Ajaccio
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Toulon till Ajaccio tar det minst 6 timmar att täcka de 266 km mellan Toulon och Ajaccio.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Toulon och Ajaccio på vintern) och färjerederiet (Corsica Ferries). Det finns för närvarande 12 överfarter i veckan mellan Toulon och Ajaccio.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Toulon och Ajaccio: Corsica Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av La Meridionale, Corsica Linea, Corsica Ferries.

För att åka med båt från Toulon till Ajaccio kan du hitta priser från 266 kr för det lägsta, till 3596 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 995 kr.

Den första färjan avgår från Toulon kl 07:00 till Ajaccio.

Den sista färjan till Ajaccio avgår vanligtvis från Toulon kl 23:00.

Färja Toulon Ajaccio - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Toulon till Ajaccio

Vad kan man besöka och göra i Ajaccio?

En av Ajaccios huvudattraktioner är Maison Bonaparte, Napoleon Bonapartes födelsehem. Besökare kan utforska detta historiska hus och lära sig mer om den franske kejsarens liv och arv. Ajaccio har också en vacker gammal stad med sina smala gator, färgglada byggnader och många pittoreska kaféer och restauranger. Resenärer kan strosa genom de charmiga gatorna och upptäcka stadens rika kulturarv.

Ajaccio har också magnifika stränder, perfekta för att koppla av och njuta av den korsikanska solen. En av de mest populära stränderna är Plage de Saint-François, som erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet och en livlig atmosfär. Trottelstranden är också mycket populär bland både lokalbefolkning och turister, med sin fina sand och kristallklara vatten.

För att ta sig runt i staden kan man hyra bil eller gå till fots, eftersom de flesta av Ajaccios huvudattraktioner ligger inom bekvämt räckhåll från varandra. Staden har också ett nätverk av allmänna kommunikationer, inklusive bussar och tåg, som tar dig till det omgivande området.

Förutom sina turistattraktioner anordnar Ajaccio också många kulturevenemang under hela året, till exempel musikfestivaler, konstutställningar och teaterföreställningar. Besökare har möjlighet att upptäcka den korsikanska kulturen genom en mängd olika konstnärliga evenemang.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid