Stromboli
Resa direkt till Lipari med färja
Lipari
Se priser

Hur tar man sig från Stromboli till Lipari med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Stromboli till Lipari? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Stromboli till Lipari är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Stromboli till Lipari, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Stromboli till Lipari så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines eller Siremar. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Stromboli Lipari som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines eller Siremar-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Stromboli till Lipari behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Stromboli till Lipari

Avgångshamn
Stromboli
Italien
Eoliska öarna
Ankomsthamn
Lipari
Italien
Eoliska öarna
Avstånd
45 km
Färjerederier
Liberty Lines, Siremar
Frekvens av överfarter
5 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Stromboli Lipari: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Stromboli till Lipari kan du hitta biljetter från 185 kr för en person om du reser utan bil till 1122 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Stromboli till Lipari är 486 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Stromboli till Lipari är 2 timmar 45 minuter. De långsammaste färjorna tar 5 timmar 20 minuter att nå Lipari, medan de snabbaste båtarna anländer till Lipari på 55 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Stromboli kl 06:15. Den sista båten till Lipari avgår från hamnen i Stromboli kl 16:15.

Genomsnittspris för en Stromboli till Lipari färjeöverfart
486 kr
Prisintervall för färjor Stromboli Lipari (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
185 kr - 1122 kr
Genomsnittlig överfartstid Stromboli Lipari
2 timmar 45 minuter
Avgångstid för första färjan till Lipari
06:15
Tid då sista färjan avgår till Lipari
16:15
Ankomsttid för första färjan till Lipari
08:25
Ankomsttid för sista färjan till Lipari
17:10

Varför ta en färja från Stromboli till Lipari?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Stromboli till Lipari vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Lipari. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Stromboli till Lipari är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Stromboli till Lipari. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Stromboli-Lipari på Siremar eller Liberty Lines-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Du kommer aldrig att ha så mycket frihet och underhållning under en flygning!
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Stromboli Lipari är precis tvärtom. Ombord, beroende på vilket fartyg från Liberty Lines eller Siremar som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du anländer till Lipari utan stress och helt avslappnad.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. För överfarten Stromboli-Lipari krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Lipari. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Liberty Lines eller Siremar.

Vilka bolag trafikerar mellan Stromboli och Lipari?

Om du vill resa mellan Stromboli och Lipari med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines eller Siremar som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Stromboli Lipari
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Stromboli-Lipari och boka en biljett från Liberty Lines mellan Stromboli och Lipari. Liberty Lines kör 5 överfarter per dag till Lipari från Stromboli och restiden är 50 minuter. Mer information om Liberty Lines
50 minuter
5 överfarter per dag
Siremar Stromboli Lipari
Siremar
Siremar grundades 1960 och har sitt säte i Milazzo, Italien. Företaget trafikerar de Eoliska öarna och hamnarna på Sicilien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Stromboli-Lipari och boka en biljett från Siremar mellan Stromboli och Lipari. Mer information om Siremar

Var avgår färjorna från i Stromboli? Var anländer båtarna i Lipari?

Avgångshamn i Stromboli

Liberty Lines eller Siremars färjor till Lipari avgår från följande hamnar i Stromboli:

Stromboli
Karta

Ankomsthamn i Lipari

Siremar eller Liberty Lines fartyg anländer till Lipari från följande hamnar:

Lipari
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Stromboli till Lipari tar det minst 50 minuter att täcka de 45 km mellan Stromboli och Lipari.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Stromboli och Lipari på vintern) och färjerederiet (Liberty Lines och Siremar). Det finns för närvarande 5 överfarter per dag mellan Stromboli och Lipari.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Stromboli och Lipari: Liberty Lines och Siremar.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Liberty Lines, Siremar.

Under din överfart mellan Stromboli och Lipari reser du 45 km.

För att åka med båt från Stromboli till Lipari kan du hitta priser från 185 kr för det lägsta, till 1122 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 486 kr.

Den första färjan avgår från Stromboli kl 06:15 till Lipari.

Den sista färjan till Lipari avgår vanligtvis från Stromboli kl 16:15.

Färja Stromboli Lipari - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Stromboli till Lipari

Vad kan man besöka och göra i Lipari?

En av stadens huvudattraktioner är Liparis slott, en imponerande medeltida fästning byggd på en kulle med utsikt över staden. Du kan vandra genom de smala, slingrande gatorna i gamla stan, beundra de färgglada husen och besöka det regionala eoliska arkeologiska museet, som rymmer en imponerande samling artefakter från förhistorisk tid till den romerska eran.

Lipari har också några magnifika sandstränder där du kan koppla av och njuta av solen. Canneto Beach och Spiaggia Bianca är två av de mest populära stränderna i området och erbjuder kristallklart vatten för simning och snorkling.

För att utforska omgivningarna kan du hyra en skoter eller cykel från de lokala uthyrningsfirmorna. Detta är ett praktiskt och ekonomiskt sätt att ta sig runt i staden och upptäcka det magnifika landskapet som omger den. Du kan besöka platser som Valle Muria Beach, med sin hisnande utsikt över Faraglioni klippformationer, eller Cala Junco, en avskild vik med kristallklart vatten.

För vandringsentusiaster är bestigningen av vulkanen Stromboli en upplevelse man inte får missa. Den aktiva vulkanen ligger nära Lipari och erbjuder en spektakulär utsikt över de Eoliska öarna och får regelbundet utbrott på natten, vilket skapar ett hisnande naturspektakel.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid