Rekommenderad rutt
Stockholm
Resa direkt till Mariehamn med färja
Mariehamn
Se priser
Alternativa rutter
Stockholm
Resa med flyg, färja till Turku
Turku
Resa med färja till Mariehamn
Mariehamn
Se priser

Hur tar man sig från Stockholm till Mariehamn med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Stockholm till Mariehamn? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Stockholm till Mariehamn är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Stockholm till Mariehamn, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Stockholm till Mariehamn så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Tallink, Viking Line eller Silja Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Stockholm Mariehamn som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Tallink, Silja Line eller Viking Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Stockholm till Mariehamn behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Stockholm till Mariehamn

Avgångshamn
Stockholm
Sverige
Ankomsthamn
Mariehamn
Finland
Avstånd
135 km
Färjerederier
Tallink, Viking Line, Silja Line
Frekvens av överfarter
6 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
5 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Stockholm Mariehamn: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Stockholm till Mariehamn kan du hitta biljetter från 139 kr för en person om du reser utan bil till 3261 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Stockholm till Mariehamn är 925 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Stockholm till Mariehamn är 6 timmar 14 minuter. De långsammaste färjorna tar 12 timmar 30 minuter att nå Mariehamn, medan de snabbaste båtarna anländer till Mariehamn på 5 timmar 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Stockholm kl 07:10. Den sista båten till Mariehamn avgår från hamnen i Stockholm kl 17:30.

Genomsnittspris för en Stockholm till Mariehamn färjeöverfart
925 kr
Prisintervall för färjor Stockholm Mariehamn (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
139 kr - 3261 kr
Genomsnittlig överfartstid Stockholm Mariehamn
6 timmar 14 minuter
Avgångstid för första färjan till Mariehamn
07:10
Tid då sista färjan avgår till Mariehamn
17:30
Ankomsttid för första färjan till Mariehamn
00:50
Ankomsttid för sista färjan till Mariehamn
23:45

Varför ta en färja från Stockholm till Mariehamn?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Stockholm till Mariehamn vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Mariehamn. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Stockholm till Mariehamn är ett idealiskt sätt att resa.

För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Stockholm och Mariehamn när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Stockholm kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Denna båtresa mellan Stockholm och Mariehamn kommer att förbli ett oförglömligt ögonblick för dina barn.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. På en färja har du dock inte detta problem: din cykel lastas direkt i fartygets enorma garage. Du reser från Stockholm till Mariehamn i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Mariehamn för att gå av båten.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Ett bagage är gratis, alla andra måste du betala för. Detta är ofta den formel som används när vi reser med andra transportsätt, vilket mycket ofta leder till en betydande ökning av räkningen. När du går ombord på en Tallink, Silja Line eller Viking Line-färja i Stockholm får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Mariehamn. Det är dock värt att fråga personalen på Tallink, Silja Line eller Viking Line om fartyget har ett bagageförråd där du kan lämna dina väskor tills du når Mariehamn.

Var avgår färjorna från i Stockholm? Var anländer båtarna i Mariehamn?

Avgångshamn i Stockholm

Tallink, Silja Line eller Viking Lines färjor till Mariehamn avgår från följande hamnar i Stockholm:

Stockholm Värtahamnen Terminal
Karta

Ankomsthamn i Mariehamn

Viking Line, Silja Line eller Tallink fartyg anländer till Mariehamn från följande hamnar:

Mariehamn
Karta
Andra alternativa avgångar från Stockholm till Mariehamn
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Stockholm och Mariehamn?

Om du vill resa mellan Stockholm och Mariehamn med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Tallink, Silja Line eller Viking Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Tallink Stockholm Mariehamn
Tallink
Tallink, som grundades 1991, är ett estniskbaserat färjerederi som betjänar de baltiska staterna, Finland och Sverige. På Vivanoda kan du jämföra priser för Stockholm-Mariehamn och boka en biljett från Tallink mellan Stockholm och Mariehamn. Tallink kör 3 överfarter per dag till Mariehamn från Stockholm och restiden är 5 timmar 30 minuter. Mer information om Tallink
5 timmar 30 minuter
3 överfarter per dag
Silja Line Stockholm Mariehamn
Silja Line
Silja Line är ett finskbaserat färjerederi som erbjuder Östersjööverfarter mellan Finland, Sverige, Estland och Ryssland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Stockholm-Mariehamn och boka en biljett från Silja Line mellan Stockholm och Mariehamn. Mer information om Silja Line
Viking Line Stockholm Mariehamn
Viking Line
Viking Line, som grundades 1959, är ett finskbaserat färjerederi som trafikerar mellan Finland, Sverige och Estland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Stockholm-Mariehamn och boka en biljett från Viking Line mellan Stockholm och Mariehamn. Viking Line kör 3 överfarter per dag till Mariehamn från Stockholm och restiden är 5 timmar 30 minuter. Mer information om Viking Line
5 timmar 30 minuter
3 överfarter per dag

FAQ

Om du tar en färja från Stockholm till Mariehamn tar det minst 5 timmar 30 minuter att täcka de 135 km mellan Stockholm och Mariehamn.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Stockholm och Mariehamn på vintern) och färjerederiet (Tallink, Silja Line och Viking Line). Det finns för närvarande 6 överfarter per dag mellan Stockholm och Mariehamn.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Stockholm och Mariehamn: Tallink, Silja Line och Viking Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Tallink, Viking Line, Silja Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Tallink, Viking Line, Silja Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Stockholm Mariehamn kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Stockholm och Mariehamn reser du 135 km.

För att åka med båt från Stockholm till Mariehamn kan du hitta priser från 139 kr för det lägsta, till 3261 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 925 kr.

Den första färjan avgår från Stockholm kl 07:10 till Mariehamn.

Den sista färjan till Mariehamn avgår vanligtvis från Stockholm kl 17:30.

Hur är en färjeöverfart från Stockholm till Mariehamn?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Stockholm till Mariehamn ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Stockholm till avstigning i Mariehamn, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Tallink, Viking Line och Silja Line sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Stockholm och Mariehamn.

Ombordstigning i Stockholm

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Stockholm Mariehamn börjar:

  • Presentation i hamnen i Stockholm / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Tallink, Silja Line eller Viking Line) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Stockholm. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Stockholm - Mariehamn / Vid färjeterminalen i Stockholm letar du efter Tallink, Silja Line eller Viking Line-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Mariehamn / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Stockholm som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Tallink, Silja Line eller Viking Lines personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.
Livet ombord på färjan mellan Stockholm och Mariehamn

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Tallink, Silja Line eller Viking Line-fartyget som de vill. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjans ankomst till Mariehamn

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Mariehamn:

  • Mariehamn Harbour är i sikte / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Mariehamns hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Mariehamn Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Mariehamn / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Mariehamn kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Mariehamn börjat på allvar!
Sök filter
Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid