Skopelos
Resa direkt till Volos med färja
Volos
Se priser

Hur tar man sig från Skopelos till Volos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Skopelos till Volos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Skopelos till Volos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Skopelos till Volos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Skopelos till Volos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphins. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Skopelos Volos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphins-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Skopelos till Volos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Skopelos till Volos

Avgångshamn
Skopelos
Grekland
Sporaderna
Ankomsthamn
Volos
Grekland
Thessaly
Avstånd
73 km
Färjerederier
Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries, Aegean Flying Dolphins
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
2 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Skopelos Volos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Skopelos till Volos kan du hitta biljetter från 439 kr för en person om du reser utan bil till 2267 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Skopelos till Volos är 1052 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Skopelos till Volos är 3 timmar 44 minuter. De långsammaste färjorna tar 4 timmar 20 minuter att nå Volos, medan de snabbaste båtarna anländer till Volos på 2 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Skopelos kl 07:00. Den sista båten till Volos avgår från hamnen i Skopelos kl 14:00.

Genomsnittspris för en Skopelos till Volos färjeöverfart
1052 kr
Prisintervall för färjor Skopelos Volos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
439 kr - 2267 kr
Genomsnittlig överfartstid Skopelos Volos
3 timmar 44 minuter
Avgångstid för första färjan till Volos
07:00
Tid då sista färjan avgår till Volos
14:00
Ankomsttid för första färjan till Volos
09:35
Ankomsttid för sista färjan till Volos
18:15

Varför ta en färja från Skopelos till Volos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Skopelos till Volos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Volos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Skopelos till Volos är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Volos eller någon annanstans. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Skopelos-Volos på Aegean Flying Dolphins, Anes Ferries, Sea Jets eller Hellenic Seaways-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeturen från Skopelos Volos är raka motsatsen! Färjor som drivs av Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphins är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Du anländer till Volos utan stress och helt avslappnad.
För att få lite havsluft
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. I Skopelos kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphins-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Volos full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Skopelos och Volos?

Om du vill resa mellan Skopelos och Volos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphins som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Hellenic Seaways Skopelos Volos
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Skopelos-Volos och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Skopelos och Volos. Hellenic Seaways kör 14 överfarter i veckan till Volos från Skopelos och restiden är 2 timmar 50 minuter. Mer information om Hellenic Seaways
2 timmar 50 minuter
14 överfarter i veckan
Sea Jets Skopelos Volos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Skopelos-Volos och boka en biljett från Sea Jets mellan Skopelos och Volos. Mer information om Sea Jets
Anes Ferries Skopelos Volos
Anes Ferries
Anes Ferries är ett färjerederi med säte i Venedig, Italien. Det erbjuder färjeöverfarter till flera destinationer i Italien, Kroatien och Albanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Skopelos-Volos och boka en biljett från Anes Ferries mellan Skopelos och Volos. Anes Ferries kör 4 överfarter i veckan till Volos från Skopelos och restiden är 4 timmar 30 minuter. Mer information om Anes Ferries
4 timmar 30 minuter
4 överfarter i veckan
Aegean Flying Dolphins Skopelos Volos
Aegean Flying Dolphins
Aegean Flying Dolphins bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Skopelos och Volos. På Vivanoda kan du jämföra priser för Skopelos-Volos och boka en biljett från Aegean Flying Dolphins mellan Skopelos och Volos. Mer information om Aegean Flying Dolphins

Var avgår färjorna från i Skopelos? Var anländer båtarna i Volos?

Avgångshamn i Skopelos

Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphinss färjor till Volos avgår från följande hamnar i Skopelos:

Skopelos
Karta

Ankomsthamn i Volos

Aegean Flying Dolphins, Anes Ferries, Sea Jets eller Hellenic Seaways fartyg anländer till Volos från följande hamnar:

Volos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Skopelos till Volos tar det minst 2 timmar 50 minuter att täcka de 73 km mellan Skopelos och Volos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Skopelos och Volos på vintern) och färjerederiet (Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries och Aegean Flying Dolphins). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Skopelos och Volos.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Skopelos och Volos: Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries och Aegean Flying Dolphins.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries, Aegean Flying Dolphins.

Innan du bokar, jämför priserna på Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries, Aegean Flying Dolphins på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Skopelos Volos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Skopelos och Volos reser du 73 km.

För att åka med båt från Skopelos till Volos kan du hitta priser från 439 kr för det lägsta, till 2267 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1052 kr.

Den första färjan avgår från Skopelos kl 07:00 till Volos.

Den sista färjan till Volos avgår vanligtvis från Skopelos kl 14:00.

Hur är en färjeöverfart från Skopelos till Volos?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Skopelos och Volos kan se ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Skopelos till avstigning i Volos, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries och Aegean Flying Dolphins sjöfartsvärld. Du hittar också praktisk information om Skopelos och Volos.

Ombordstigning i Skopelos

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Skopelos Volos med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Skopelos / Du bör anlända till färjeterminalen i Skopelos inom den tidsgräns som Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphins har fastställt. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Skopelos - Volos / Gå till Aegean Flying Dolphins, Anes Ferries, Sea Jets eller Hellenic Seaways-diskarna i Skopelos färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Volos / Från färjeterminalen i Skopelos uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Hellenic Seaways, Sea Jets, Anes Ferries eller Aegean Flying Dolphinss personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på fartyget mellan Skopelos och Volos

På Aegean Flying Dolphins, Anes Ferries, Sea Jets eller Hellenic Seaways-fartygen finns det något för alla. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Volos är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Volos:

  • Närmar sig Voloss hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Voloss hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Volos Harbour.
  • Lämna fartyget och Volos är ditt / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Volos kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Volos på allvar!
Färja Skopelos Volos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Skopelos till Volos

Vad kan man besöka och göra i Volos?

Volos är mest känt för sin strandpromenad, känd som "Volos Anavros". Denna pittoreska strandpromenad är kantad av kaféer, restauranger och butiker och erbjuder besökare en spektakulär utsikt över Pagasetiska viken. Under promenaden kan man också beundra statyn av Jason och argonauterna, som påminner om legenden om det gyllene skinnet.

I hjärtat av Volos ligger det magnifika arkeologiska museet, där du kan utforska fascinerande utställningar som belyser regionens historia. I närheten hittar du också Volos folkloremuseum, som visar traditionella föremål och lokala dräkter, vilket vittnar om stadens kulturella rikedom.

Om du är en naturälskare ska du ta en tur till Pelionberget, en närliggande bergskedja. Med sina pittoreska bergsbyar, vandringsleder och avskilda stränder är Pelion ett riktigt paradis för naturälskare. Du kan också besöka de berömda byarna Makrinitsa, Zagora och Tsagarada, fulla av traditionella stenhus och hisnande utsikt över Egeiska havet.

Det finns flera alternativ för att ta sig runt Volos och det omgivande området. Staden har ett väl utbyggt bussnät som erbjuder regelbundna förbindelser till de olika sevärdheterna. Du kan också välja att hyra en bil eller cykel, vilket ger dig större frihet att utforska området. Slutligen, om du föredrar ett mer naturskönt transportmedel kan du till och med ta en tur med ångtåget Mount Pelion och njuta av det magnifika landskapet medan du åker.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid