Sitia
Resa direkt till Pigadia med färja
Pigadia
Se priser

Hur tar man sig från Sitia till Pigadia med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Sitia till Pigadia? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Sitia till Pigadia är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Sitia till Pigadia, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Sitia till Pigadia så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aigaion Pelagos eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Sitia Pigadia som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Sitia till Pigadia behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Sitia till Pigadia

Avgångshamn
Sitia
Grekland
Kreta
Ankomsthamn
Pigadia
Grekland
Dodekaneserna
Avstånd
106 km
Färjerederier
ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aigaion Pelagos, Sea Jets
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
4 timmar 40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Sitia Pigadia: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Sitia till Pigadia kan du hitta biljetter från 208 kr för en person om du reser utan bil till 1018 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Sitia till Pigadia är 613 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Sitia till Pigadia är 3 timmar 40 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 40 minuter att nå Pigadia, medan de snabbaste båtarna anländer till Pigadia på 3 timmar 40 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Sitia kl 06:25. Den sista båten till Pigadia avgår från hamnen i Sitia kl 09:25.

Genomsnittspris för en Sitia till Pigadia färjeöverfart
613 kr
Prisintervall för färjor Sitia Pigadia (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
208 kr - 1018 kr
Genomsnittlig överfartstid Sitia Pigadia
3 timmar 40 minuter
Avgångstid för första färjan till Pigadia
06:25
Tid då sista färjan avgår till Pigadia
09:25
Ankomsttid för första färjan till Pigadia
10:05
Ankomsttid för sista färjan till Pigadia
13:05

Varför ta en färja från Sitia till Pigadia?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Sitia till Pigadia vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Pigadia. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Sitia till Pigadia är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Allt i vårt samhälle måste gå snabbt. Ombord på en Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-färja får du en smidig start från Sitia och seglar i mindre än 40 km/h till Pigadia. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Det är inte omöjligt att du kommer att känna att du anlände till Pigadia för snabbt, eftersom upplevelsen är så trevlig!
Njut av den friska havsluften
Hälsofördelarna med havsluft är många. I Sitia kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Pigadia full av energi.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. För överfarten Sitia-Pigadia krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Pigadia. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.

Vilka bolag trafikerar mellan Sitia och Pigadia?

Om du vill resa mellan Sitia och Pigadia med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Aigaion Pelagos Sitia Pigadia
Aigaion Pelagos
Aigaion Pelagos grundades 1999 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget betjänar de grekiska öarna och hamnarna i Egeiska havet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Sitia-Pigadia och boka en biljett från Aigaion Pelagos mellan Sitia och Pigadia. Mer information om Aigaion Pelagos
Sea Jets Sitia Pigadia
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Sitia-Pigadia och boka en biljett från Sea Jets mellan Sitia och Pigadia. Mer information om Sea Jets
ANEK Lines Sitia Pigadia
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Sitia-Pigadia och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Sitia-Pigadia och boka en biljett från ANEK Lines mellan Sitia och Pigadia. ANEK Lines kör 2 överfarter i veckan till Pigadia från Sitia och restiden är 4 timmar 40 minuter. Mer information om ANEK Lines
4 timmar 40 minuter
2 överfarter i veckan
Blue Star Ferries Sitia Pigadia
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Sitia-Pigadia och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Sitia-Pigadia och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Sitia och Pigadia. Mer information om Blue Star Ferries

Var avgår färjorna från i Sitia? Var anländer båtarna i Pigadia?

Avgångshamn i Sitia

Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferriess färjor till Pigadia avgår från följande hamnar i Sitia:

Sitia
Karta

Ankomsthamn i Pigadia

Blue Star Ferries, ANEK Lines, Sea Jets eller Aigaion Pelagos fartyg anländer till Pigadia från följande hamnar:

Karpathos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Sitia till Pigadia tar det minst 4 timmar 40 minuter att täcka de 106 km mellan Sitia och Pigadia.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Sitia och Pigadia på vintern) och färjerederiet (Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines och Blue Star Ferries). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Sitia och Pigadia.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Sitia och Pigadia: Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines och Blue Star Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aigaion Pelagos, Sea Jets.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aigaion Pelagos, Sea Jets på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Sitia Pigadia kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Sitia och Pigadia reser du 106 km.

För att åka med båt från Sitia till Pigadia kan du hitta priser från 208 kr för det lägsta, till 1018 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 613 kr.

Den första färjan avgår från Sitia kl 06:25 till Pigadia.

Den sista färjan till Pigadia avgår vanligtvis från Sitia kl 09:25.

Hur är en färjeöverfart från Sitia till Pigadia?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Sitia till Pigadia kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Sitia Pigadia-kryssning ombord på ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aigaion Pelagos eller Sea Jets har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Sitia till avstigning i Pigadia. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Sitia och Pigadia.

Avresa från Sitia med färja

Innan din färjeresa med Sitia Pigadia börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentationstid i Sitias hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Sitia. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Sitia - Pigadia / Gå till Blue Star Ferries, ANEK Lines, Sea Jets eller Aigaion Pelagos-diskarna i Sitia färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på fartyget till Pigadia / Informationsmeddelanden sänds i Sitia färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Överfart från Sitia till Pigadia: ombord på fartyget...

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Aigaion Pelagos, Sea Jets, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-fartyget som de vill. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjan närmar sig Pigadia, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Pigadia:

  • Närmar sig Pigadias hamn / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Pigadias hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Sitia till Pigadia i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Pigadia.
  • Lämna fartyget och utforska Pigadia / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Pigadia kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Pigadia på allvar!
Färja Sitia Pigadia - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Sitia till Pigadia

Vad kan man besöka och göra i Pigadia?

Pigadia omges av en vacker vik med en gyllene sandstrand och kristallklart vatten. Simmare kommer att njuta av att tillbringa tid på stranden, koppla av i det grekiska solskenet och svalka sig med ett dopp i havet. Populära stränder nära Pigadia är Ammoopi och Achata, som båda kan nås med bil eller buss.

Pigadias gamla stad är också väl värd ett besök. Med sina smala kullerstensgator och traditionella vita hus är det en utmärkt plats att promenera, titta på lokala butiker och prova traditionella grekiska rätter i de pittoreska tavernorna.

För den som är intresserad av historia och kultur har Pigadia också några intressanta platser att besöka. Det arkeologiska museet i Karpathos ligger i gamla stan och här finns antika föremål och artefakter från romersk och hellenistisk tid. Karpathos kloster, som ligger på en kulle med utsikt över staden, erbjuder också en spektakulär utsikt över det omgivande området.

När det gäller lokala transporter är Pigadia en relativt liten stad och det är lätt att ta sig runt till fots för att utforska staden och njuta av dess attraktioner. Men om man vill utforska omgivningarna och andra delar av ön kan man hyra bil eller åka med de lokala bussarna. Bussar är ett bekvämt och prisvärt sätt att ta sig till andra traditionella byar och avlägsna stränder.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid