Sikinos
Resa direkt till Kimolos med färja
Kimolos
Se priser

Hur tar man sig från Sikinos till Kimolos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Sikinos till Kimolos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Sikinos till Kimolos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Sikinos till Kimolos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Sikinos till Kimolos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Sikinos Kimolos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Sikinos till Kimolos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Sikinos till Kimolos

Avgångshamn
Sikinos
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Kimolos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
50 km
Färjerederier
ANEK Lines, Hellenic Seaways, Zante Ferries
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Sikinos Kimolos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Sikinos till Kimolos kan du hitta biljetter från 93 kr för en person om du reser utan bil till 555 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Sikinos till Kimolos är 301 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Sikinos till Kimolos är 2 timmar 16 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar 25 minuter att nå Kimolos, medan de snabbaste båtarna anländer till Kimolos på 2 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Sikinos kl 13:45. Den sista båten till Kimolos avgår från hamnen i Sikinos kl 19:15.

Genomsnittspris för en Sikinos till Kimolos färjeöverfart
301 kr
Prisintervall för färjor Sikinos Kimolos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
93 kr - 555 kr
Genomsnittlig överfartstid Sikinos Kimolos
2 timmar 16 minuter
Avgångstid för första färjan till Kimolos
13:45
Tid då sista färjan avgår till Kimolos
19:15
Ankomsttid för första färjan till Kimolos
16:00
Ankomsttid för sista färjan till Kimolos
21:40

Varför ta en färja från Sikinos till Kimolos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Sikinos till Kimolos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Kimolos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Sikinos till Kimolos är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ombord på en ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries-färja får du en smidig start från Sikinos och seglar i mindre än 40 km/h till Kimolos. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med ångrar att du anlände till Kimolos så snabbt!
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. På Sikinos Kimolos-färjan får du ta med dig så mycket bagage som du vill, inom ramen för fordonets kapacitet. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Kimolos. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries.
Du får mycket mer vila än i bilen
På grund av den förhöjda vakenhet som krävs för att köra bil på långa resor är bilkörning utmattande. Färjeresan Sikinos Kimolos är precis tvärtom. Färjor som drivs av ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Utan tvekan kommer du att anlända till Kimolos helt avslappnad.

Vilka bolag trafikerar mellan Sikinos och Kimolos?

Om du vill resa mellan Sikinos och Kimolos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

ANEK Lines Sikinos Kimolos
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Sikinos-Kimolos och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Sikinos-Kimolos och boka en biljett från ANEK Lines mellan Sikinos och Kimolos. Mer information om ANEK Lines
Hellenic Seaways Sikinos Kimolos
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Sikinos-Kimolos och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Sikinos och Kimolos. Hellenic Seaways kör 1 överfarter i veckan till Kimolos från Sikinos och restiden är 2 timmar 30 minuter. Mer information om Hellenic Seaways
2 timmar 30 minuter
1 överfarter i veckan
Zante Ferries Sikinos Kimolos
Zante Ferries
Zakynthos Ferries grundades 1990 och har sitt säte i Zakynthos, Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Sikinos-Kimolos och boka en biljett från Zante Ferries mellan Sikinos och Kimolos. Zante Ferries kör 1 överfarter i veckan till Kimolos från Sikinos och restiden är 2 timmar 10 minuter. Mer information om Zante Ferries
2 timmar 10 minuter
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Sikinos? Var anländer båtarna i Kimolos?

Avgångshamn i Sikinos

ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferriess färjor till Kimolos avgår från följande hamnar i Sikinos:

Sikinos
Karta

Ankomsthamn i Kimolos

Zante Ferries, Hellenic Seaways eller ANEK Lines fartyg anländer till Kimolos från följande hamnar:

Kimolos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Sikinos till Kimolos tar det minst 2 timmar 10 minuter att täcka de 50 km mellan Sikinos och Kimolos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Sikinos och Kimolos på vintern) och färjerederiet (ANEK Lines, Hellenic Seaways och Zante Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Sikinos och Kimolos.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Sikinos och Kimolos: ANEK Lines, Hellenic Seaways och Zante Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Hellenic Seaways, Zante Ferries.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Hellenic Seaways, Zante Ferries på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Sikinos Kimolos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Sikinos och Kimolos reser du 50 km.

För att åka med båt från Sikinos till Kimolos kan du hitta priser från 93 kr för det lägsta, till 555 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 301 kr.

Den första färjan avgår från Sikinos kl 13:45 till Kimolos.

Den sista färjan till Kimolos avgår vanligtvis från Sikinos kl 19:15.

Hur är en färjeöverfart från Sikinos till Kimolos?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Sikinos till Kimolos ser ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Sikinos Kimolos-kryssning ombord på ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Sikinos till avstigning i Kimolos. Du hittar också praktisk information om Sikinos och Kimolos.

Redo för ombordstigning i Sikinos

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Sikinos Kimolos med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Sikinoss hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Sikinos. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Sikinos - Kimolos / Vid färjeterminalen i Sikinos letar du efter ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Zante Ferries-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Kimolos / Från färjeterminalen i Sikinos uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Om du reser med bil kommer Zante Ferries, Hellenic Seaways eller ANEK Lines-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på fartyget mellan Sikinos och Kimolos

På Zante Ferries, Hellenic Seaways eller ANEK Lines-fartygen finns det något för alla. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Avstigning från färjan i Kimolos

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Kimolos:

  • Kimolos Harbour är i sikte / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Kimoloss hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Kimolos Harbour.
  • Lämna fartyget och Kimolos är ditt / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Kimolos. Äntligen har din semester i Kimolos börjat på allvar!
Färja Sikinos Kimolos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Sikinos till Kimolos

Vad kan man besöka och göra i Kimolos?

Den största attraktionen på Kimolos är dess huvudby Chorio. De smala, slingrande gatorna i denna pittoreska gamla stad är kantade av vitkalkade hus, vilket skapar en traditionell atmosfär. Strosa längs kullerstensgatorna och upptäck hantverksbutiker, lokala tavernor och bysantinska kyrkor. Passa på att besöka det medeltida slottet, en välbevarad fästning med panoramautsikt över ön.

Kimolos är också känt för sina fina sandstränder och kristallklara vatten. Prassa Beach, nära hamnen, är en av de mest populära och erbjuder strandfaciliteter samt möjligheter till vindsurfing och snorkling. Bonatsa Beach är en annan populär strand, med grunt vatten som är perfekt för barnfamiljer. Om du är ute efter en mer avskild upplevelse kan du bege dig till Aliki Beach, en pittoresk vik med turkost vatten och spektakulära klippor.

För att utforska ön rekommenderar vi att man hyr en skoter eller ett terrängfordon. Vägarna är i allmänhet i gott skick och går genom magnifika landskap och erbjuder hisnande vyer över Egeiska havet. Man kan också åka buss, men tidtabellerna är begränsade så det är bra att kolla i förväg.

När det gäller mat erbjuder Kimolos en mängd traditionella grekiska rätter i sina lokala tavernor. Passa på att prova "louzes", en lokal mjukost, samt färsk fisk och skaldjursrätter.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid