Resa med båt från Scrabster till Orkney Islands

Att resa med färja från Scrabster till Orkney Islands är ett utmärkt val! Scrabster Orkney Islands-färjor körs av 1 rederier (NorthLink Ferries) som trafikerar hamnarna i Stromness och Scrabster.

För att vara säker på att hitta en billig Scrabster Orkney Islands båtbiljett rekommenderar vi att du använder vår sökmotor, som jämför erbjudanden, priser och tidtabeller från NorthLink Ferries.

Färja Scrabster Orkney Islands i siffror

Länder
Storbritannien
Antal överfarter
3 överfarter per dag
Antal hamnar
2
Antal färjeförbindelser
1
Antal färjerederier
1
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Alla Scrabster Orkney Islands färjerutter

Letar du efter en Scrabster till Orkney Islands färja? Upptäck de mest populära rutterna som gör att du kan segla mellan dessa olika regioner. Oavsett om du vill nå öar, historiska hamnar eller pittoreska stränder är färjor ett bekvämt och bekvämt sätt att resa mellan Scrabster och Orkney Islands. Bekväma hytter, restauranger ombord, biografer, barnaktiviteter... färjor från NorthLink Ferries erbjuder utmärkta faciliteter och tjänster för hela familjen.

För att planera din färjeresa till Scrabster eller Stromness använder du vårt prisjämförelseverktyg för att hitta de bästa erbjudandena på Scrabster Orkney Islands färjebiljetter som sparar dig tid och pengar. Med hjälp av vårt lättanvända prisjämförelseverktyg kan du hitta erbjudanden och tidtabeller från ett antal färjebolag inklusive NorthLink Ferries. Det finns säkert ett erbjudande som passar dina behov och din budget. Sök bland 1 färjerutter mellan Scrabster och Orkney Islands!

Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Scrabster Orkney Islands - Billiga båtbiljetter

Guide för en färjeresa från Scrabster till Orkney Islands

Orkney Islands: Ankomst med färja från Scrabster och utforskning av regionen

Den första staden du upptäcker när du kliver av färjan är Kirkwall, Orkneyöarnas huvudstad. Det är en charmig stad med kullerstensgator och grå stenbyggnader. Besök gärna St Magnus Cathedral, ett mästerverk av medeltida arkitektur. Passa på att besöka den lokala marknaden och provsmaka färska lokala produkter, som den berömda skotska laxen och hantverksost.

Några kilometer från Kirkwall ligger den neolitiska platsen Skara Brae, en av de äldsta mänskliga bosättningarna i Europa. Det är svårt att inte fascineras av de över 5 000 år gamla stenhusen. Ta en promenad längs stranden och föreställ dig det dagliga livet för våra förhistoriska förfäder.

Orkney Islands: Bästa tiden att resa?

När det gäller klimatet är Orkneyöarna ökända för att vara blåsiga och kan vara ganska svala även på sommaren. Temperaturerna ligger i allmänhet mellan 8 och 15 grader Celsius och når sällan över 20 grader Celsius. Det regnar också ganska ofta under hela året, men särskilt under höst- och vintermånaderna.

Den bästa tiden att resa till Orkneyöarna är i allmänhet på sommaren, från juni till augusti. Under dessa månader är temperaturerna i allmänhet mildare och dagarna är längre, vilket gör att du kan dra full nytta av skärgårdens magnifika landskap. Det är också lättare att ta sig runt och besöka sevärdheterna under denna period, eftersom vissa platser kan vara stängda utanför sommarsäsongen.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

None

None
None
None