Rekommenderad rutt
Santorini
Resa direkt till Sitia med färja
Sitia
Se priser
Alternativa rutter
Santorini
Resa med färja, flyg till Heraklion
Heraklion
Resa med färja till Sitia
Sitia
Se priser
Santorini
Resa med färja till Anafi
Anafi
Resa med färja till Sitia
Sitia
Se priser

Hur tar man sig från Santorini till Sitia med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Santorini till Sitia? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Santorini till Sitia är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Santorini till Sitia, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Santorini till Sitia så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Santorini Sitia som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta ANEK Lines eller Blue Star Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Santorini till Sitia behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Santorini till Sitia

Avgångshamn
Santorini
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Sitia
Grekland
Kreta
Avstånd
143 km
Färjerederier
ANEK Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Aigaion Pelagos, LANE Sea Line
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
10 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Santorini Sitia: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Santorini till Sitia kan du hitta biljetter från 254 kr för en person om du reser utan bil till 1677 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Santorini till Sitia är 971 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Santorini till Sitia är 5 timmar 57 minuter. De långsammaste färjorna tar 7 timmar 55 minuter att nå Sitia, medan de snabbaste båtarna anländer till Sitia på 4 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Santorini kl 01:00.

Genomsnittspris för en Santorini till Sitia färjeöverfart
971 kr
Prisintervall för färjor Santorini Sitia (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
254 kr - 1677 kr
Genomsnittlig överfartstid Santorini Sitia
5 timmar 57 minuter
Avgångstid för första färjan till Sitia
01:00
Ankomsttid för första färjan till Sitia
05:45
Ankomsttid för sista färjan till Sitia
08:55

Varför ta en färja från Santorini till Sitia?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Santorini till Sitia vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Sitia. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Santorini till Sitia är ett idealiskt sätt att resa.

För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Santorini och Sitia när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Santorini kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Dina barn kommer att minnas färjeutflykten från Santorini till Sitia länge.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Ett bagage är gratis, alla andra måste du betala för. Detta är ofta den formel som används när vi reser med andra transportsätt, vilket mycket ofta leder till en betydande ökning av räkningen. När du går ombord på en ANEK Lines eller Blue Star Ferries-färja i Santorini får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Sitia. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på ANEK Lines eller Blue Star Ferries, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Santorini till Sitia. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Santorini-Sitia på Blue Star Ferries eller ANEK Lines-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.

Vilka bolag trafikerar mellan Santorini och Sitia?

Om du vill resa mellan Santorini och Sitia med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat ANEK Lines eller Blue Star Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

ANEK Lines Santorini Sitia
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Santorini-Sitia och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Sitia och boka en biljett från ANEK Lines mellan Santorini och Sitia. ANEK Lines kör 1 överfarter i veckan till Sitia från Santorini och restiden är 10 timmar. Mer information om ANEK Lines
10 timmar
1 överfarter i veckan
Blue Star Ferries Santorini Sitia
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Santorini-Sitia och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Sitia och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Santorini och Sitia. Mer information om Blue Star Ferries

Var avgår färjorna från i Santorini? Var anländer båtarna i Sitia?

Avgångshamn i Santorini

ANEK Lines eller Blue Star Ferriess färjor till Sitia avgår från följande hamnar i Santorini:

Santorini
Karta

Ankomsthamn i Sitia

Blue Star Ferries eller ANEK Lines fartyg anländer till Sitia från följande hamnar:

Sitia
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Santorini till Sitia tar det minst 10 timmar att täcka de 143 km mellan Santorini och Sitia.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Santorini och Sitia på vintern) och färjerederiet (ANEK Lines och Blue Star Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Santorini och Sitia.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Santorini och Sitia: ANEK Lines och Blue Star Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Aigaion Pelagos, LANE Sea Line.

Under din överfart mellan Santorini och Sitia reser du 143 km.

För att åka med båt från Santorini till Sitia kan du hitta priser från 254 kr för det lägsta, till 1677 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 971 kr.

Den första färjan avgår från Santorini kl 01:00 till Sitia.

Färja Santorini Sitia - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Santorini till Sitia

Vad kan man besöka och göra i Sitia?

En av höjdpunkterna i Sitia är huvudstranden, som sträcker sig flera kilometer längs kusten. Här kan man koppla av under Medelhavssolen och njuta av det kristallklara vattnet. För vattensportentusiaster finns det dykning, segling och kajakpaddling. Stränderna Vai och Itanos, som är kända för sina palmer, får inte heller missas.

Om du är intresserad av historia och kultur finns det ett antal intressanta arkeologiska fyndplatser i Sitia. Det minoiska palatset Zakros, bara en kort bilresa bort, är ett av de viktigaste på Kreta. Här kan du beundra ruinerna av palatset och de omfattande utgrävningarna som har lett till fascinerande upptäckter.

För att utforska området runt Sitia rekommenderar vi att du hyr en bil. Då kan du enkelt ta dig runt och besöka platser som Lasithi-platån, känd för sina pittoreska väderkvarnar och magnifika landskap. Du kan också besöka klostret i Toplou, en plats som är genomsyrad av historia och erbjuder hisnande havsutsikt.

Om du föredrar kollektivtrafik har Sitia goda bussförbindelser. Det finns regelbundna avgångar till grannstäderna och Heraklions flygplats.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid