Santorini
Resa direkt till Sikinos med färja
Sikinos
Se priser

Hur tar man sig från Santorini till Sikinos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Santorini till Sikinos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Santorini till Sikinos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Santorini till Sikinos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Santorini till Sikinos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Santorini Sikinos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Santorini till Sikinos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Santorini till Sikinos

Avgångshamn
Santorini
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Sikinos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
45 km
Färjerederier
ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets, Zante Ferries
Frekvens av överfarter
5 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Santorini Sikinos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Santorini till Sikinos kan du hitta biljetter från 81 kr för en person om du reser utan bil till 729 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Santorini till Sikinos är 301 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Santorini till Sikinos är 1 timmar 58 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar att nå Sikinos, medan de snabbaste båtarna anländer till Sikinos på 1 timmar 50 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Santorini kl 07:00. Den sista båten till Sikinos avgår från hamnen i Santorini kl 20:15.

Genomsnittspris för en Santorini till Sikinos färjeöverfart
301 kr
Prisintervall för färjor Santorini Sikinos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
81 kr - 729 kr
Genomsnittlig överfartstid Santorini Sikinos
1 timmar 58 minuter
Avgångstid för första färjan till Sikinos
07:00
Tid då sista färjan avgår till Sikinos
20:15
Ankomsttid för första färjan till Sikinos
09:00
Ankomsttid för sista färjan till Sikinos
22:15

Varför ta en färja från Santorini till Sikinos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Santorini till Sikinos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Sikinos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Santorini till Sikinos är ett idealiskt sätt att resa.

För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Santorini till Sikinos som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Santorini kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Ombord på färjan till Sikinos flyger tiden förbi snabbare än man tror och denna maritima upplevelse mellan Santorini och Sikinos kommer att förbli oförglömlig för dina barn under lång tid.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Under överfarten från Santorini till Sikinos, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Njut av den friska havsluften
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. Under överfarten Santorini-Sikinos kan du gå ut på ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Sikinos full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Santorini och Sikinos?

Om du vill resa mellan Santorini och Sikinos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

ANEK Lines Santorini Sikinos
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Santorini-Sikinos och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Sikinos och boka en biljett från ANEK Lines mellan Santorini och Sikinos. Mer information om ANEK Lines
LANE Sea Line Santorini Sikinos
LANE Sea Line
LANE Sea Line grundades 1985 och har sitt säte i Bari, Italien. Företaget betjänar hamnarna i Adriatiska havet i Italien och Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Sikinos och boka en biljett från LANE Sea Line mellan Santorini och Sikinos. Mer information om LANE Sea Line
Sea Jets Santorini Sikinos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Sikinos och boka en biljett från Sea Jets mellan Santorini och Sikinos. Sea Jets kör 2 överfarter i veckan till Sikinos från Santorini och restiden är 2 timmar 30 minuter. Mer information om Sea Jets
2 timmar 30 minuter
2 överfarter i veckan
Zante Ferries Santorini Sikinos
Zante Ferries
Zakynthos Ferries grundades 1990 och har sitt säte i Zakynthos, Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Sikinos och boka en biljett från Zante Ferries mellan Santorini och Sikinos. Zante Ferries kör 3 överfarter i veckan till Sikinos från Santorini och restiden är 2 timmar. Mer information om Zante Ferries
2 timmar
3 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Santorini? Var anländer båtarna i Sikinos?

Avgångshamn i Santorini

ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferriess färjor till Sikinos avgår från följande hamnar i Santorini:

Santorini
Karta

Ankomsthamn i Sikinos

Zante Ferries, Sea Jets, LANE Sea Line eller ANEK Lines fartyg anländer till Sikinos från följande hamnar:

Sikinos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Santorini till Sikinos tar det minst 2 timmar att täcka de 45 km mellan Santorini och Sikinos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Santorini och Sikinos på vintern) och färjerederiet (ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets och Zante Ferries). Det finns för närvarande 5 överfarter i veckan mellan Santorini och Sikinos.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Santorini och Sikinos: ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets och Zante Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets, Zante Ferries.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets, Zante Ferries på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Santorini Sikinos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Santorini och Sikinos reser du 45 km.

För att åka med båt från Santorini till Sikinos kan du hitta priser från 81 kr för det lägsta, till 729 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 301 kr.

Den första färjan avgår från Santorini kl 07:00 till Sikinos.

Den sista färjan till Sikinos avgår vanligtvis från Santorini kl 20:15.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Santorini till Sikinos

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Santorini och Sikinos kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Santorini till avstigning i Sikinos. Du hittar också praktisk information om Santorini och Sikinos.

Ombordstigning i Santorini

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Santorini Sikinos med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Santorinis hamn / Du bör anlända till hamnen i Santorini i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Zante Ferries, Sea Jets, LANE Sea Line eller ANEK Lines-bolag. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Santorini - Sikinos / I Santorini visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Zante Ferries, Sea Jets, LANE Sea Line eller ANEK Lines-bokföringen vid Santorini färjeterminal. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Sikinos / Från färjeterminalen i Santorini uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferriess personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Överfart från Santorini till Sikinos: ombord på fartyget...

På ANEK Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Zante Ferries-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjan närmar sig Sikinos, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Sikinos:

  • Färjan går in i Sikinos Harbour / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Sikinos Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Sikinoss hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Santorini till Sikinos i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Sikinos.
  • Lämna fartyget och utforska Sikinos / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Sikinos kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Sikinos väntar på dig!
Färja Santorini Sikinos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Santorini till Sikinos

Vad kan man besöka och göra i Sikinos?

En av Sikinos främsta attraktioner är dess huvudby, Chora. Byn är byggd på en brant kulle och erbjuder panoramautsikt över havet och grannöarna. De smala gatorna och vitkalkade husen skapar en autentisk och romantisk atmosfär. Besökare kan strosa längs kullerstensgatorna och beundra de vita kyrkorna och de vackra skuggiga torgen.

En annan sevärdhet som man inte får missa är klostret Zoodochos Pigi, som ligger nära Chora. Denna bysantinska fästning grundades på 900-talet och omvandlades till ett kloster på 1500-talet. Besökare kan utforska de gamla freskerna och njuta av lugnet på platsen.

För naturälskare erbjuder Sikinos också magnifika stränder och vandringsleder. Sikinos strand är den mest populära med sin gyllene sand och kristallklara vatten. Dykentusiaster kan utforska havsbotten, som är rik på marint liv. Vandrare kan följa den gamla mulåsnevägen från Chora till Episkopi, som erbjuder en spektakulär utsikt över ön.

Sikinos är en liten ö, så det är möjligt att ta sig runt till fots för att utforska de flesta av attraktionerna i byn Chora. För att besöka stränderna och de omgivande byarna är det dock lämpligt att hyra ett fordon, t.ex. en skoter eller bil. Det finns också bussförbindelser mellan de olika byarna på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid