Santorini
Resa direkt till Naxos med färja
Naxos
Se priser

Hur tar man sig från Santorini till Naxos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Santorini till Naxos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Santorini till Naxos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Santorini till Naxos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Santorini till Naxos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines, Sea Jets eller Golden Star Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Santorini Naxos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Sea Jets-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Santorini till Naxos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Santorini till Naxos

Avgångshamn
Santorini
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Naxos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
80 km
Färjerederier
ANEK Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines, Sea Jets, Golden Star Ferries
Frekvens av överfarter
7 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Santorini Naxos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Santorini till Naxos kan du hitta biljetter från 358 kr för en person om du reser utan bil till 3099 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Santorini till Naxos är 1434 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Santorini till Naxos är 1 timmar 46 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar 30 minuter att nå Naxos, medan de snabbaste båtarna anländer till Naxos på 1 timmar 10 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Santorini kl 06:45. Den sista båten till Naxos avgår från hamnen i Santorini kl 18:30.

Genomsnittspris för en Santorini till Naxos färjeöverfart
1434 kr
Prisintervall för färjor Santorini Naxos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
358 kr - 3099 kr
Genomsnittlig överfartstid Santorini Naxos
1 timmar 46 minuter
Avgångstid för första färjan till Naxos
06:45
Tid då sista färjan avgår till Naxos
18:30
Ankomsttid för första färjan till Naxos
08:45
Ankomsttid för sista färjan till Naxos
21:00

Varför ta en färja från Santorini till Naxos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Santorini till Naxos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Naxos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Santorini till Naxos är ett idealiskt sätt att resa.

För att få lite havsluft
Hälsofördelarna med havsluft är många. Under överfarten Santorini-Naxos kan du gå ut på Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Sea Jets-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. Den friska havsluften och vågorna som gungar färjan kommer att lugna dig omedelbart. Du kommer att anlända till Naxos och känna dig helt zen och energisk.
Du får mycket mer vila än i bilen
Att köra i flera kilometer i sträck är inte särskilt avkopplande, särskilt om man lägger till risken för trafikstockningar och olyckor. Färjeturen från Santorini Naxos är raka motsatsen! Ombord, beroende på vilket fartyg från Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Sea Jets som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Utan tvekan kommer du att anlända till Naxos helt avslappnad.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi befinner oss vid kusten letar vi ofta efter platser som erbjuder den bästa havsutsikten. Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Santorini till Naxos, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.

Vilka bolag trafikerar mellan Santorini och Naxos?

Om du vill resa mellan Santorini och Naxos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Sea Jets som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Minoan Lines Santorini Naxos
Minoan Lines
Minoan Lines är ett grekiskt rederi som bildades 1972 och erbjuder passagerartransporter i Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Naxos och boka en biljett från Minoan Lines mellan Santorini och Naxos. Mer information om Minoan Lines
Golden Star Ferries Santorini Naxos
Golden Star Ferries
Golden Star Ferries är ett färjerederi med säte i Grekland som erbjuder avgångar till olika destinationer i Grekland, Italien och Turkiet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Naxos och boka en biljett från Golden Star Ferries mellan Santorini och Naxos. Golden Star Ferries kör 14 överfarter i veckan till Naxos från Santorini och restiden är 1 timmar 50 minuter. Mer information om Golden Star Ferries
1 timmar 50 minuter
14 överfarter i veckan
Blue Star Ferries Santorini Naxos
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Santorini-Naxos och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Naxos och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Santorini och Naxos. Blue Star Ferries kör 14 överfarter i veckan till Naxos från Santorini och restiden är 2 timmar. Mer information om Blue Star Ferries
2 timmar
14 överfarter i veckan
ANEK Lines Santorini Naxos
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Santorini-Naxos och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Naxos och boka en biljett från ANEK Lines mellan Santorini och Naxos. Mer information om ANEK Lines
Sea Jets Santorini Naxos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santorini-Naxos och boka en biljett från Sea Jets mellan Santorini och Naxos. Sea Jets kör 3 överfarter per dag till Naxos från Santorini och restiden är 1 timmar 10 minuter. Mer information om Sea Jets
1 timmar 10 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Santorini? Var anländer båtarna i Naxos?

Avgångshamn i Santorini

Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Sea Jetss färjor till Naxos avgår från följande hamnar i Santorini:

Santorini
Karta

Ankomsthamn i Naxos

Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Golden Star Ferries eller Minoan Lines fartyg anländer till Naxos från följande hamnar:

Naxos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Santorini till Naxos tar det minst 1 timmar 10 minuter att täcka de 80 km mellan Santorini och Naxos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Santorini och Naxos på vintern) och färjerederiet (Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines och Sea Jets). Det finns för närvarande 7 överfarter per dag mellan Santorini och Naxos.

Det finns 5 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Santorini och Naxos: Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines och Sea Jets.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines, Sea Jets, Golden Star Ferries.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines, Sea Jets, Golden Star Ferries på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Santorini Naxos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Santorini och Naxos reser du 80 km.

För att åka med båt från Santorini till Naxos kan du hitta priser från 358 kr för det lägsta, till 3099 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1434 kr.

Den första färjan avgår från Santorini kl 06:45 till Naxos.

Den sista färjan till Naxos avgår vanligtvis från Santorini kl 18:30.

Hur är färjeöverfarten från Santorini till Naxos?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Santorini till Naxos kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Santorini till avstigning i Naxos, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i ANEK Lines, Blue Star Ferries, Minoan Lines, Sea Jets och Golden Star Ferries sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Santorini och Naxos.

Redo för ombordstigning i Santorini

Innan din färjeresa med Santorini Naxos börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentationstid i Santorinis hamn / Du bör anlända till hamnen i Santorini i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Golden Star Ferries eller Minoan Lines-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Santorini - Naxos / Vid färjeterminalen i Santorini letar du efter Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Sea Jets-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på färjan till Naxos / Från färjeterminalen i Santorini uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Om du reser med bil kommer Sea Jets, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Golden Star Ferries eller Minoan Lines-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på fartyget mellan Santorini och Naxos

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Minoan Lines, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Sea Jets-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Avstigning från färjan i Naxos

Här finns lite information för avstigning i Naxos:

  • Naxos Harbour är i sikte / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Naxos Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Naxoss hamn från båtens däck.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Naxos Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Naxos / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Naxos kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Naxos börjat på allvar!
Färja Santorini Naxos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Santorini till Naxos

Vad kan man besöka och göra i Naxos?

En av de största sevärdheterna på Naxos är det venetianska slottet, som har utsikt över staden Naxos. Slottet byggdes på 1200-talet och omges av magnifika vallar och rymmer ett imponerande arkeologiskt museum där man kan upptäcka föremål från olika perioder i öns historia.

Dionysos tempel är en annan sevärdhet som man inte får missa. Denna antika byggnad går tillbaka till 600-talet f.Kr. och är ett av de bäst bevarade templen i hela Grekland. Den välbevarade strukturen och de magnifika skulpturerna erbjuder ett unikt tillfälle att beundra antik arkitektur och konst.

För att utforska den omgivande landsbygden kan du besöka de traditionella byarna på Naxos, som Filoti och Apiranthos. Dessa pittoreska byar kännetecknas av sina smala gator och traditionella stenhus, och erbjuder en autentisk atmosfär och fantastisk utsikt över de omgivande bergen.

När det gäller lokala transporter har Naxos goda bussförbindelser mellan huvudstaden och andra destinationer på ön. Om du föredrar att vara självständig kan du också hyra en bil eller skoter för att utforska området i din egen takt.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid