Santa Maria Salina
Resa direkt till Alicudi med färja
Alicudi
Se priser

Hur tar man sig från Santa Maria Salina till Alicudi med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Santa Maria Salina till Alicudi? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Santa Maria Salina till Alicudi är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Santa Maria Salina till Alicudi, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Santa Maria Salina till Alicudi så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines eller Siremar. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Santa Maria Salina Alicudi som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines eller Siremar-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Santa Maria Salina till Alicudi behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Santa Maria Salina till Alicudi

Avgångshamn
Santa Maria Salina
Italien
Eoliska öarna
Ankomsthamn
Alicudi
Italien
Eoliska öarna
Avstånd
45 km
Färjerederier
Liberty Lines, Siremar
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Santa Maria Salina Alicudi: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Santa Maria Salina till Alicudi kan du hitta biljetter från 185 kr för en person om du reser utan bil till 1122 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Santa Maria Salina till Alicudi är 474 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Santa Maria Salina till Alicudi är 1 timmar 56 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar 35 minuter att nå Alicudi, medan de snabbaste båtarna anländer till Alicudi på 1 timmar 10 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Santa Maria Salina kl 08:20. Den sista båten till Alicudi avgår från hamnen i Santa Maria Salina kl 15:10.

Genomsnittspris för en Santa Maria Salina till Alicudi färjeöverfart
474 kr
Prisintervall för färjor Santa Maria Salina Alicudi (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
185 kr - 1122 kr
Genomsnittlig överfartstid Santa Maria Salina Alicudi
1 timmar 56 minuter
Avgångstid för första färjan till Alicudi
08:20
Tid då sista färjan avgår till Alicudi
15:10
Ankomsttid för första färjan till Alicudi
09:30
Ankomsttid för sista färjan till Alicudi
16:20

Varför ta en färja från Santa Maria Salina till Alicudi?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Santa Maria Salina till Alicudi vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Alicudi. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Santa Maria Salina till Alicudi är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. På en färja har du dock inte detta problem: din cykel lastas direkt i fartygets enorma garage. Du lämnar den där under hela överfarten Santa Maria Salina-Alicudi i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Alicudi.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. När du går ombord på en Liberty Lines eller Siremar-färja i Santa Maria Salina får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Alicudi. Det är dock värt att fråga personalen på Liberty Lines eller Siremar om fartyget har ett bagageförråd där du kan lämna dina väskor tills du når Alicudi.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Det finns inget bättre sätt att resa mellan Santa Maria Salina och Alicudi med din familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Santa Maria Salina kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Denna båtresa mellan Santa Maria Salina och Alicudi kommer att förbli ett oförglömligt ögonblick för dina barn.

Vilka bolag trafikerar mellan Santa Maria Salina och Alicudi?

Om du vill resa mellan Santa Maria Salina och Alicudi med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines eller Siremar som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Santa Maria Salina Alicudi
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santa Maria Salina-Alicudi och boka en biljett från Liberty Lines mellan Santa Maria Salina och Alicudi. Liberty Lines kör 3 överfarter per dag till Alicudi från Santa Maria Salina och restiden är 1 timmar 10 minuter. Mer information om Liberty Lines
1 timmar 10 minuter
3 överfarter per dag
Siremar Santa Maria Salina Alicudi
Siremar
Siremar grundades 1960 och har sitt säte i Milazzo, Italien. Företaget trafikerar de Eoliska öarna och hamnarna på Sicilien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Santa Maria Salina-Alicudi och boka en biljett från Siremar mellan Santa Maria Salina och Alicudi. Mer information om Siremar

Var avgår färjorna från i Santa Maria Salina? Var anländer båtarna i Alicudi?

Avgångshamn i Santa Maria Salina

Liberty Lines eller Siremars färjor till Alicudi avgår från följande hamnar i Santa Maria Salina:

Salina
Karta

Ankomsthamn i Alicudi

Siremar eller Liberty Lines fartyg anländer till Alicudi från följande hamnar:

Alicudi
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Santa Maria Salina till Alicudi tar det minst 1 timmar 10 minuter att täcka de 45 km mellan Santa Maria Salina och Alicudi.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Santa Maria Salina och Alicudi på vintern) och färjerederiet (Liberty Lines och Siremar). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Santa Maria Salina och Alicudi.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Santa Maria Salina och Alicudi: Liberty Lines och Siremar.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Liberty Lines, Siremar.

Under din överfart mellan Santa Maria Salina och Alicudi reser du 45 km.

För att åka med båt från Santa Maria Salina till Alicudi kan du hitta priser från 185 kr för det lägsta, till 1122 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 474 kr.

Den första färjan avgår från Santa Maria Salina kl 08:20 till Alicudi.

Den sista färjan till Alicudi avgår vanligtvis från Santa Maria Salina kl 15:10.

Färja Santa Maria Salina Alicudi - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Santa Maria Salina till Alicudi

Vad kan man besöka och göra i Alicudi?

Alicudi är känt för sitt spektakulära vulkanlandskap, som domineras av berget Filo dell'Arpa, en slocknad vulkan med fantastisk utsikt över havet och de andra öarna i arkipelagen. Vandringsentusiaster kommer att älska de pittoreska stigarna som slingrar sig genom kullarna och de traditionella byarna. En av öns höjdpunkter är den lilla byn Alicudi Porto, med bara några få färgglada hus och en charmig liten fiskehamn. Strosa genom de smala gatorna, som genomsyras av öns autentiska atmosfär, och se till att besöka kyrkan Madonna del Carmine, en historisk plats för tillbedjan.

Alicudi erbjuder också exceptionella möjligheter till simning och dykning. Det kristallklara vattnet som omger ön är fullt av marint liv, vilket gör det till en idealisk plats för dykentusiaster. Klapperstensstränderna, som Scalo Galera, erbjuder lugna platser där man kan koppla av och njuta av solen.

När det gäller transportmedel på ön är promenader det främsta sättet att ta sig runt. De smala gatorna är inte lämpliga för bilar, vilket skapar en fridfull och oförstörd atmosfär. Om du vill utforska andra delar av ön, eller om du har svårt att gå, kan du hyra en åsna som tar dig uppför några av de brantare stigarna.

Alicudi är ett perfekt resmål för den som vill komma bort från stadens liv och rörelse. Här verkar tiden stå stilla och du kan ladda batterierna genom att njuta av öns naturliga skönhet. Gör dig redo att förundras över det hisnande landskapet och få kontakt med naturen i denna oförstörda oas.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid