Rekommenderad rutt
Rostock
Resa direkt till Trelleborg med färja
Trelleborg
Se priser
Alternativa rutter
Rostock
Resa med samåkning, tåg till Sassnitz
Sassnitz
Resa med färja till Trelleborg
Trelleborg
Se priser

Hur tar man sig från Rostock till Trelleborg med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Rostock till Trelleborg? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Rostock till Trelleborg är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Rostock till Trelleborg, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Rostock till Trelleborg så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Scandlines, Stena Line eller TT-Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Rostock Trelleborg som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta TT-Line, Stena Line eller Scandlines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Rostock till Trelleborg behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Rostock till Trelleborg

Avgångshamn
Rostock
Tyskland
Mecklenburg-Vorpommern
Ankomsthamn
Trelleborg
Sverige
Avstånd
157 km
Färjerederier
Scandlines, Stena Line, TT-Line
Frekvens av överfarter
6 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
6 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Rostock Trelleborg: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Rostock till Trelleborg kan du hitta biljetter från 335 kr för en person om du reser utan bil till 2590 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Rostock till Trelleborg är 775 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Rostock till Trelleborg är 6 timmar 18 minuter. De långsammaste färjorna tar 7 timmar 40 minuter att nå Trelleborg, medan de snabbaste båtarna anländer till Trelleborg på 5 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Rostock kl 06:30. Den sista båten till Trelleborg avgår från hamnen i Rostock kl 23:00.

Genomsnittspris för en Rostock till Trelleborg färjeöverfart
775 kr
Prisintervall för färjor Rostock Trelleborg (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
335 kr - 2590 kr
Genomsnittlig överfartstid Rostock Trelleborg
6 timmar 18 minuter
Avgångstid för första färjan till Trelleborg
06:30
Tid då sista färjan avgår till Trelleborg
23:00
Ankomsttid för första färjan till Trelleborg
05:30
Ankomsttid för sista färjan till Trelleborg
22:45

Varför ta en färja från Rostock till Trelleborg?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Rostock till Trelleborg vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Trelleborg. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Rostock till Trelleborg är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av den friska havsluften
Hälsofördelarna med havsluft är många. I Rostock kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på TT-Line, Stena Line eller Scandlines-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Trelleborg full av energi.
Att ta sig tid blir ett nöje
Det är välkänt att vi lever i ett samhälle där allt måste gå fort, snabbare och snabbare. Ombord på en TT-Line, Stena Line eller Scandlines-färja får du en smidig start från Rostock och seglar i mindre än 40 km/h till Trelleborg. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Det är inte omöjligt att du kommer att känna att du anlände till Trelleborg för snabbt, eftersom upplevelsen är så trevlig!
Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Rostock Trelleborg är precis tvärtom. Ombord, beroende på vilket fartyg från TT-Line, Stena Line eller Scandlines som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du kommer garanterat att börja din semester i Trelleborg redan utvilad.

Vilka bolag trafikerar mellan Rostock och Trelleborg?

Om du vill resa mellan Rostock och Trelleborg med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat TT-Line, Stena Line eller Scandlines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

TT-Line Rostock Trelleborg
TT-Line
TT-Line bedriver färjetrafik till Sverige och Tyskland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Rostock och Trelleborg. På Vivanoda kan du jämföra priser för Rostock-Trelleborg och boka en biljett från TT-Line mellan Rostock och Trelleborg. TT-Line kör 3 överfarter per dag till Trelleborg från Rostock och restiden är 6 timmar. Mer information om TT-Line
6 timmar
3 överfarter per dag
Stena Line Rostock Trelleborg
Stena Line
Stena Line är ett svenskbaserat färjerederi som erbjuder passagerar- och fordonstrafik mellan hamnar i Västeuropa, bland annat mellan hamnarna Harwich i Storbritannien och Hook of Holland i Nederländerna, mellan Hull och Rotterdam samt mellan Liverpool och Belfast i Nordirland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Rostock-Trelleborg och boka en biljett från Stena Line mellan Rostock och Trelleborg. Stena Line kör 3 överfarter per dag till Trelleborg från Rostock och restiden är 6 timmar. Mer information om Stena Line
6 timmar
3 överfarter per dag
Scandlines Rostock Trelleborg
Scandlines
Scandlines grundades 1998 och har sitt säte i Danmark. Det erbjuder överfarter mellan Danmark och Tyskland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Rostock-Trelleborg och boka en biljett från Scandlines mellan Rostock och Trelleborg. Mer information om Scandlines

Var avgår färjorna från i Rostock? Var anländer båtarna i Trelleborg?

Avgångshamn i Rostock

TT-Line, Stena Line eller Scandliness färjor till Trelleborg avgår från följande hamnar i Rostock:

Rostack Seehafen
Karta

Ankomsthamn i Trelleborg

Scandlines, Stena Line eller TT-Line fartyg anländer till Trelleborg från följande hamnar:

Trelleborg
Karta
Andra alternativa avgångar från Rostock till Trelleborg
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Rostock till Trelleborg tar det minst 6 timmar att täcka de 157 km mellan Rostock och Trelleborg.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Rostock och Trelleborg på vintern) och färjerederiet (TT-Line, Stena Line och Scandlines). Det finns för närvarande 6 överfarter per dag mellan Rostock och Trelleborg.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Rostock och Trelleborg: TT-Line, Stena Line och Scandlines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Scandlines, Stena Line, TT-Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Scandlines, Stena Line, TT-Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Rostock Trelleborg kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Rostock och Trelleborg reser du 157 km.

För att åka med båt från Rostock till Trelleborg kan du hitta priser från 335 kr för det lägsta, till 2590 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 775 kr.

Den första färjan avgår från Rostock kl 06:30 till Trelleborg.

Den sista färjan till Trelleborg avgår vanligtvis från Rostock kl 23:00.

Hur är en färjeöverfart från Rostock till Trelleborg?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Rostock och Trelleborg kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Rostock Trelleborg-kryssning ombord på Scandlines, Stena Line eller TT-Line har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Rostock till avstigning i Trelleborg. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Rostock och Trelleborg.

Avresa från Rostock med färja

Innan din färjeresa med Rostock Trelleborg börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentationstid i Rostocks hamn / Du bör anlända till hamnen i Rostock i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Scandlines, Stena Line eller TT-Line-bolag. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Rostock - Trelleborg / Vid färjeterminalen i Rostock letar du efter TT-Line, Stena Line eller Scandlines-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Trelleborg / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Rostock som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från TT-Line, Stena Line eller Scandlines att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på färjan från Rostock till Trelleborg

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på TT-Line, Stena Line eller Scandlines-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjan närmar sig Trelleborg, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Trelleborg:

  • Trelleborg Harbour är i sikte / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Trelleborgs hamn.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Rostock till Trelleborg i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Trelleborg.
  • Lämna fartyget och utforska Trelleborg / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Det går ännu snabbare som fotgängare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Trelleborg. Äntligen har din semester i Trelleborg börjat på allvar!
Färja Rostock Trelleborg - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Rostock till Trelleborg

Vad kan man besöka och göra i Trelleborg?

En av stadens främsta sevärdheter är Trelleborgen, ett före detta vikingafort med anor från 900-talet. Denna historiska plats har välbevarade lämningar från vikingatiden, inklusive vallar och rekonstruerade hus. Besökare kan utforska fortet och lära sig mer om vikingarnas liv genom interaktiva utställningar på det närliggande Vikingamuseet.

Saint-Nicolas-kyrkans torn är en annan av stadens sevärdheter. Det medeltida tegeltornet erbjuder panoramautsikt över Trelleborg och det omgivande området och ger en magnifik överblick över regionen.

För konstälskare får man inte missa Trelleborgs konstmuseum. Museet ställer ut verk av lokala och internationella konstnärer i en modern miljö och erbjuder en unik kulturupplevelse.

Utanför staden erbjuder Trelleborgs omgivningar också många intressanta attraktioner. Naturreservatet Smygehuk är till exempel en perfekt plats för en promenad och för att njuta av orörd natur. Det är också den sydligaste punkten på det svenska fastlandet, vilket gör det till en plats av geografiskt intresse.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid