Portsmouth
Resa direkt till Ryde med färja
Ryde
Se priser

Hur tar man sig från Portsmouth till Ryde med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Portsmouth till Ryde? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Portsmouth till Ryde är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Portsmouth till Ryde, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Portsmouth till Ryde så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Wightlink eller Hovertravel. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Portsmouth Ryde som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Wightlink eller Hovertravel-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Portsmouth till Ryde behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Portsmouth till Ryde

Avgångshamn
Portsmouth
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Ryde
Storbritannien
Isle of Wight
Avstånd
11 km
Färjerederier
Wightlink, Hovertravel
Frekvens av överfarter
24 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Portsmouth Ryde: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Portsmouth till Ryde kan du hitta biljetter från 301 kr för en person om du reser utan bil till 312 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Portsmouth till Ryde är 312 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Portsmouth till Ryde är 10 minuter. De långsammaste färjorna tar 10 minuter att nå Ryde, medan de snabbaste båtarna anländer till Ryde på 10 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Portsmouth kl 07:30. Den sista båten till Ryde avgår från hamnen i Portsmouth kl 09:00.

Genomsnittspris för en Portsmouth till Ryde färjeöverfart
312 kr
Prisintervall för färjor Portsmouth Ryde (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
301 kr - 312 kr
Genomsnittlig överfartstid Portsmouth Ryde
10 minuter
Avgångstid för första färjan till Ryde
07:30
Tid då sista färjan avgår till Ryde
09:00
Ankomsttid för första färjan till Ryde
07:40
Ankomsttid för sista färjan till Ryde
09:10

Varför ta en färja från Portsmouth till Ryde?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Portsmouth till Ryde vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ryde. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Portsmouth till Ryde är ett idealiskt sätt att resa.

För bekvämligheten i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Portsmouth till Ryde är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även om deras användning är tydligast vid en överfart med övernattning är det fullt möjligt att boka en under dagen.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Portsmouth till Ryde. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Portsmouth-Ryde på Hovertravel eller Wightlink-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Du kommer aldrig att ha så mycket frihet och underhållning under en flygning!
För att få lite havsluft
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. I Portsmouth kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Wightlink eller Hovertravel-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Ryde full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Portsmouth och Ryde?

Om du vill resa mellan Portsmouth och Ryde med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Wightlink eller Hovertravel som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Wightlink Portsmouth Ryde
Wightlink
Wightlink är ett färjerederi baserat på Isle of Wight i Storbritannien som erbjuder överfarter mellan Isle of Wight och fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Portsmouth-Ryde och boka en biljett från Wightlink mellan Portsmouth och Ryde. Wightlink kör 24 överfarter per dag till Ryde från Portsmouth och restiden är 20 minuter. Mer information om Wightlink
20 minuter
24 överfarter per dag
Hovertravel Portsmouth Ryde
Hovertravel
Hovertravel bedriver färjetrafik till Storbritannien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Portsmouth och Ryde. På Vivanoda kan du jämföra priser för Portsmouth-Ryde och boka en biljett från Hovertravel mellan Portsmouth och Ryde. Mer information om Hovertravel

Var avgår färjorna från i Portsmouth? Var anländer båtarna i Ryde?

Avgångshamn i Portsmouth

Wightlink eller Hovertravels färjor till Ryde avgår från följande hamnar i Portsmouth:

Portsmouth Harbour
Karta
Southsea
Karta

När du reser med färja från Portsmouth är det viktigt att veta hur du tar dig till färjeterminalen från olika utgångspunkter. Oavsett om du befinner dig på stationen, på flygplatsen eller kör på huvudvägarna finns här några lösningar som hjälper dig att nå din destination:

Från tågstationen:

Om du anländer med tåg eller buss till Portsmouth & Southsea station är det enkelt och bekvämt att ta sig till färjeterminalen. Terminalen ligger ca 1,7 km från stationen, en promenad på ca 25 minuter. Men om du har resväskor eller en tung last finns det också möjlighet att använda kollektivtrafiken.

Du kan ta PR1 Portsmouth Park & Ride-bussen från stationen, som släpper av dig direkt vid färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och biljettpriset är ca 2,50 pund per person. Det finns också buss 700 eller buss 20 som kör direkt till färjeterminalen från hållplatsen City Shops South nära stationen.

Från flygplatsen:

Om du kommer från Southampton International Airport är det också mycket enkelt att ta sig till färjeterminalen. Flygplatsen ligger ca 25 minuters bilresa från terminalen. Du kan boka en taxi från flygplatsen till färjeterminalen. Priset är ca 30 pund.

Om du reser från London Gatwick Airport kan du nå Portsmouth Ferry Terminal med kollektivtrafik. Från flygplatsen tar du ett Southern Railways-tåg till Portsmouth station. Därifrån följer du instruktionerna ovan för att ta dig till terminalen. Resan tar ca 2 timmar.

Med bil från större vägar:

Om du använder ditt eget fordon för att nå färjeterminalen finns här en rutt från huvudvägarna:

  • Från motorväg M27, ta avfart 12 mot staden Portsmouth.
  • Fortsätt rakt fram på den dubbla körbanan M275.
  • Följ skyltarna till färjeterminalen.
  • Väl framme vid terminalen, följ skyltarna till parkeringen.

Restiden med bil kan variera beroende på avreseort och trafikförhållanden, men i allmänhet tar det ca 10-15 minuter att köra till terminalen från motorvägen. Parkeringsavgiften vid färjeterminalen är ca £10 per dag.

Ankomsthamn i Ryde

Hovertravel eller Wightlink fartyg anländer till Ryde från följande hamnar:

Ryde Pier Head Terminal
Karta
Ryde
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Portsmouth till Ryde tar det minst 20 minuter att täcka de 11 km mellan Portsmouth och Ryde.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Portsmouth och Ryde på vintern) och färjerederiet (Wightlink och Hovertravel). Det finns för närvarande 24 överfarter per dag mellan Portsmouth och Ryde.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Ryde: Wightlink och Hovertravel.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Wightlink, Hovertravel.

Under din överfart mellan Portsmouth och Ryde reser du 11 km.

För att åka med båt från Portsmouth till Ryde kan du hitta priser från 301 kr för det lägsta, till 312 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 312 kr.

Den första färjan avgår från Portsmouth kl 07:30 till Ryde.

Den sista färjan till Ryde avgår vanligtvis från Portsmouth kl 09:00.

Färja Portsmouth Ryde - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Portsmouth till Ryde

Vad kan man besöka och göra i Ryde?

En av Rydes mest anmärkningsvärda sevärdheter är den ikoniska piren. Ryde Pier är en av de längsta i England och erbjuder spektakulär havsutsikt. Här kan du promenera, koppla av och njuta av den friska havsluften samtidigt som du beundrar kustlandskapet. Nära piren finns också en vacker sandstrand där du kan njuta av solen eller ägna dig åt vattensporter.

Ryde är också känt för sin välbevarade viktorianska strandpromenad. Ta en promenad genom staden och beundra den eleganta arkitekturen i de historiska byggnaderna, inklusive den viktorianska paviljongen och stadsfullmäktiges byggnad. Här finns också vackra anlagda trädgårdar där man kan strosa och koppla av medan man njuter av den magnifika havsutsikten.

För att utforska omgivningarna i Ryde finns det en mängd olika transportalternativ inom bekvämt räckhåll. Tåget är ett bekvämt sätt att ta sig runt, med en välansluten station som förbinder Ryde med andra populära destinationer på Isle of Wight. Du kan också hyra cyklar för att ge dig ut på den omgivande landsbygden och njuta av det vackra landskapet.

Bara några kilometer från Ryde ligger den pittoreska byn Brading, känd för sin medeltida kyrka och sitt museum över livet på landsbygden. Här kan man upptäcka Isle of Wights historia genom interaktiva utställningar och historiska artefakter. En annan sevärdhet i närheten är Osborne House, drottning Victorias sommarresidens, som ger en fascinerande inblick i den kungliga historien.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid