Rekommenderad rutt
Poole
Resa direkt till Cherbourg med färja
Cherbourg
Se priser
Alternativa rutter
Poole
Resa med buss, samåkning till Portsmouth
Portsmouth
Resa med färja till Cherbourg
Cherbourg
Se priser

Hur tar man sig från Poole till Cherbourg med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Poole till Cherbourg? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Poole till Cherbourg är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Poole till Cherbourg, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Poole till Cherbourg så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Condor Ferries eller Brittany Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Poole Cherbourg som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Brittany Ferries eller Condor Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Poole till Cherbourg behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Poole till Cherbourg

Avgångshamn
Poole
Storbritannien
England
Ankomsthamn
Cherbourg
Frankrike
Normandie
Avstånd
123 km
Färjerederier
Condor Ferries, Brittany Ferries
Frekvens av överfarter
10 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
4 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Poole Cherbourg: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Poole till Cherbourg kan du hitta biljetter från 555 kr för en person om du reser utan bil till 4418 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Poole till Cherbourg är 1839 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Poole till Cherbourg är 4 timmar 53 minuter. De långsammaste färjorna tar 5 timmar 40 minuter att nå Cherbourg, medan de snabbaste båtarna anländer till Cherbourg på 4 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Poole kl 07:30. Den sista båten till Cherbourg avgår från hamnen i Poole kl 08:50.

Genomsnittspris för en Poole till Cherbourg färjeöverfart
1839 kr
Prisintervall för färjor Poole Cherbourg (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
555 kr - 4418 kr
Genomsnittlig överfartstid Poole Cherbourg
4 timmar 53 minuter
Avgångstid för första färjan till Cherbourg
07:30
Tid då sista färjan avgår till Cherbourg
08:50
Ankomsttid för första färjan till Cherbourg
14:00
Ankomsttid för sista färjan till Cherbourg
15:30

Varför ta en färja från Poole till Cherbourg?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Poole till Cherbourg vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Cherbourg. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Poole till Cherbourg är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Poole till Cherbourg, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Poole till Cherbourg. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. Under överfarten Poole-Cherbourg på Condor Ferries eller Brittany Ferries-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
Ta med dig obegränsat med bagage
Ett bagage är gratis, alla andra måste du betala för. Detta är ofta den formel som används när vi reser med andra transportsätt, vilket mycket ofta leder till en betydande ökning av räkningen. När du går ombord på en Brittany Ferries eller Condor Ferries-färja i Poole får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Cherbourg. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Brittany Ferries eller Condor Ferries, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.

Vilka bolag trafikerar mellan Poole och Cherbourg?

Om du vill resa mellan Poole och Cherbourg med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Brittany Ferries eller Condor Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Brittany Ferries Poole Cherbourg
Brittany Ferries
Brittany Ferries är ett rederi i Bretagne som bedriver färjetrafik till England, Irland och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Poole-Cherbourg och boka en biljett från Brittany Ferries mellan Poole och Cherbourg. Brittany Ferries kör 10 överfarter i veckan till Cherbourg från Poole och restiden är 4 timmar 20 minuter. Mer information om Brittany Ferries
4 timmar 20 minuter
10 överfarter i veckan
Condor Ferries Poole Cherbourg
Condor Ferries
Condor Ferries har sedan 1964 varit det ledande företaget för förbindelser mellan St Malo och Kanalöarna och Storbritannien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Poole-Cherbourg och boka en biljett från Condor Ferries mellan Poole och Cherbourg. Mer information om Condor Ferries

Var avgår färjorna från i Poole? Var anländer båtarna i Cherbourg?

Avgångshamn i Poole

Brittany Ferries eller Condor Ferriess färjor till Cherbourg avgår från följande hamnar i Poole:

Poole Ferry Terminal
Karta

Ankomsthamn i Cherbourg

Condor Ferries eller Brittany Ferries fartyg anländer till Cherbourg från följande hamnar:

Cherbourg - Gare Maritime
Karta

Oavsett om du vill ta dig till stationen (tåg och/eller buss), flygplatsen eller stadskärnan hittar du all information du behöver nedan:

För att ta dig till stationen:

Med allmänna kommunikationer:
- Tid: ca 10 minuter
- Busslinje: Linje 3
- Ungefärlig kostnad: 1,50 € (enkelbiljett)

För att ta sig till flygplatsen

Med taxi :
- Varaktighet: cirka 15 minuter
- Uppskattad kostnad: 25 euro

Med privat bil :
- Varaktighet: cirka 15 minuter
- Parkering finns vid flygplatsen (priser varierar)

För att nå stadens centrum:

Med allmänna kommunikationer :
- Tid: cirka 5 minuter
- Busslinje: Linje 1
- Ungefärlig kostnad: 1,50 € (enkelbiljett)

Med taxi:
- Varaktighet: cirka 10 minuter
- Uppskattad kostnad: 15 € i lokal valuta

Med privat bil:
- Varaktighet: cirka 10 minuter
- Parkeringsplatser finns i stadens centrum (priserna varierar)

Andra alternativa avgångar från Poole till Cherbourg
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Poole till Cherbourg tar det minst 4 timmar 20 minuter att täcka de 123 km mellan Poole och Cherbourg.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Poole och Cherbourg på vintern) och färjerederiet (Brittany Ferries och Condor Ferries). Det finns för närvarande 10 överfarter i veckan mellan Poole och Cherbourg.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Poole och Cherbourg: Brittany Ferries och Condor Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Condor Ferries, Brittany Ferries.

Under din överfart mellan Poole och Cherbourg reser du 123 km.

För att åka med båt från Poole till Cherbourg kan du hitta priser från 555 kr för det lägsta, till 4418 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1839 kr.

Den första färjan avgår från Poole kl 07:30 till Cherbourg.

Den sista färjan till Cherbourg avgår vanligtvis från Poole kl 08:50.

Färja Poole Cherbourg - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Poole till Cherbourg

Vad kan man besöka och göra i Cherbourg?

En av stadens mest ikoniska platser är Cité de la Mer. Det är ett enormt museum och akvarium som är tillägnat undervattensutforskning och havets historia. Du kan upptäcka interaktiva utställningar, utforska en riktig atomubåt och till och med simma med fiskarna i en enorm saltvattentank.

Cherbourg har också ett rikt historiskt arv. Château de Cherbourg från 1700-talet är ett måste. Med sina magnifika formella trädgårdar och rikt dekorerade rum är det ett fascinerande besök för alla som är intresserade av regionens historia.

En annan av Cherbourgs kuriositeter är dess konstgjorda strand. Den byggdes 1933 och är en idealisk plats att koppla av på under varma sommardagar. Du kan koppla av i sanden, simma i det lugna havsvattnet och njuta av de vattensporter som finns tillgängliga.

När det gäller transporter har Cherbourg bra tåg- och bussförbindelser, vilket gör det lätt att ta sig runt i staden och det omgivande området. Det lokala bussnätet är mycket effektivt och gör det lätt att ta sig från en punkt till en annan. Om du föredrar att upptäcka Cherbourg i din egen takt kan du också hyra cykel.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid