Piombino
Resa direkt till Portoferraio med färja
Portoferraio
Se priser

Hur tar man sig från Piombino till Portoferraio med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Piombino till Portoferraio? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Piombino till Portoferraio är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Piombino till Portoferraio, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Piombino till Portoferraio så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Piombino Portoferraio som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Piombino till Portoferraio behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Piombino till Portoferraio

Avgångshamn
Piombino
Italien
Toscana
Ankomsthamn
Portoferraio
Italien
Toscana
Avstånd
21 km
Färjerederier
Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar, Blu Navy
Frekvens av överfarter
43 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Piombino Portoferraio: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Piombino till Portoferraio kan du hitta biljetter från 173 kr för en person om du reser utan bil till 1457 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Piombino till Portoferraio är 590 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Piombino till Portoferraio är 55 minuter. De långsammaste färjorna tar 1 timmar att nå Portoferraio, medan de snabbaste båtarna anländer till Portoferraio på 40 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Piombino kl 06:15. Den sista båten till Portoferraio avgår från hamnen i Piombino kl 18:10.

Genomsnittspris för en Piombino till Portoferraio färjeöverfart
590 kr
Prisintervall för färjor Piombino Portoferraio (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
173 kr - 1457 kr
Genomsnittlig överfartstid Piombino Portoferraio
55 minuter
Avgångstid för första färjan till Portoferraio
06:15
Tid då sista färjan avgår till Portoferraio
18:10
Ankomsttid för första färjan till Portoferraio
07:15
Ankomsttid för sista färjan till Portoferraio
18:55

Varför ta en färja från Piombino till Portoferraio?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Piombino till Portoferraio vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Portoferraio. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Piombino till Portoferraio är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Det är välkänt att vi lever i ett samhälle där allt måste gå fort, snabbare och snabbare. Att segla i mindre än 40 km/h ombord på en Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy-färja för de 21 km mellan Piombino och Portoferraio blir ett avkopplande stopp. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med tycker att din överfart Piombino-Portoferraio är lite för kort!
Ta med dig obegränsat med bagage
Med tåg, buss eller flyg tillämpas ofta ett överskott på ett gratis bagage och varje ytterligare bagage genererar en extra kostnad. När du går ombord på en Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy-färja i Piombino får du dock ta med dig så mycket bagage som du vill, så länge det finns i ditt fordon. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Portoferraio. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du reser från Piombino till Portoferraio i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Portoferraio för att gå av båten.

Vilka bolag trafikerar mellan Piombino och Portoferraio?

Om du vill resa mellan Piombino och Portoferraio med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Ferries Piombino Portoferraio
Corsica Ferries
Corsica Ferries är ett fransk-italienska färjerederi som trafikerar Korsika och Sardinien från det franska och italienska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Piombino-Portoferraio och boka en biljett från Corsica Ferries mellan Piombino och Portoferraio. Corsica Ferries kör 5 överfarter per dag till Portoferraio från Piombino och restiden är 40 minuter. Mer information om Corsica Ferries
40 minuter
5 överfarter per dag
Moby Lines Piombino Portoferraio
Moby Lines
Moby Lines är ett italienskt färjerederi som har trafikerat Sardinien och Korsika från Italien sedan 1959. Hur bokar jag en Moby Lines Piombino Portoferraio-överfart? Genom att använda Vivanoda och dess sökmotor för flera transporter! På Vivanoda kan du jämföra priser för Piombino-Portoferraio och boka en biljett från Moby Lines mellan Piombino och Portoferraio. Moby Lines kör 12 överfarter per dag till Portoferraio från Piombino och restiden är 1 timmar. Mer information om Moby Lines
1 timmar
12 överfarter per dag
Toremar Piombino Portoferraio
Toremar
Toremar grundades 1981 och har sitt säte i Italien. Företaget erbjuder överfarter mellan de toskanska öarna och Sardinien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Piombino-Portoferraio och boka en biljett från Toremar mellan Piombino och Portoferraio. Toremar kör 21 överfarter per dag till Portoferraio från Piombino och restiden är 40 minuter. Mer information om Toremar
40 minuter
21 överfarter per dag
Blu Navy Piombino Portoferraio
Blu Navy
Blu Navy bedriver färjetrafik till Italien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Piombino och Portoferraio. På Vivanoda kan du jämföra priser för Piombino-Portoferraio och boka en biljett från Blu Navy mellan Piombino och Portoferraio. Blu Navy kör 5 överfarter per dag till Portoferraio från Piombino och restiden är 1 timmar. Mer information om Blu Navy
1 timmar
5 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Piombino? Var anländer båtarna i Portoferraio?

Avgångshamn i Piombino

Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navys färjor till Portoferraio avgår från följande hamnar i Piombino:

Piombino
Karta

Ankomsthamn i Portoferraio

Blu Navy, Toremar, Moby Lines eller Corsica Ferries fartyg anländer till Portoferraio från följande hamnar:

Portoferraio
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Piombino till Portoferraio tar det minst 40 minuter att täcka de 21 km mellan Piombino och Portoferraio.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Piombino och Portoferraio på vintern) och färjerederiet (Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar och Blu Navy). Det finns för närvarande 43 överfarter per dag mellan Piombino och Portoferraio.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Piombino och Portoferraio: Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar och Blu Navy.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar, Blu Navy.

Innan du bokar, jämför priserna på Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar, Blu Navy på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Piombino Portoferraio kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Piombino och Portoferraio reser du 21 km.

För att åka med båt från Piombino till Portoferraio kan du hitta priser från 173 kr för det lägsta, till 1457 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 590 kr.

Den första färjan avgår från Piombino kl 06:15 till Portoferraio.

Den sista färjan till Portoferraio avgår vanligtvis från Piombino kl 18:10.

Hur är en färjeöverfart från Piombino till Portoferraio?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Piombino och Portoferraio kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Piombino till avstigning i Portoferraio. Du hittar också praktisk information om Piombino och Portoferraio.

Ombordstigning i Piombino

Innan din färjeresa med Piombino Portoferraio börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Piombino / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Piombino. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Piombino - Portoferraio / Vid färjeterminalen i Piombino letar du efter Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Portoferraio / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Piombino som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navys personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Överfart från Piombino till Portoferraio: ombord på fartyget...

På Corsica Ferries, Moby Lines, Toremar eller Blu Navy-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Portoferraio är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Portoferraio:

  • Portoferraio Harbour är i sikte / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Portoferraios hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Piombino till Portoferraio i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Portoferraio.
  • Lämna fartyget och utforska Portoferraio / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Portoferraio kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Portoferraio börjat på allvar!
Färja Piombino Portoferraio - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Piombino till Portoferraio

Vad kan man besöka och göra i Portoferraio?

Staden är full av sevärdheter att besöka. Det första man måste se är Forte Stella, en imponerande fästning som byggdes på 1500-talet och som erbjuder en hisnande panoramautsikt över havet och de omgivande bergen. I närheten kan du också utforska Forte Falcone, en annan fästning från 1500-talet, som idag rymmer ett militärmuseum.

För historiefantaster är ett besök i Villa dei Mulini ett måste. Denna villa var kejsar Napoleon Bonapartes residens under hans exil på ön Elba. Du kan besöka de möblerade lägenheterna och upptäcka den fascinerande historien om hans vistelse här.

När du promenerar på gatorna i Portoferraio kommer du säkert att lägga märke till den charmiga stadskärnan med sina färgglada hus och kullerstensgränder. Tveka inte att titta in i de många lokala hantverksbutikerna, där du kan köpa traditionella produkter från ön.

För att dra full nytta av områdets naturliga skönhet kan du hyra en cykel eller skoter för att utforska det omgivande området. Ön Elba är täckt av ett nätverk av vandringsleder som erbjuder fantastisk utsikt över havet och bergen. Sansone-stranden är en av de mest populära platserna för att koppla av i solen och simma i det kristallklara vattnet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid