Paros
Resa direkt till Sikinos med färja
Sikinos
Se priser

Hur tar man sig från Paros till Sikinos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Paros till Sikinos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Paros till Sikinos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Paros till Sikinos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Paros till Sikinos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Paros Sikinos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Paros till Sikinos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Paros till Sikinos

Avgångshamn
Paros
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Sikinos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
45 km
Färjerederier
ANEK Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
4 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Paros Sikinos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Paros till Sikinos kan du hitta biljetter från 93 kr för en person om du reser utan bil till 867 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Paros till Sikinos är 382 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Paros till Sikinos är 2 timmar 47 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 50 minuter att nå Sikinos, medan de snabbaste båtarna anländer till Sikinos på 2 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Paros kl 10:10. Den sista båten till Sikinos avgår från hamnen i Paros kl 15:15.

Genomsnittspris för en Paros till Sikinos färjeöverfart
382 kr
Prisintervall för färjor Paros Sikinos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
93 kr - 867 kr
Genomsnittlig överfartstid Paros Sikinos
2 timmar 47 minuter
Avgångstid för första färjan till Sikinos
10:10
Tid då sista färjan avgår till Sikinos
15:15
Ankomsttid för första färjan till Sikinos
12:25
Ankomsttid för sista färjan till Sikinos
19:05

Varför ta en färja från Paros till Sikinos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Paros till Sikinos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Sikinos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Paros till Sikinos är ett idealiskt sätt att resa.

För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Paros till Sikinos som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Paros kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Denna båtresa mellan Paros och Sikinos kommer att förbli ett oförglömligt ögonblick för dina barn.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Under överfarten från Paros till Sikinos, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
För att få lite havsluft
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. I Paros kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Sikinos full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Paros och Sikinos?

Om du vill resa mellan Paros och Sikinos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

ANEK Lines Paros Sikinos
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Paros-Sikinos och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Sikinos och boka en biljett från ANEK Lines mellan Paros och Sikinos. Mer information om ANEK Lines
Hellenic Seaways Paros Sikinos
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Sikinos och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Paros och Sikinos. Mer information om Hellenic Seaways
Sea Jets Paros Sikinos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Sikinos och boka en biljett från Sea Jets mellan Paros och Sikinos. Sea Jets kör 2 överfarter i veckan till Sikinos från Paros och restiden är 4 timmar 30 minuter. Mer information om Sea Jets
4 timmar 30 minuter
2 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Paros? Var anländer båtarna i Sikinos?

Avgångshamn i Paros

ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jetss färjor till Sikinos avgår från följande hamnar i Paros:

Paros
Karta

Ankomsthamn i Sikinos

Sea Jets, Hellenic Seaways eller ANEK Lines fartyg anländer till Sikinos från följande hamnar:

Sikinos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Paros till Sikinos tar det minst 4 timmar 30 minuter att täcka de 45 km mellan Paros och Sikinos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Paros och Sikinos på vintern) och färjerederiet (ANEK Lines, Hellenic Seaways och Sea Jets). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Paros och Sikinos.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Paros och Sikinos: ANEK Lines, Hellenic Seaways och Sea Jets.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Paros Sikinos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Paros och Sikinos reser du 45 km.

För att åka med båt från Paros till Sikinos kan du hitta priser från 93 kr för det lägsta, till 867 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 382 kr.

Den första färjan avgår från Paros kl 10:10 till Sikinos.

Den sista färjan till Sikinos avgår vanligtvis från Paros kl 15:15.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Paros till Sikinos

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Paros till Sikinos ser ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Paros till avstigning i Sikinos. Du hittar också praktisk information om Paros och Sikinos.

Ombordstigning i Paros

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Paros Sikinos börjar:

  • Ankomsttid i Paross hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Paros. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Paros - Sikinos / I Paros visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Sea Jets, Hellenic Seaways eller ANEK Lines-bokföringen vid Paros färjeterminal. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Sikinos / Från färjeterminalen i Paros uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jetss personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Livet ombord på färjan mellan Paros och Sikinos

På ANEK Lines, Hellenic Seaways eller Sea Jets-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjan närmar sig Sikinos, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Sikinos:

  • Färjan går in i Sikinos Harbour / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Sikinoss hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Sikinos Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Sikinos / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Sikinos kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Sikinos väntar på dig!
Färja Paros Sikinos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Paros till Sikinos

Vad kan man besöka och göra i Sikinos?

En av Sikinos främsta attraktioner är dess huvudby, Chora. Byn är byggd på en brant kulle och erbjuder panoramautsikt över havet och grannöarna. De smala gatorna och vitkalkade husen skapar en autentisk och romantisk atmosfär. Besökare kan strosa längs kullerstensgatorna och beundra de vita kyrkorna och de vackra skuggiga torgen.

En annan sevärdhet som man inte får missa är klostret Zoodochos Pigi, som ligger nära Chora. Denna bysantinska fästning grundades på 900-talet och omvandlades till ett kloster på 1500-talet. Besökare kan utforska de gamla freskerna och njuta av lugnet på platsen.

För naturälskare erbjuder Sikinos också magnifika stränder och vandringsleder. Sikinos strand är den mest populära med sin gyllene sand och kristallklara vatten. Dykentusiaster kan utforska havsbotten, som är rik på marint liv. Vandrare kan följa den gamla mulåsnevägen från Chora till Episkopi, som erbjuder en spektakulär utsikt över ön.

Sikinos är en liten ö, så det är möjligt att ta sig runt till fots för att utforska de flesta av attraktionerna i byn Chora. För att besöka stränderna och de omgivande byarna är det dock lämpligt att hyra ett fordon, t.ex. en skoter eller bil. Det finns också bussförbindelser mellan de olika byarna på ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid