Rekommenderad rutt
Paros
Resa direkt till Rafina med färja
Rafina
Se priser
Alternativa rutter
Paros
Resa med färja till Tinos
Tinos
Resa med färja till Rafina
Rafina
Se priser
Paros
Resa med färja till Andros
Andros
Resa med färja till Rafina
Rafina
Se priser

Hur tar man sig från Paros till Rafina med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Paros till Rafina? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Paros till Rafina är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Paros till Rafina, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Paros till Rafina så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines eller Blue Star Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Paros Rafina som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets eller Cyclades Fast Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Paros till Rafina behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Paros till Rafina

Avgångshamn
Paros
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Rafina
Grekland
Attica
Avstånd
145 km
Färjerederier
Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Agoudimos Lines
Frekvens av överfarter
6 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
3 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Paros Rafina: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Paros till Rafina kan du hitta biljetter från 497 kr för en person om du reser utan bil till 2544 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Paros till Rafina är 1584 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Paros till Rafina är 4 timmar 5 minuter. De långsammaste färjorna tar 6 timmar 45 minuter att nå Rafina, medan de snabbaste båtarna anländer till Rafina på 3 timmar 35 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Paros kl 10:05. Den sista båten till Rafina avgår från hamnen i Paros kl 16:35.

Genomsnittspris för en Paros till Rafina färjeöverfart
1584 kr
Prisintervall för färjor Paros Rafina (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
497 kr - 2544 kr
Genomsnittlig överfartstid Paros Rafina
4 timmar 5 minuter
Avgångstid för första färjan till Rafina
10:05
Tid då sista färjan avgår till Rafina
16:35
Ankomsttid för första färjan till Rafina
13:40
Ankomsttid för sista färjan till Rafina
21:00

Varför ta en färja från Paros till Rafina?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Paros till Rafina vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Rafina. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Paros till Rafina är ett idealiskt sätt att resa.

Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Paros Rafina är precis tvärtom. Färjor som drivs av Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets eller Cyclades Fast Ferries är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Du anländer till Rafina utan stress och helt avslappnad.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Det finns inget bättre sätt att resa mellan Paros och Rafina med din familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Paros kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Ombord på färjan till Rafina flyger tiden förbi snabbare än man tror och denna maritima upplevelse mellan Paros och Rafina kommer att förbli oförglömlig för dina barn under lång tid.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. På Paros Rafina-färjan får du ta med dig så mycket bagage som du vill, inom ramen för fordonets kapacitet. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Rafina. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets eller Cyclades Fast Ferries.

Vilka bolag trafikerar mellan Paros och Rafina?

Om du vill resa mellan Paros och Rafina med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets eller Cyclades Fast Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Golden Star Ferries Paros Rafina
Golden Star Ferries
Golden Star Ferries är ett färjerederi med säte i Grekland som erbjuder avgångar till olika destinationer i Grekland, Italien och Turkiet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Rafina och boka en biljett från Golden Star Ferries mellan Paros och Rafina. Golden Star Ferries kör 4 överfarter per dag till Rafina från Paros och restiden är 3 timmar 50 minuter. Mer information om Golden Star Ferries
3 timmar 50 minuter
4 överfarter per dag
Blue Star Ferries Paros Rafina
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Paros-Rafina och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Rafina och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Paros och Rafina. Mer information om Blue Star Ferries
Sea Jets Paros Rafina
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Rafina och boka en biljett från Sea Jets mellan Paros och Rafina. Sea Jets kör 14 överfarter i veckan till Rafina från Paros och restiden är 3 timmar 50 minuter. Mer information om Sea Jets
3 timmar 50 minuter
14 överfarter i veckan
Cyclades Fast Ferries Paros Rafina
Cyclades Fast Ferries
Cyclades Fast Ferries grundades 2003 och är baserat i Grekland. Företaget erbjuder snabba överfarter mellan de grekiska öarna. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Rafina och boka en biljett från Cyclades Fast Ferries mellan Paros och Rafina. Mer information om Cyclades Fast Ferries

Var avgår färjorna från i Paros? Var anländer båtarna i Rafina?

Avgångshamn i Paros

Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets eller Cyclades Fast Ferriess färjor till Rafina avgår från följande hamnar i Paros:

Paros
Karta

Ankomsthamn i Rafina

Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Blue Star Ferries eller Golden Star Ferries fartyg anländer till Rafina från följande hamnar:

Rafina
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Paros till Rafina tar det minst 3 timmar 50 minuter att täcka de 145 km mellan Paros och Rafina.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Paros och Rafina på vintern) och färjerederiet (Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets och Cyclades Fast Ferries). Det finns för närvarande 6 överfarter per dag mellan Paros och Rafina.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Paros och Rafina: Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets och Cyclades Fast Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Agoudimos Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Blue Star Ferries, Agoudimos Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Paros Rafina kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Paros och Rafina reser du 145 km.

För att åka med båt från Paros till Rafina kan du hitta priser från 497 kr för det lägsta, till 2544 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1584 kr.

Den första färjan avgår från Paros kl 10:05 till Rafina.

Den sista färjan till Rafina avgår vanligtvis från Paros kl 16:35.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Paros till Rafina

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Paros och Rafina kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Paros Rafina-kryssning ombord på Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines eller Blue Star Ferries har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Paros till avstigning i Rafina. Du hittar också praktisk information om Paros och Rafina.

Ombordstigning i Paros

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Paros Rafina med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Paros / Du bör anlända till hamnen i Paros i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Blue Star Ferries eller Golden Star Ferries-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Paros - Rafina / Gå till Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Blue Star Ferries eller Golden Star Ferries-diskarna i Paros färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Rafina / Från färjeterminalen i Paros uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Golden Star Ferries, Blue Star Ferries, Sea Jets eller Cyclades Fast Ferriess personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på färjan från Paros till Rafina

Ombord på Cyclades Fast Ferries, Sea Jets, Blue Star Ferries eller Golden Star Ferries-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Avstigning från färjan i Rafina

Här finns lite information för avstigning i Rafina:

  • Närmar sig Rafinas hamn / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Rafina Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Rafinas hamn från ytterdäcken.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Paros till Rafina i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Rafina.
  • Lämna fartyget och Rafina är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Rafina kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Rafina på allvar!
Färja Paros Rafina - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Paros till Rafina

Vad kan man besöka och göra i Rafina?

Det första som slår besökare i Rafina är de vackra stränderna. Rafina Beach har fin sand och magnifikt turkost vatten, perfekt för att koppla av och simma i det grekiska solskenet. Det finns också vattenbaserade aktiviteter, som dykning och vindsurfing, för dem som letar efter lite mer äventyr.

När du utforskar staden hittar du gott om restauranger och tavernor som serverar utsökta lokala rätter och specialiteter, främst baserade på färsk fisk och skaldjur. Rafina är också känt för sitt livliga nattliv, med barer och klubbar där du kan dansa hela natten.

Om du vill ta dig utanför Rafina ligger de fantastiska Pentelibergen i närheten. Här kan du vandra eller cykla mountainbike och njuta av det spektakulära landskapet med utsikt över Egeiska havet. Historieintresserade kan besöka den arkeologiska platsen Marathon, där det berömda slaget vid Marathon ägde rum 490 f.Kr.

För att ta dig runt i området kan du ta lokalbussen som förbinder Rafina med andra städer i Attica. Det finns också taxibilar. Om du vill utforska de närliggande öarna kan du ta färjorna som avgår regelbundet från hamnen i Rafina. Färjorna tar dig till pittoreska öar som Mykonos, Santorini och Paros.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid