Paros
Resa direkt till Donousa med färja
Donousa
Se priser

Hur tar man sig från Paros till Donousa med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Paros till Donousa? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Paros till Donousa är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Paros till Donousa, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Paros till Donousa så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Paros Donousa som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Paros till Donousa behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Paros till Donousa

Avgångshamn
Paros
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Donousa
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
57 km
Färjerederier
ANEK Lines, Blue Star Ferries, Sea Jets
Frekvens av överfarter
4 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Paros Donousa: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Paros till Donousa kan du hitta biljetter från 278 kr för en person om du reser utan bil till 1434 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Paros till Donousa är 856 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Paros till Donousa är 2 timmar 13 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar 15 minuter att nå Donousa, medan de snabbaste båtarna anländer till Donousa på 2 timmar 10 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Paros kl 11:20. Den sista båten till Donousa avgår från hamnen i Paros kl 22:50.

Genomsnittspris för en Paros till Donousa färjeöverfart
856 kr
Prisintervall för färjor Paros Donousa (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
278 kr - 1434 kr
Genomsnittlig överfartstid Paros Donousa
2 timmar 13 minuter
Avgångstid för första färjan till Donousa
11:20
Tid då sista färjan avgår till Donousa
22:50
Ankomsttid för första färjan till Donousa
00:15
Ankomsttid för sista färjan till Donousa
13:30

Varför ta en färja från Paros till Donousa?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Paros till Donousa vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Donousa. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Paros till Donousa är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Att segla i mindre än 40 km/h ombord på en ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets-färja för de 57 km mellan Paros och Donousa blir ett avkopplande stopp. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Det är inte omöjligt att du kommer att känna att du anlände till Donousa för snabbt, eftersom upplevelsen är så trevlig!
För att få lite havsluft
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. Under överfarten Paros-Donousa kan du gå ut på ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Donousa full av energi.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Om du har barn finns det inget bättre sätt att resa från Paros till Donousa som familj än med färja. Allt är enklare. Så snart du lämnar Paros kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Denna båtresa mellan Paros och Donousa kommer att förbli ett oförglömligt ögonblick för dina barn.

Vilka bolag trafikerar mellan Paros och Donousa?

Om du vill resa mellan Paros och Donousa med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

ANEK Lines Paros Donousa
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Paros-Donousa och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Donousa och boka en biljett från ANEK Lines mellan Paros och Donousa. Mer information om ANEK Lines
Blue Star Ferries Paros Donousa
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Paros-Donousa och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Donousa och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Paros och Donousa. Blue Star Ferries kör 4 överfarter i veckan till Donousa från Paros och restiden är 2 timmar 10 minuter. Mer information om Blue Star Ferries
2 timmar 10 minuter
4 överfarter i veckan
Sea Jets Paros Donousa
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Paros-Donousa och boka en biljett från Sea Jets mellan Paros och Donousa. Mer information om Sea Jets

Var avgår färjorna från i Paros? Var anländer båtarna i Donousa?

Avgångshamn i Paros

ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jetss färjor till Donousa avgår från följande hamnar i Paros:

Paros
Karta

Ankomsthamn i Donousa

Sea Jets, Blue Star Ferries eller ANEK Lines fartyg anländer till Donousa från följande hamnar:

Port of Donousa
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Paros till Donousa tar det minst 2 timmar 10 minuter att täcka de 57 km mellan Paros och Donousa.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Paros och Donousa på vintern) och färjerederiet (ANEK Lines, Blue Star Ferries och Sea Jets). Det finns för närvarande 4 överfarter i veckan mellan Paros och Donousa.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Paros och Donousa: ANEK Lines, Blue Star Ferries och Sea Jets.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Blue Star Ferries, Sea Jets.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Blue Star Ferries, Sea Jets på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Paros Donousa kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Paros och Donousa reser du 57 km.

För att åka med båt från Paros till Donousa kan du hitta priser från 278 kr för det lägsta, till 1434 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 856 kr.

Den första färjan avgår från Paros kl 11:20 till Donousa.

Den sista färjan till Donousa avgår vanligtvis från Paros kl 22:50.

Hur är färjeöverfarten från Paros till Donousa?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Paros till Donousa ser ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Paros till avstigning i Donousa. Du hittar också praktisk information om Paros och Donousa.

Avresa från Paros med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Paros Donousa börjar:

  • Presentation i hamnen i Paros / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Paros. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Paros - Donousa / Vid färjeterminalen i Paros letar du efter ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Donousa / Från färjeterminalen i Paros uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. I ditt fordon kommer personal från ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Livet ombord på färjan mellan Paros och Donousa

Ombord på Sea Jets, Blue Star Ferries eller ANEK Lines-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjan närmar sig Donousa, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Donousa:

  • Donousa Harbour är i sikte / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Donousas hamn från ytterdäcken.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Donousa Harbour.
  • Lämna fartyget och Donousa är ditt / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Donousa kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Donousa börjat på allvar!
Färja Paros Donousa - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Paros till Donousa

Vad kan man besöka och göra i Donousa?

En av Donousas främsta attraktioner är dess orörda natur. Ön är full av vandringsleder som gör det möjligt för besökare att utforska dess naturliga skönhet. Kuststigen som leder till Donousas fyr är en populär vandringsled som erbjuder panoramautsikt över Egeiska havet och de omgivande öarna. Naturälskare kan också upptäcka de mystiska grottorna i Fokospilia, en riktig dold skatt.

Donousas charm ligger också i dess pittoreska byar. Huvudbyn Stavros är en idealisk plats för att ta en promenad och upptäcka traditionell kykladisk arkitektur med sina vita hus och smala gator. Besökare kan också njuta av den vänliga atmosfären genom att besöka de lokala tavernorna, där de kan prova traditionella grekiska rätter.

För att ta sig runt på ön rekommenderar vi att man hyr en skoter eller fyrhjuling för att utforska de olika sevärdheterna. Det finns också en lokal busslinje som förbinder öns största byar. De flesta attraktioner och stränder ligger dock inom bekvämt gångavstånd.

När det gäller stränder gör Donousa ingen besviken. Den gyllene sanden och det kristallklara vattnet är ett riktigt paradis för dem som älskar att koppla av och simma. Bland öns mest populära stränder finns Kedros, känd för sin fina sand och sitt grunda vatten, perfekt för familjer. Livadi Beach är också populär för sin avslappnade atmosfär och sitt klara vatten.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid