Palermo
Resa direkt till Ustica med färja
Ustica
Se priser

Hur tar man sig från Palermo till Ustica med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Palermo till Ustica? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Palermo till Ustica är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Palermo till Ustica, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Palermo till Ustica så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines eller Siremar. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Palermo Ustica som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines eller Siremar-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Palermo till Ustica behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Palermo till Ustica

Avgångshamn
Palermo
Italien
Sicilien
Ankomsthamn
Ustica
Italien
Sicilien
Avstånd
68 km
Färjerederier
Liberty Lines, Siremar
Frekvens av överfarter
5 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Palermo Ustica: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Palermo till Ustica kan du hitta biljetter från 185 kr för en person om du reser utan bil till 1607 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Palermo till Ustica är 486 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Palermo till Ustica är 2 timmar. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 30 minuter att nå Ustica, medan de snabbaste båtarna anländer till Ustica på 1 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Palermo kl 07:00. Den sista båten till Ustica avgår från hamnen i Palermo kl 16:00.

Genomsnittspris för en Palermo till Ustica färjeöverfart
486 kr
Prisintervall för färjor Palermo Ustica (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
185 kr - 1607 kr
Genomsnittlig överfartstid Palermo Ustica
2 timmar
Avgångstid för första färjan till Ustica
07:00
Tid då sista färjan avgår till Ustica
16:00
Ankomsttid för första färjan till Ustica
08:30
Ankomsttid för sista färjan till Ustica
17:30

Varför ta en färja från Palermo till Ustica?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Palermo till Ustica vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ustica. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Palermo till Ustica är ett idealiskt sätt att resa.

För en omtänksam personal
Under hela resan från Palermo till Ustica kommer en professionell och hjälpsam besättning att finnas till hands för att hjälpa dig. Det är vanligt att du hittar en informationsdisk på fartyget, oftast på huvuddäcket.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Som en allmän regel är en resa från Palermo till Ustica mycket snabbare med flyg. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Palermo-Ustica på Siremar eller Liberty Lines-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du reser från Palermo till Ustica i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Ustica för att gå av båten.

Vilka bolag trafikerar mellan Palermo och Ustica?

Om du vill resa mellan Palermo och Ustica med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines eller Siremar som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Palermo Ustica
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palermo-Ustica och boka en biljett från Liberty Lines mellan Palermo och Ustica. Liberty Lines kör 5 överfarter per dag till Ustica från Palermo och restiden är 1 timmar 30 minuter. Mer information om Liberty Lines
1 timmar 30 minuter
5 överfarter per dag
Siremar Palermo Ustica
Siremar
Siremar grundades 1960 och har sitt säte i Milazzo, Italien. Företaget trafikerar de Eoliska öarna och hamnarna på Sicilien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palermo-Ustica och boka en biljett från Siremar mellan Palermo och Ustica. Mer information om Siremar

Var avgår färjorna från i Palermo? Var anländer båtarna i Ustica?

Avgångshamn i Palermo

Liberty Lines eller Siremars färjor till Ustica avgår från följande hamnar i Palermo:

Palermo
Karta

Ankomsthamn i Ustica

Siremar eller Liberty Lines fartyg anländer till Ustica från följande hamnar:

Ustica
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Palermo till Ustica tar det minst 1 timmar 30 minuter att täcka de 68 km mellan Palermo och Ustica.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Palermo och Ustica på vintern) och färjerederiet (Liberty Lines och Siremar). Det finns för närvarande 5 överfarter per dag mellan Palermo och Ustica.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Palermo och Ustica: Liberty Lines och Siremar.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Liberty Lines, Siremar.

Under din överfart mellan Palermo och Ustica reser du 68 km.

För att åka med båt från Palermo till Ustica kan du hitta priser från 185 kr för det lägsta, till 1607 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 486 kr.

Den första färjan avgår från Palermo kl 07:00 till Ustica.

Den sista färjan till Ustica avgår vanligtvis från Palermo kl 16:00.

Färja Palermo Ustica - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Palermo till Ustica

Vad kan man besöka och göra i Ustica?

En av Usticas största attraktioner är dess marina reservat. Med kristallklart vatten och exceptionell marin biologisk mångfald är det marina reservatet en idealisk plats för dykning. Du kan utforska undervattensgrottor, simma med färgglada fiskar och upptäcka gamla skeppsvrak. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare, erbjuder Ustica dykplatser som passar alla nivåer.

Förutom dykning erbjuder Ustica också fantastiska vandringsalternativ. Ön har ett nätverk av välmarkerade vandringsleder som slingrar sig genom vacker natur. Du kan vandra längs branta klippor, genom fält med vilda blommor och nå panoramapunkter med fantastisk havsutsikt.

Huvudbyn Ustica, även känd som Ustica, är en charmig liten by med vita hus som är typiska för regionen. Du kan promenera genom de smala gatorna, besöka den lilla kyrkan och prova läckra fisk- och skaldjursrätter på de lokala restaurangerna.

När det gäller lokala transporter är Ustica en liten ö som du enkelt kan utforska till fots. Men om du föredrar det kan du också hyra en cykel eller skoter för att ta dig runt snabbare. Ön har också en regelbunden busslinje till de största turistattraktionerna.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid