Rekommenderad rutt
Palermo
Resa direkt till Lipari med färja
Lipari
Se priser
Alternativa rutter
Palermo
Resa med tåg, buss, samåkning, färja till Milazzo
Milazzo
Resa med färja till Lipari
Lipari
Se priser

Hur tar man sig från Palermo till Lipari med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Palermo till Lipari? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Palermo till Lipari är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Palermo till Lipari, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Palermo till Lipari så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines eller Siremar. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Palermo Lipari som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Palermo till Lipari behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Palermo till Lipari

Avgångshamn
Palermo
Italien
Sicilien
Ankomsthamn
Lipari
Italien
Eoliska öarna
Avstånd
144 km
Färjerederier
Liberty Lines, Siremar
Frekvens av överfarter
7 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
3 timmar 55 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Palermo Lipari: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Palermo till Lipari kan du hitta biljetter från 578 kr för en person om du reser utan bil till 613 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Palermo till Lipari är 601 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Palermo till Lipari är 3 timmar 45 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 45 minuter att nå Lipari, medan de snabbaste båtarna anländer till Lipari på 3 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Palermo kl 13:30.

Genomsnittspris för en Palermo till Lipari färjeöverfart
601 kr
Prisintervall för färjor Palermo Lipari (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
578 kr - 613 kr
Genomsnittlig överfartstid Palermo Lipari
3 timmar 45 minuter
Avgångstid för första färjan till Lipari
13:30
Ankomsttid för första färjan till Lipari
17:15

Vilka bolag trafikerar mellan Palermo och Lipari?

Om du vill resa mellan Palermo och Lipari med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Palermo Lipari
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Palermo-Lipari och boka en biljett från Liberty Lines mellan Palermo och Lipari. Liberty Lines kör 7 överfarter i veckan till Lipari från Palermo och restiden är 3 timmar 55 minuter. Mer information om Liberty Lines
3 timmar 55 minuter
7 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Palermo? Var anländer båtarna i Lipari?

Avgångshamn i Palermo

Liberty Liness färjor till Lipari avgår från följande hamnar i Palermo:

Palermo
Karta

Ankomsthamn i Lipari

Liberty Lines fartyg anländer till Lipari från följande hamnar:

Lipari
Karta
Andra alternativa avgångar från Palermo till Lipari
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Palermo till Lipari tar det minst 3 timmar 55 minuter att täcka de 144 km mellan Palermo och Lipari.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Palermo och Lipari på vintern) och färjerederiet (Liberty Lines). Det finns för närvarande 7 överfarter i veckan mellan Palermo och Lipari.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Palermo och Lipari: Liberty Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Liberty Lines, Siremar.

För att åka med båt från Palermo till Lipari kan du hitta priser från 578 kr för det lägsta, till 613 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 601 kr.

Den första färjan avgår från Palermo kl 13:30 till Lipari.

Färja Palermo Lipari - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Palermo till Lipari

Vad kan man besöka och göra i Lipari?

En av stadens huvudattraktioner är Liparis slott, en imponerande medeltida fästning byggd på en kulle med utsikt över staden. Du kan vandra genom de smala, slingrande gatorna i gamla stan, beundra de färgglada husen och besöka det regionala eoliska arkeologiska museet, som rymmer en imponerande samling artefakter från förhistorisk tid till den romerska eran.

Lipari har också några magnifika sandstränder där du kan koppla av och njuta av solen. Canneto Beach och Spiaggia Bianca är två av de mest populära stränderna i området och erbjuder kristallklart vatten för simning och snorkling.

För att utforska omgivningarna kan du hyra en skoter eller cykel från de lokala uthyrningsfirmorna. Detta är ett praktiskt och ekonomiskt sätt att ta sig runt i staden och upptäcka det magnifika landskapet som omger den. Du kan besöka platser som Valle Muria Beach, med sin hisnande utsikt över Faraglioni klippformationer, eller Cala Junco, en avskild vik med kristallklart vatten.

För vandringsentusiaster är bestigningen av vulkanen Stromboli en upplevelse man inte får missa. Den aktiva vulkanen ligger nära Lipari och erbjuder en spektakulär utsikt över de Eoliska öarna och får regelbundet utbrott på natten, vilket skapar ett hisnande naturspektakel.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid