Nynäshamn
Resa direkt till Ventspils med färja
Ventspils
Se priser

Hur tar man sig från Nynäshamn till Ventspils med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Nynäshamn till Ventspils? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Nynäshamn till Ventspils är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Nynäshamn till Ventspils, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Nynäshamn till Ventspils så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Stena Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Nynäshamn Ventspils som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Stena Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Nynäshamn till Ventspils behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Nynäshamn till Ventspils

Avgångshamn
Nynäshamn
Sverige
Ankomsthamn
Ventspils
Lettland
Avstånd
272 km
Färjerederier
Stena Line
Frekvens av överfarter
12 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
8 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Nynäshamn Ventspils: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Nynäshamn till Ventspils kan du hitta biljetter från 578 kr för en person om du reser utan bil till 5111 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Nynäshamn till Ventspils är 1850 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Nynäshamn till Ventspils är 8 timmar 52 minuter. De långsammaste färjorna tar 10 timmar att nå Ventspils, medan de snabbaste båtarna anländer till Ventspils på 8 timmar 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Nynäshamn kl 09:00. Den sista båten till Ventspils avgår från hamnen i Nynäshamn kl 23:00.

Genomsnittspris för en Nynäshamn till Ventspils färjeöverfart
1850 kr
Prisintervall för färjor Nynäshamn Ventspils (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
578 kr - 5111 kr
Genomsnittlig överfartstid Nynäshamn Ventspils
8 timmar 52 minuter
Avgångstid för första färjan till Ventspils
09:00
Tid då sista färjan avgår till Ventspils
23:00
Ankomsttid för första färjan till Ventspils
06:00
Ankomsttid för sista färjan till Ventspils
20:30

Varför ta en färja från Nynäshamn till Ventspils?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Nynäshamn till Ventspils vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Ventspils. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Nynäshamn till Ventspils är ett idealiskt sätt att resa.

Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Ventspils eller någon annanstans. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Nynäshamn-Ventspils på Stena Line-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. En helt annan upplevelse än att flyga!
För en omtänksam personal
Varje minut av överfarten Nynäshamn-Ventspils, från ombordstigning i hamnen i Nynäshamn till avstigning i Ventspils, står kvalificerad och leende personal från Stena Line till ditt förfogande för att se till att du får en trevlig tid. En informationsdisk finns nästan alltid på fartygets huvuddäck.
Att äntligen ta sig tid att resa
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ändå kommer du att njuta av att sätta segel från Nynäshamn på en Stena Line-färja som färdas de 272 km till Ventspils i mindre än 40 km/h. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Nynäshamn-Ventspils är lite för kort!

Vilka bolag trafikerar mellan Nynäshamn och Ventspils?

Om du vill resa mellan Nynäshamn och Ventspils med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Stena Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Stena Line Nynäshamn Ventspils
Stena Line
Stena Line är ett svenskbaserat färjerederi som erbjuder passagerar- och fordonstrafik mellan hamnar i Västeuropa, bland annat mellan hamnarna Harwich i Storbritannien och Hook of Holland i Nederländerna, mellan Hull och Rotterdam samt mellan Liverpool och Belfast i Nordirland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Nynäshamn-Ventspils och boka en biljett från Stena Line mellan Nynäshamn och Ventspils. Stena Line kör 12 överfarter i veckan till Ventspils från Nynäshamn och restiden är 8 timmar 30 minuter. Mer information om Stena Line
8 timmar 30 minuter
12 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Nynäshamn? Var anländer båtarna i Ventspils?

Avgångshamn i Nynäshamn

Stena Lines färjor till Ventspils avgår från följande hamnar i Nynäshamn:

Nynashamn
Karta

Ankomsthamn i Ventspils

Stena Line fartyg anländer till Ventspils från följande hamnar:

Ventspils
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Nynäshamn till Ventspils tar det minst 8 timmar 30 minuter att täcka de 272 km mellan Nynäshamn och Ventspils.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Nynäshamn och Ventspils på vintern) och färjerederiet (Stena Line). Det finns för närvarande 12 överfarter i veckan mellan Nynäshamn och Ventspils.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Nynäshamn och Ventspils: Stena Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Stena Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Stena Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Nynäshamn Ventspils kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Nynäshamn och Ventspils reser du 272 km.

För att åka med båt från Nynäshamn till Ventspils kan du hitta priser från 578 kr för det lägsta, till 5111 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1850 kr.

Den första färjan avgår från Nynäshamn kl 09:00 till Ventspils.

Den sista färjan till Ventspils avgår vanligtvis från Nynäshamn kl 23:00.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Nynäshamn till Ventspils

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Nynäshamn till Ventspils ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Nynäshamn till avstigning i Ventspils, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Stena Line sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Nynäshamn och Ventspils.

Ombordstigning i Nynäshamn

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Nynäshamn Ventspils börjar:

  • Presentation i hamnen i Nynäshamn / Du bör anlända till hamnen i Nynäshamn i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Stena Line-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Nynäshamn - Ventspils / I Nynäshamn visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Stena Line-bokföringen vid Nynäshamn färjeterminal. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Ventspils / Från färjeterminalen i Nynäshamn uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du Stena Lines personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på färjan från Nynäshamn till Ventspils

Ombord på Stena Line-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Ventspils är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Ventspils:

  • Färjan går in i Ventspils Harbour / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Ventspilss hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Nynäshamn till Ventspils i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Ventspils.
  • Lämna fartyget och Ventspils är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. Tullpersonalen i Ventspilss hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Ventspils väntar på dig!
Färja Nynäshamn Ventspils - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Nynäshamn till Ventspils

Vad kan man besöka och göra i Ventspils?

En av Ventspils främsta attraktioner är den magnifika strandpromenaden med sina fina sandstränder som är idealiska för promenader, avkoppling och solbad under sommarmånaderna. Den centrala stranden, Pavilosta, är mycket populär bland både lokalbefolkning och turister och erbjuder många faciliteter som lekplatser, volleybollplaner och kaféer.

När du utforskar staden får du inte missa Ventspils slottstorn, en ikonisk byggnad med anor från 1200-talet. Klättra upp till toppen av tornet för en panoramautsikt över staden och dess omgivningar. Strax intill ligger äventyrsparken Ventspils, där du kan prova på aktiviteter som bergsklättring, bågskytte och lerduveskytte.

Historieintresserade kommer att älska ett besök på Ventspils Museum, som berättar om stadens historia från dess tidigaste dagar. Här finns intressanta utställningar om sjöfart, invånarnas dagliga liv och fiskets historia.

För att upptäcka den omgivande landsbygden kan du ta färjan till ön Ventspils, som ligger nära staden. Ön är känd för sin pittoreska fyr som erbjuder en hisnande utsikt över Östersjön. Du kan också vandra genom de lummiga skogarna och njuta av den lokala floran och faunan.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid