Rekommenderad rutt
Nice
Resa direkt till L'Ile-Rousse med färja
L'Ile-Rousse
Se priser
Alternativa rutter
Nice
Resa med flyg, färja till Calvi
Calvi
Resa med tåg, samåkning till L'Ile-Rousse
L'Ile-Rousse
Se priser
Nice
Resa med färja till Bastia
Bastia
Resa med tåg, samåkning till L'Ile-Rousse
L'Ile-Rousse
Se priser

Hur tar man sig från Nice till L'Ile-Rousse med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Nice till L'Ile-Rousse? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Nice till L'Ile-Rousse är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Nice till L'Ile-Rousse, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Nice till L'Ile-Rousse så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Corsica Ferries eller Moby Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Nice L'Ile-Rousse som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Nice till L'Ile-Rousse behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Nice till L'Ile-Rousse

Avgångshamn
Nice
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
L'Ile-Rousse
Frankrike
Korsika
Avstånd
180 km
Färjerederier
Corsica Ferries, Moby Lines
Frekvens av överfarter
4 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
4 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Nice L'Ile-Rousse: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Nice till L'Ile-Rousse kan du hitta biljetter från 370 kr för en person om du reser utan bil till 2625 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Nice till L'Ile-Rousse är 1168 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Nice till L'Ile-Rousse är 6 timmar 4 minuter. De långsammaste färjorna tar 7 timmar 30 minuter att nå L'Ile-Rousse, medan de snabbaste båtarna anländer till L'Ile-Rousse på 5 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Nice kl 07:00. Den sista båten till L'Ile-Rousse avgår från hamnen i Nice kl 23:30.

Genomsnittspris för en Nice till L'Ile-Rousse färjeöverfart
1168 kr
Prisintervall för färjor Nice L'Ile-Rousse (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
370 kr - 2625 kr
Genomsnittlig överfartstid Nice L'Ile-Rousse
6 timmar 4 minuter
Avgångstid för första färjan till L'Ile-Rousse
07:00
Tid då sista färjan avgår till L'Ile-Rousse
23:30
Ankomsttid för första färjan till L'Ile-Rousse
05:30
Ankomsttid för sista färjan till L'Ile-Rousse
21:30

Vilka bolag trafikerar mellan Nice och L'Ile-Rousse?

Om du vill resa mellan Nice och L'Ile-Rousse med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Ferries Nice L'Ile-Rousse
Corsica Ferries
Corsica Ferries är ett fransk-italienska färjerederi som trafikerar Korsika och Sardinien från det franska och italienska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Nice-L'Ile-Rousse och boka en biljett från Corsica Ferries mellan Nice och L'Ile-Rousse. Corsica Ferries kör 4 överfarter i veckan till L'Ile-Rousse från Nice och restiden är 4 timmar 10 minuter. Mer information om Corsica Ferries
4 timmar 10 minuter
4 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Nice? Var anländer båtarna i L'Ile-Rousse?

Avgångshamn i Nice

Corsica Ferriess färjor till L'Ile-Rousse avgår från följande hamnar i Nice:

Nice Terminal Passager 1
Karta

Från stationen :

Om du anländer till Nice järnvägsstation är det ganska lätt att ta sig till färjeterminalen. När du lämnar stationen kan du promenera till terminalen på ca 40 minuter. Om du föredrar att inte gå kan du ta spårvagnen. Spårvagnslinje 1 kör från stationen till färjeterminalen på ca 20 minuter. Spårvagnsbiljetter kostar cirka 1,50 €.

Om du anländer till Nice busstation ligger färjeterminalen ca 15 minuters promenad bort. Du kan också ta spårvagnen, men det finns ingen direktlinje från busstationen. Du måste därför gå till tågstationen först för att ta spårvagnslinje 1.

Från Nice Côte d'Azur flygplats:

Från Nice flygplats har du några alternativ för att ta dig till färjeterminalen. Det snabbaste alternativet är att ta en taxi, vilket tar ca 20 minuter och kostar ca 35 euro.

Om du föredrar kollektivtrafik kan du ta buss 98 från flygplatsen, som tar dig direkt till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 6 euro.

Ett annat alternativ är att ta spårvagnen från flygplatsen till hållplatsen "Port Lympia" och sedan promenera till färjeterminalen. Detta är mycket bekvämt och billigare än taxi.

Med bil :

Om du kör till färjeterminalen från huvudvägarna, här är några instruktioner:

  • Från motorväg A8, ta avfart 50 "Nice-Promenade des Anglais" och följ skyltarna mot "Promenade des Anglais".
  • Fortsätt rakt fram på Promenade des Anglais tills du kommer till hamnen i Nice.
  • Väl i hamnen följer du skyltarna till färjeterminalen.

Restiden kan variera beroende på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 25 minuter från motorväg A8. Observera att det kan finnas begränsat med parkeringsplatser vid färjeterminalen, så det är bra att kontrollera parkeringsmöjligheterna i förväg och räkna med extra tid om det behövs.

Ankomsthamn i L'Ile-Rousse

Corsica Ferries fartyg anländer till L'Ile-Rousse från följande hamnar:

L'Ile Rousse - Gare Maritime
Karta
Andra alternativa avgångar från Nice till L'Ile-Rousse
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Nice till L'Ile-Rousse tar det minst 4 timmar 10 minuter att täcka de 180 km mellan Nice och L'Ile-Rousse.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Nice och L'Ile-Rousse på vintern) och färjerederiet (Corsica Ferries). Det finns för närvarande 4 överfarter i veckan mellan Nice och L'Ile-Rousse.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Nice och L'Ile-Rousse: Corsica Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Corsica Ferries, Moby Lines.

För att åka med båt från Nice till L'Ile-Rousse kan du hitta priser från 370 kr för det lägsta, till 2625 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1168 kr.

Den första färjan avgår från Nice kl 07:00 till L'Ile-Rousse.

Den sista färjan till L'Ile-Rousse avgår vanligtvis från Nice kl 23:30.

Färja Nice L'Ile-Rousse - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Nice till L'Ile-Rousse

Vad kan man besöka och göra i L'Ile-Rousse?

En av stadens största attraktioner är stranden, som sträcker sig nästan två kilometer. Med sitt kristallklara vatten är det den perfekta platsen för solbad eller simning. Vattensportsentusiaster kommer också att hitta mycket att göra här, med aktiviteter som paddle boarding, kajakpaddling och dykning.

På de kullerstensbelagda gatorna i stadskärnan kan man njuta av typisk medelhavsarkitektur och upptäcka många butiker, restauranger och kaféer. Ett måste är Place Paoli, ett livligt torg kantat av palmer där det är trevligt att sitta och njuta av en drink medan man tittar på det lokala livet.

För en mer kulturell upplevelse rekommenderas ett besök på Tour de l'Ile-Rousse. Tornet byggdes 1758 för att skydda staden från angrepp och erbjuder panoramautsikt över havet och de omgivande bergen. I närheten finns också den täckta marknaden, där du kan köpa lokala produkter som ost, charkuterier och vin.

För den som vill utforska det omgivande området finns det flera alternativ. Bara några kilometer från L'Ile-Rousse ligger byn Monticello på en kulle. Med sina smala gator, stenhus och blomsterfyllda trädgårdar är det en pittoresk plats som man inte får missa.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid