Naxos
Resa direkt till Donousa med färja
Donousa
Se priser

Hur tar man sig från Naxos till Donousa med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Naxos till Donousa? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Naxos till Donousa är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Naxos till Donousa, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Naxos till Donousa så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Naxos Donousa som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Naxos till Donousa behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Naxos till Donousa

Avgångshamn
Naxos
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Donousa
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
37 km
Färjerederier
ANEK Lines, Blue Star Ferries, Small Cyclades Lines
Frekvens av överfarter
4 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
1 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Naxos Donousa: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Naxos till Donousa kan du hitta biljetter från 93 kr för en person om du reser utan bil till 648 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Naxos till Donousa är 278 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Naxos till Donousa är 2 timmar 5 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 55 minuter att nå Donousa, medan de snabbaste båtarna anländer till Donousa på 1 timmar 10 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Naxos kl 12:20. Den sista båten till Donousa avgår från hamnen i Naxos kl 23:55.

Genomsnittspris för en Naxos till Donousa färjeöverfart
278 kr
Prisintervall för färjor Naxos Donousa (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
93 kr - 648 kr
Genomsnittlig överfartstid Naxos Donousa
2 timmar 5 minuter
Avgångstid för första färjan till Donousa
12:20
Tid då sista färjan avgår till Donousa
23:55
Ankomsttid för första färjan till Donousa
00:15
Ankomsttid för sista färjan till Donousa
18:25

Varför ta en färja från Naxos till Donousa?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Naxos till Donousa vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Donousa. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Naxos till Donousa är ett idealiskt sätt att resa.

För att få lite havsluft
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. Under överfarten Naxos-Donousa kan du gå ut på ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Donousa full av energi.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Donousa eller någon annanstans. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. På sträckan Naxos-Donousa ombord på ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines-färjan har du tvärtom gott om möjligheter att roa dig, gå runt på ytterdäcket och till och med sola på sommaren. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
Det är inget problem att transportera din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du reser från Naxos till Donousa i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Donousa för att gå av båten.

Vilka bolag trafikerar mellan Naxos och Donousa?

Om du vill resa mellan Naxos och Donousa med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

ANEK Lines Naxos Donousa
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Naxos-Donousa och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Naxos-Donousa och boka en biljett från ANEK Lines mellan Naxos och Donousa. Mer information om ANEK Lines
Blue Star Ferries Naxos Donousa
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Naxos-Donousa och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Naxos-Donousa och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Naxos och Donousa. Blue Star Ferries kör 4 överfarter i veckan till Donousa från Naxos och restiden är 1 timmar 10 minuter. Mer information om Blue Star Ferries
1 timmar 10 minuter
4 överfarter i veckan
Small Cyclades Lines Naxos Donousa
Small Cyclades Lines
Small Cyclades Lines bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Naxos och Donousa. På Vivanoda kan du jämföra priser för Naxos-Donousa och boka en biljett från Small Cyclades Lines mellan Naxos och Donousa. Mer information om Small Cyclades Lines

Var avgår färjorna från i Naxos? Var anländer båtarna i Donousa?

Avgångshamn i Naxos

ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Liness färjor till Donousa avgår från följande hamnar i Naxos:

Naxos
Karta

Ankomsthamn i Donousa

Small Cyclades Lines, Blue Star Ferries eller ANEK Lines fartyg anländer till Donousa från följande hamnar:

Port of Donousa
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Naxos till Donousa tar det minst 1 timmar 10 minuter att täcka de 37 km mellan Naxos och Donousa.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Naxos och Donousa på vintern) och färjerederiet (ANEK Lines, Blue Star Ferries och Small Cyclades Lines). Det finns för närvarande 4 överfarter i veckan mellan Naxos och Donousa.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Naxos och Donousa: ANEK Lines, Blue Star Ferries och Small Cyclades Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Blue Star Ferries, Small Cyclades Lines.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Blue Star Ferries, Small Cyclades Lines på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Naxos Donousa kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Naxos och Donousa reser du 37 km.

För att åka med båt från Naxos till Donousa kan du hitta priser från 93 kr för det lägsta, till 648 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 278 kr.

Den första färjan avgår från Naxos kl 12:20 till Donousa.

Den sista färjan till Donousa avgår vanligtvis från Naxos kl 23:55.

Hur är färjeöverfarten från Naxos till Donousa?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Naxos och Donousa kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Naxos till avstigning i Donousa. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Naxos och Donousa.

Avresa från Naxos med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Naxos Donousa börjar:

  • Presentation i hamnen i Naxos / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Naxos. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Naxos - Donousa / Vid färjeterminalen i Naxos letar du efter ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Donousa / Informationsmeddelanden sänds i Naxos färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Small Cyclades Lines att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Livet ombord på färjan mellan Naxos och Donousa

Ombord på Small Cyclades Lines, Blue Star Ferries eller ANEK Lines-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Färjan närmar sig Donousa, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Donousa:

  • Donousa Harbour är i sikte / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Njut i stället av ankomsten till Donousas hamn från båtens däck.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Donousa Harbour.
  • Lämna fartyget och Donousa är ditt / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Donousa kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen har din semester i Donousa börjat på allvar!
Färja Naxos Donousa - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Naxos till Donousa

Vad kan man besöka och göra i Donousa?

En av Donousas främsta attraktioner är dess orörda natur. Ön är full av vandringsleder som gör det möjligt för besökare att utforska dess naturliga skönhet. Kuststigen som leder till Donousas fyr är en populär vandringsled som erbjuder panoramautsikt över Egeiska havet och de omgivande öarna. Naturälskare kan också upptäcka de mystiska grottorna i Fokospilia, en riktig dold skatt.

Donousas charm ligger också i dess pittoreska byar. Huvudbyn Stavros är en idealisk plats för att ta en promenad och upptäcka traditionell kykladisk arkitektur med sina vita hus och smala gator. Besökare kan också njuta av den vänliga atmosfären genom att besöka de lokala tavernorna, där de kan prova traditionella grekiska rätter.

För att ta sig runt på ön rekommenderar vi att man hyr en skoter eller fyrhjuling för att utforska de olika sevärdheterna. Det finns också en lokal busslinje som förbinder öns största byar. De flesta attraktioner och stränder ligger dock inom bekvämt gångavstånd.

När det gäller stränder gör Donousa ingen besviken. Den gyllene sanden och det kristallklara vattnet är ett riktigt paradis för dem som älskar att koppla av och simma. Bland öns mest populära stränder finns Kedros, känd för sin fina sand och sitt grunda vatten, perfekt för familjer. Livadi Beach är också populär för sin avslappnade atmosfär och sitt klara vatten.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid