Messina
Resa direkt till Reggio Kalabrien med färja
Reggio Kalabrien
Se priser

Hur tar man sig från Messina till Reggio Kalabrien med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Messina till Reggio Kalabrien? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Messina till Reggio Kalabrien är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Messina till Reggio Kalabrien, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Messina till Reggio Kalabrien så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromare. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Messina Reggio Kalabrien som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromare-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Messina till Reggio Kalabrien behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Messina till Reggio Kalabrien

Avgångshamn
Messina
Italien
Sicilien
Ankomsthamn
Reggio Kalabrien
Italien
Calabria
Avstånd
11 km
Färjerederier
Liberty Lines, Meridiano Lines, Metromare
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Messina Reggio Kalabrien: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Messina till Reggio Kalabrien kan du hitta biljetter från 46 kr för en person om du reser utan bil till 46 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Messina till Reggio Kalabrien är 46 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Messina till Reggio Kalabrien är 30 minuter. De långsammaste färjorna tar 30 minuter att nå Reggio Kalabrien, medan de snabbaste båtarna anländer till Reggio Kalabrien på 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Messina kl 08:05. Den sista båten till Reggio Kalabrien avgår från hamnen i Messina kl 18:30.

Genomsnittspris för en Messina till Reggio Kalabrien färjeöverfart
46 kr
Prisintervall för färjor Messina Reggio Kalabrien (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
46 kr - 46 kr
Genomsnittlig överfartstid Messina Reggio Kalabrien
30 minuter
Avgångstid för första färjan till Reggio Kalabrien
08:05
Tid då sista färjan avgår till Reggio Kalabrien
18:30
Ankomsttid för första färjan till Reggio Kalabrien
08:35
Ankomsttid för sista färjan till Reggio Kalabrien
19:00

Varför ta en färja från Messina till Reggio Kalabrien?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Messina till Reggio Kalabrien vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Reggio Kalabrien. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Messina till Reggio Kalabrien är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Som en allmän regel är en resa från Messina till Reggio Kalabrien mycket snabbare med flyg. Men det är inte alltid trevligt att vara fastbunden i sitt säte i långa timmar. Under överfarten Messina-Reggio Kalabrien på Metromare, Meridiano Lines eller Liberty Lines-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Ett flyg kommer aldrig att ge dig så många tjänster under resan.
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Att köra i flera kilometer i sträck är inte särskilt avkopplande, särskilt om man lägger till risken för trafikstockningar och olyckor. Omvänt är en Messina Reggio Kalabrien-båtresa extremt avkopplande. Ombord, beroende på vilket fartyg från Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromare som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Utan tvekan kommer du att anlända till Reggio Kalabrien helt avslappnad.
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du reser från Messina till Reggio Kalabrien i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Reggio Kalabrien.

Vilka bolag trafikerar mellan Messina och Reggio Kalabrien?

Om du vill resa mellan Messina och Reggio Kalabrien med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromare som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Messina Reggio Kalabrien
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Messina-Reggio Kalabrien och boka en biljett från Liberty Lines mellan Messina och Reggio Kalabrien. Mer information om Liberty Lines
Meridiano Lines Messina Reggio Kalabrien
Meridiano Lines
Meridiano Lines bedriver färjetrafik till Italien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Messina och Reggio Kalabrien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Messina-Reggio Kalabrien och boka en biljett från Meridiano Lines mellan Messina och Reggio Kalabrien. Mer information om Meridiano Lines
Metromare Messina Reggio Kalabrien
Metromare
Metromare bedriver färjetrafik till Italien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Messina och Reggio Kalabrien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Messina-Reggio Kalabrien och boka en biljett från Metromare mellan Messina och Reggio Kalabrien. Mer information om Metromare

Var avgår färjorna från i Messina? Var anländer båtarna i Reggio Kalabrien?

Avgångshamn i Messina

Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromares färjor till Reggio Kalabrien avgår från följande hamnar i Messina:

Messina
Karta

Ankomsthamn i Reggio Kalabrien

Metromare, Meridiano Lines eller Liberty Lines fartyg anländer till Reggio Kalabrien från följande hamnar:

Reggio di Calabria
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Messina och Reggio Kalabrien: Liberty Lines, Meridiano Lines och Metromare.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Liberty Lines, Meridiano Lines, Metromare.

Innan du bokar, jämför priserna på Liberty Lines, Meridiano Lines, Metromare på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Messina Reggio Kalabrien kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Messina och Reggio Kalabrien reser du 11 km.

För att åka med båt från Messina till Reggio Kalabrien kan du hitta priser från 46 kr för det lägsta, till 46 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 46 kr.

Den första färjan avgår från Messina kl 08:05 till Reggio Kalabrien.

Den sista färjan till Reggio Kalabrien avgår vanligtvis från Messina kl 18:30.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Messina till Reggio Kalabrien

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Messina till Reggio Kalabrien kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromare, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Messina till avstigning i Reggio Kalabrien. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Messina och Reggio Kalabrien.

Redo för ombordstigning i Messina

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Messina Reggio Kalabrien börjar:

  • Presentationstid i Messinas hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Messina inom den tidsgräns som Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromare har fastställt. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Messina - Reggio Kalabrien / Gå till Metromare, Meridiano Lines eller Liberty Lines-diskarna i Messina färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på färjan till Reggio Kalabrien / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Messina som uppmanar dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Metromare, Meridiano Lines eller Liberty Lines-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på fartyget mellan Messina och Reggio Kalabrien

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Liberty Lines, Meridiano Lines eller Metromare-fartyget som de vill. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Reggio Kalabrien är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Reggio Kalabrien:

  • Närmar sig Reggio Kalabriens hamn / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Reggio Kalabriens hamn.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Reggio Kalabrien Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Reggio Kalabrien / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Reggio Kalabrien. Äntligen börjar din vistelse i Reggio Kalabrien på allvar!
Färja Messina Reggio Kalabrien - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Messina till Reggio Kalabrien

Vad kan man besöka och göra i Reggio Kalabrien?

En av Reggio Calabrias mest kända sevärdheter är stadens arkeologiska nationalmuseum, som är hem för de berömda Riace-bronserna. Dessa bronsstatyer från det femte århundradet före Kristus föreställer grekiska krigare och anses vara en av Italiens viktigaste arkeologiska skatter.

En annan sevärdhet är strandpromenaden Lungomare, som erbjuder en fantastisk utsikt över Messinasundet och den kalabriska kusten. Du kan promenera längs strandpromenaden, stanna till på ett av de många kaféerna för en italiensk espresso eller bara koppla av på sandstränderna.

För att ta dig runt i staden kan du använda kollektivtrafik som bussar och spårvagnar. Transportsystemet är välorganiserat och gör att du enkelt kan nå de olika områdena i Reggio Calabria. Du kan också hyra en cykel för att utforska staden i din egen takt, eller välja en promenad för att upptäcka de pittoreska små gatorna och livliga torgen.

När det gäller mat är Reggio Calabria känt för sitt utsökta, autentiska kök. Passa på att prova lokala specialiteter som nduja, en kryddig korv, eller den pittoreska peperoncino calabrese. Fisk och skaldjur är också mycket populärt här, med välsmakande rätter baserade på färsk fisk och skaldjur.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid