Messina
Resa direkt till Lipari med färja
Lipari
Se priser

Hur tar man sig från Messina till Lipari med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Messina till Lipari? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Messina till Lipari är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Messina till Lipari, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Messina till Lipari så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Messina Lipari som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Messina till Lipari behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Messina till Lipari

Avgångshamn
Messina
Italien
Sicilien
Ankomsthamn
Lipari
Italien
Eoliska öarna
Avstånd
62 km
Färjerederier
Liberty Lines
Frekvens av överfarter
4 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Messina Lipari: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Messina till Lipari kan du hitta biljetter från 324 kr för en person om du reser utan bil till 358 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Messina till Lipari är 347 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Messina till Lipari är 2 timmar 26 minuter. De långsammaste färjorna tar 2 timmar 30 minuter att nå Lipari, medan de snabbaste båtarna anländer till Lipari på 2 timmar 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Messina kl 08:05. Den sista båten till Lipari avgår från hamnen i Messina kl 12:45.

Genomsnittspris för en Messina till Lipari färjeöverfart
347 kr
Prisintervall för färjor Messina Lipari (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
324 kr - 358 kr
Genomsnittlig överfartstid Messina Lipari
2 timmar 26 minuter
Avgångstid för första färjan till Lipari
08:05
Tid då sista färjan avgår till Lipari
12:45
Ankomsttid för första färjan till Lipari
10:30
Ankomsttid för sista färjan till Lipari
15:15

Vilka bolag trafikerar mellan Messina och Lipari?

Om du vill resa mellan Messina och Lipari med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Messina Lipari
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Messina-Lipari och boka en biljett från Liberty Lines mellan Messina och Lipari. Liberty Lines kör 4 överfarter per dag till Lipari från Messina och restiden är 1 timmar 30 minuter. Mer information om Liberty Lines
1 timmar 30 minuter
4 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Messina? Var anländer båtarna i Lipari?

Avgångshamn i Messina

Liberty Liness färjor till Lipari avgår från följande hamnar i Messina:

Messina
Karta

Ankomsthamn i Lipari

Liberty Lines fartyg anländer till Lipari från följande hamnar:

Lipari
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Messina Lipari - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Messina till Lipari

Vad kan man besöka och göra i Lipari?

En av stadens huvudattraktioner är Liparis slott, en imponerande medeltida fästning byggd på en kulle med utsikt över staden. Du kan vandra genom de smala, slingrande gatorna i gamla stan, beundra de färgglada husen och besöka det regionala eoliska arkeologiska museet, som rymmer en imponerande samling artefakter från förhistorisk tid till den romerska eran.

Lipari har också några magnifika sandstränder där du kan koppla av och njuta av solen. Canneto Beach och Spiaggia Bianca är två av de mest populära stränderna i området och erbjuder kristallklart vatten för simning och snorkling.

För att utforska omgivningarna kan du hyra en skoter eller cykel från de lokala uthyrningsfirmorna. Detta är ett praktiskt och ekonomiskt sätt att ta sig runt i staden och upptäcka det magnifika landskapet som omger den. Du kan besöka platser som Valle Muria Beach, med sin hisnande utsikt över Faraglioni klippformationer, eller Cala Junco, en avskild vik med kristallklart vatten.

För vandringsentusiaster är bestigningen av vulkanen Stromboli en upplevelse man inte får missa. Den aktiva vulkanen ligger nära Lipari och erbjuder en spektakulär utsikt över de Eoliska öarna och får regelbundet utbrott på natten, vilket skapar ett hisnande naturspektakel.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid