Rekommenderad rutt
Marseille
Resa direkt till Skikda med färja
Skikda
Se priser
Alternativa rutter
Marseille
Resa med tåg, samåkning till Sete
Sete
Resa med färja till Skikda
Skikda
Se priser
Marseille
Resa med samåkning, buss, tåg till Genua
Genua
Resa med färja till Skikda
Skikda
Se priser

Hur tar man sig från Marseille till Skikda med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Marseille till Skikda? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Marseille till Skikda är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Marseille till Skikda, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Marseille till Skikda så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Algérie Ferries eller Corsica Linea. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Marseille Skikda som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Linea eller Algérie Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Marseille till Skikda behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Marseille till Skikda

Avgångshamn
Marseille
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Skikda
Algeriet
Avstånd
725 km
Färjerederier
Algérie Ferries, Corsica Linea
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
20 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Marseille Skikda: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Marseille till Skikda kan du hitta biljetter från 1665 kr för en person om du reser utan bil till 9726 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Marseille till Skikda är 4290 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Marseille till Skikda är 11 timmar 53 minuter. De långsammaste färjorna tar 21 timmar att nå Skikda, medan de snabbaste båtarna anländer till Skikda på . Den första färjan avgår från hamnen i Marseille kl 11:00. Den sista båten till Skikda avgår från hamnen i Marseille kl 16:00.

Genomsnittspris för en Marseille till Skikda färjeöverfart
4290 kr
Prisintervall för färjor Marseille Skikda (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1665 kr - 9726 kr
Genomsnittlig överfartstid Marseille Skikda
11 timmar 53 minuter
Avgångstid för första färjan till Skikda
11:00
Tid då sista färjan avgår till Skikda
16:00
Ankomsttid för första färjan till Skikda
10:00
Ankomsttid för sista färjan till Skikda
12:00

Varför ta en färja från Marseille till Skikda?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Marseille till Skikda vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Skikda. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Marseille till Skikda är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ombord på en Corsica Linea eller Algérie Ferries-färja får du en smidig start från Marseille och seglar i mindre än 40 km/h till Skikda. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Marseille-Skikda är lite för kort!
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi befinner oss vid kusten letar vi ofta efter platser som erbjuder den bästa havsutsikten. Under överfarten från Marseille till Skikda, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Corsica Linea eller Algérie Ferries-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Njut av den friska havsluften
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. I Marseille kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Corsica Linea eller Algérie Ferries-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Skikda full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Marseille och Skikda?

Om du vill resa mellan Marseille och Skikda med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Linea eller Algérie Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Linea Marseille Skikda
Corsica Linea
Corsica Linea är ett mycket nytt företag som uppstod efter upplösningen av SNCM och som har sitt säte i Marseille hamn. Det trafikerar Korsika, Tunisien och Algeriet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Skikda och boka en biljett från Corsica Linea mellan Marseille och Skikda. Mer information om Corsica Linea
Algérie Ferries Marseille Skikda
Algérie Ferries
Algérie Ferries är en sjöfartsoperatör för passagerar- och godstransporter som förbinder Algeriet med Frankrike och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Skikda och boka en biljett från Algérie Ferries mellan Marseille och Skikda. Algérie Ferries kör 1 överfarter i veckan till Skikda från Marseille och restiden är 20 timmar. Mer information om Algérie Ferries
20 timmar
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Marseille? Var anländer båtarna i Skikda?

Avgångshamn i Marseille

Corsica Linea eller Algérie Ferriess färjor till Skikda avgår från följande hamnar i Marseille:

Marseille - Gare Maritime de la Joliette (Corse - National)
Karta
Marseille - Gare Maritime de la Major (International)
Karta

Från stationen (tåg och/eller buss)

Om du anländer till Marseille station är det lätt att ta sig till färjeterminalen. Du har flera alternativ:

  1. Till fots: Färjeterminalen ligger ca 2,5 km från stationen. Du kan ta dig dit till fots genom att följa skyltarna mot Port de la Joliette. Det tar cirka 40 minuter.

  2. Med taxi: Du kan också ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 15 €.

  3. Med kollektivtrafik: Marseille har ett utmärkt kollektivtrafiknät. Du kan ta tunnelbanelinje 1 från stationen till hållplatsen "Joliette". Därifrån kan du gå ca 5 minuter till färjeterminalen. Tunnelbaneresan kostar ca 1,60 € och tar ca 10 minuter.

Från flygplatsen

Om du anländer till Marseille-Provence flygplats kan du ta dig till färjeterminalen på följande sätt:

  1. Med taxi: Du kan ta en taxi direkt från flygplatsen till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 50 €.

  2. Med skyttelbuss: Flygplatsen erbjuder skyttelbussar till centrala Marseille. Du kan ta skyttelbussen "Navette Marseille Aéroport" till busstationen Marseille Saint-Charles. Därifrån kan du följa de alternativ som nämns ovan för att nå färjeterminalen.

Med bil från större vägar

Om du anländer med bil från de större vägarna kan du här se hur du tar dig till färjeterminalen från olika håll:

  1. Från motorväg A7 (södergående): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

  2. Från motorväg A55 (norrgående): Ta avfarten "Vieux-Port / La Joliette" och följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från motorvägen tar ca 5 minuter.

  3. Från motorväg A50 (österut): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar och vilken tid på året det är. Du får räkna med att betala ca 10 € för en dags parkering.

Ankomsthamn i Skikda

Algérie Ferries eller Corsica Linea fartyg anländer till Skikda från följande hamnar:

Skikda Port
Karta
Skikda
Karta
Andra alternativa avgångar från Marseille till Skikda
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Marseille till Skikda tar det minst 20 timmar att täcka de 725 km mellan Marseille och Skikda.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Marseille och Skikda på vintern) och färjerederiet (Corsica Linea och Algérie Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Marseille och Skikda.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Marseille och Skikda: Corsica Linea och Algérie Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Algérie Ferries, Corsica Linea.

Under din överfart mellan Marseille och Skikda reser du 725 km.

För att åka med båt från Marseille till Skikda kan du hitta priser från 1665 kr för det lägsta, till 9726 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 4290 kr.

Den första färjan avgår från Marseille kl 11:00 till Skikda.

Den sista färjan till Skikda avgår vanligtvis från Marseille kl 16:00.

Färja Marseille Skikda - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Marseille till Skikda

Vad kan man besöka och göra i Skikda?

En av Skikdas främsta attraktioner är den magnifika stranden, som sträcker sig över flera kilometer. Med sin fina sand och kristallklara vatten är det den perfekta platsen att koppla av och njuta av solen. Om du gillar vattensporter kan du också dyka eller åka jetski.

Staden är också full av fascinerande historiska platser. Skikda fyr, byggd 1889, är en av de äldsta fyrarna i Algeriet och erbjuder en hisnande utsikt över havet. Den gamla stadsdelen med sina smala gator och traditionella byggnader är också ett måste. Här kan du upptäcka kyrkan Saint-Augustin, som byggdes på 1800-talet, och den stora moskén i Skikda.

Om du vill komma bort från staden ett tag erbjuder området runt Skikda också ett fantastiskt landskap. Regionen är full av berg, kullar och skogar, perfekt för vandrare och picknickare. Den närliggande nationalparken Gouraya är en riktig naturjuvel med panoramautsikt över Medelhavet och hem för en mängd olika fågelarter.

När det gäller lokala transporter har Skikda ett välutvecklat kollektivtrafiknät med bussar och taxibilar som trafikerar alla stadens viktigaste turistattraktioner. Du kan också hyra en bil om du föredrar att utforska regionen i din egen takt.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid