Rekommenderad rutt
Marseille
Resa direkt till Oran med flyg, färja
Oran
Se priser
Alternativa rutter
Marseille
Resa med färja till Algerna
Algerna
Resa med flyg till Oran
Oran
Se priser
Marseille
Resa med samåkning, buss, tåg till Barcelona
Barcelona
Resa med flyg till Oran
Oran
Se priser

Hur tar man sig från Marseille till Oran med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Marseille till Oran? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Marseille till Oran är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Marseille till Oran, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Marseille till Oran så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Algérie Ferries eller Corsica Linea. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Marseille Oran som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Algérie Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Marseille till Oran behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Marseille till Oran

Avgångshamn
Marseille
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Oran
Algeriet
Avstånd
990 km
Färjerederier
Algérie Ferries, Corsica Linea
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
28 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Marseille och Oran?

Om du vill resa mellan Marseille och Oran med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Algérie Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Algérie Ferries Marseille Oran
Algérie Ferries
Algérie Ferries är en sjöfartsoperatör för passagerar- och godstransporter som förbinder Algeriet med Frankrike och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Oran och boka en biljett från Algérie Ferries mellan Marseille och Oran. Algérie Ferries kör 1 överfarter i veckan till Oran från Marseille och restiden är 28 timmar. Mer information om Algérie Ferries
28 timmar
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Marseille? Var anländer båtarna i Oran?

Avgångshamn i Marseille

Algérie Ferriess färjor till Oran avgår från följande hamnar i Marseille:

Marseille - Gare Maritime de la Major (International)
Karta

Från stationen (tåg och/eller buss)

Om du anländer till Marseille station är det lätt att ta sig till färjeterminalen. Du har flera alternativ:

  1. Till fots: Färjeterminalen ligger ca 2,5 km från stationen. Du kan ta dig dit till fots genom att följa skyltarna mot Port de la Joliette. Det tar cirka 40 minuter.

  2. Med taxi: Du kan också ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 15 €.

  3. Med kollektivtrafik: Marseille har ett utmärkt kollektivtrafiknät. Du kan ta tunnelbanelinje 1 från stationen till hållplatsen "Joliette". Därifrån kan du gå ca 5 minuter till färjeterminalen. Tunnelbaneresan kostar ca 1,60 € och tar ca 10 minuter.

Från flygplatsen

Om du anländer till Marseille-Provence flygplats kan du ta dig till färjeterminalen på följande sätt:

  1. Med taxi: Du kan ta en taxi direkt från flygplatsen till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 50 €.

  2. Med skyttelbuss: Flygplatsen erbjuder skyttelbussar till centrala Marseille. Du kan ta skyttelbussen "Navette Marseille Aéroport" till busstationen Marseille Saint-Charles. Därifrån kan du följa de alternativ som nämns ovan för att nå färjeterminalen.

Med bil från större vägar

Om du anländer med bil från de större vägarna kan du här se hur du tar dig till färjeterminalen från olika håll:

  1. Från motorväg A7 (södergående): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

  2. Från motorväg A55 (norrgående): Ta avfarten "Vieux-Port / La Joliette" och följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från motorvägen tar ca 5 minuter.

  3. Från motorväg A50 (österut): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar och vilken tid på året det är. Du får räkna med att betala ca 10 € för en dags parkering.

Ankomsthamn i Oran

Algérie Ferries fartyg anländer till Oran från följande hamnar:

Oran
Karta
Andra alternativa avgångar från Marseille till Oran
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Marseille till Oran tar det minst 28 timmar att täcka de 990 km mellan Marseille och Oran.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Marseille och Oran på vintern) och färjerederiet (Algérie Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Marseille och Oran.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Marseille och Oran: Algérie Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Algérie Ferries, Corsica Linea.

Färja Marseille Oran - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Marseille till Oran

Vad kan man besöka och göra i Oran?

En av Orans mest ikoniska sevärdheter är den stora moskén i Oran, även känd som Pasha-moskén. Denna magnifika religiösa byggnad, med sin unika arkitektur och vackra mosaik, erbjuder en panoramautsikt över staden från sin minaret. Orans gamla stad är också en stor sevärdhet, med sina smala kullerstensgator och färgglada hus. Besökarna kan strosa genom de pittoreska gränderna, stanna till på traditionella kaféer och upptäcka lokala hantverk.

För att ta sig runt i Oran har resenärer flera transportalternativ. Det finns gott om taxibilar och det är ett bekvämt och prisvärt sätt att ta sig från en plats till en annan. Det är också möjligt att hyra en bil för större flexibilitet och självständighet när man utforskar staden och dess omgivningar. Kollektivtrafik, som bussar och spårvagnar, finns också, vilket gör det lätt att ta sig runt i staden.

Konstälskare bör inte missa ett besök på Palace of Culture and Arts, som presenterar en mängd olika utställningar av lokala och internationella konstnärer. Historieintresserade kan besöka Santa Cruz-fästningen, som byggdes av spanjorerna på 1500-talet och erbjuder panoramautsikt över Medelhavet.

Gastronomi är en annan enastående aspekt av Oran. Besökare måste prova lokala rätter som couscous, chorba (en traditionell soppa), mechoui (en stekt lammrätt) och traditionella bakverk. Traditionella marknader som Medina Jedida-marknaden är ett utmärkt ställe att prova dessa lokala specialiteter och köpa färska råvaror.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid