Rekommenderad rutt
Marseille
Resa direkt till Bejaia med färja
Bejaia
Se priser
Alternativa rutter
Marseille
Resa med tåg, samåkning till Sete
Sete
Resa med färja till Bejaia
Bejaia
Se priser

Hur tar man sig från Marseille till Bejaia med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Marseille till Bejaia? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Marseille till Bejaia är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Marseille till Bejaia, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Marseille till Bejaia så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Algérie Ferries eller Corsica Linea. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Marseille Bejaia som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Linea eller Algérie Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Marseille till Bejaia behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Marseille till Bejaia

Avgångshamn
Marseille
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Bejaia
Algeriet
Avstånd
729 km
Färjerederier
Algérie Ferries, Corsica Linea
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
20 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Marseille Bejaia: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Marseille till Bejaia kan du hitta biljetter från 1665 kr för en person om du reser utan bil till 6349 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Marseille till Bejaia är 2498 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Marseille till Bejaia är 18 timmar. De långsammaste färjorna tar 23 timmar att nå Bejaia, medan de snabbaste båtarna anländer till Bejaia på 1 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Marseille kl 10:00. Den sista båten till Bejaia avgår från hamnen i Marseille kl 20:00.

Genomsnittspris för en Marseille till Bejaia färjeöverfart
2498 kr
Prisintervall för färjor Marseille Bejaia (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
1665 kr - 6349 kr
Genomsnittlig överfartstid Marseille Bejaia
18 timmar
Avgångstid för första färjan till Bejaia
10:00
Tid då sista färjan avgår till Bejaia
20:00
Ankomsttid för första färjan till Bejaia
08:00
Ankomsttid för sista färjan till Bejaia
16:00

Varför ta en färja från Marseille till Bejaia?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Marseille till Bejaia vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Bejaia. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Marseille till Bejaia är ett idealiskt sätt att resa.

Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ändå kommer du att njuta av att sätta segel från Marseille på en Corsica Linea eller Algérie Ferries-färja som färdas de 729 km till Bejaia i mindre än 40 km/h. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med tycker att din överfart Marseille-Bejaia är lite för kort!
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Under överfarten från Marseille till Bejaia, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Corsica Linea eller Algérie Ferries-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
För att få lite havsluft
Det råder inte längre något tvivel om att havsluften har många hälsofördelar. I Marseille kan du, så snart du lämnar hamnen, ta en promenad på däck på Corsica Linea eller Algérie Ferries-båten och njuta av havsstrålen och den uppfriskande syreberikade havsluften: en riktig thalassokur och mycket effektiv för att ventilera lungorna! En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Bejaia full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Marseille och Bejaia?

Om du vill resa mellan Marseille och Bejaia med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Linea eller Algérie Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Linea Marseille Bejaia
Corsica Linea
Corsica Linea är ett mycket nytt företag som uppstod efter upplösningen av SNCM och som har sitt säte i Marseille hamn. Det trafikerar Korsika, Tunisien och Algeriet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Bejaia och boka en biljett från Corsica Linea mellan Marseille och Bejaia. Corsica Linea kör 1 överfarter i veckan till Bejaia från Marseille och restiden är 22 timmar. Mer information om Corsica Linea
22 timmar
1 överfarter i veckan
Algérie Ferries Marseille Bejaia
Algérie Ferries
Algérie Ferries är en sjöfartsoperatör för passagerar- och godstransporter som förbinder Algeriet med Frankrike och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Bejaia och boka en biljett från Algérie Ferries mellan Marseille och Bejaia. Algérie Ferries kör 1 överfarter i veckan till Bejaia från Marseille och restiden är 20 timmar. Mer information om Algérie Ferries
20 timmar
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Marseille? Var anländer båtarna i Bejaia?

Avgångshamn i Marseille

Corsica Linea eller Algérie Ferriess färjor till Bejaia avgår från följande hamnar i Marseille:

Marseille - Gare Maritime de la Major (International)
Karta

Från stationen (tåg och/eller buss)

Om du anländer till Marseille station är det lätt att ta sig till färjeterminalen. Du har flera alternativ:

  1. Till fots: Färjeterminalen ligger ca 2,5 km från stationen. Du kan ta dig dit till fots genom att följa skyltarna mot Port de la Joliette. Det tar cirka 40 minuter.

  2. Med taxi: Du kan också ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 15 €.

  3. Med kollektivtrafik: Marseille har ett utmärkt kollektivtrafiknät. Du kan ta tunnelbanelinje 1 från stationen till hållplatsen "Joliette". Därifrån kan du gå ca 5 minuter till färjeterminalen. Tunnelbaneresan kostar ca 1,60 € och tar ca 10 minuter.

Från flygplatsen

Om du anländer till Marseille-Provence flygplats kan du ta dig till färjeterminalen på följande sätt:

  1. Med taxi: Du kan ta en taxi direkt från flygplatsen till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 50 €.

  2. Med skyttelbuss: Flygplatsen erbjuder skyttelbussar till centrala Marseille. Du kan ta skyttelbussen "Navette Marseille Aéroport" till busstationen Marseille Saint-Charles. Därifrån kan du följa de alternativ som nämns ovan för att nå färjeterminalen.

Med bil från större vägar

Om du anländer med bil från de större vägarna kan du här se hur du tar dig till färjeterminalen från olika håll:

  1. Från motorväg A7 (södergående): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

  2. Från motorväg A55 (norrgående): Ta avfarten "Vieux-Port / La Joliette" och följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från motorvägen tar ca 5 minuter.

  3. Från motorväg A50 (österut): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar och vilken tid på året det är. Du får räkna med att betala ca 10 € för en dags parkering.

Ankomsthamn i Bejaia

Algérie Ferries eller Corsica Linea fartyg anländer till Bejaia från följande hamnar:

Béjaïa
Karta
Andra alternativa avgångar från Marseille till Bejaia
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Marseille till Bejaia tar det minst 20 timmar att täcka de 729 km mellan Marseille och Bejaia.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Marseille och Bejaia på vintern) och färjerederiet (Corsica Linea och Algérie Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Marseille och Bejaia.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Marseille och Bejaia: Corsica Linea och Algérie Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Algérie Ferries, Corsica Linea.

Under din överfart mellan Marseille och Bejaia reser du 729 km.

För att åka med båt från Marseille till Bejaia kan du hitta priser från 1665 kr för det lägsta, till 6349 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 2498 kr.

Den första färjan avgår från Marseille kl 10:00 till Bejaia.

Den sista färjan till Bejaia avgår vanligtvis från Marseille kl 20:00.

Färja Marseille Bejaia - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Marseille till Bejaia

Vad kan man besöka och göra i Bejaia?

En av Bejaias huvudattraktioner är dess gamla stad, känd som Sidi Ahmed Bejaia. Den är svårtillgänglig med bil på grund av sina smala gator, men väl värd att utforska till fots. Här hittar du gamla stenbyggnader och charmiga innergårdar. Från den gamla stadsdelens vallar har man också en fantastisk utsikt över havet.

Ett annat måste i Bejaia är Cap Carbon, cirka 12 kilometer från stadens centrum. Denna udde erbjuder panoramautsikt över Medelhavet, med imponerande klippor och kristallklart vatten. Det är en idealisk plats för vandrare och naturälskare.

För historiefantaster är Kasbah i Bejaia ett måste. Detta gamla citadell ligger på en kulle och erbjuder en fantastisk utsikt över staden och hamnen. Innanför Kasbahs murar hittar du smala gator, traditionella hus och lokala hantverksbutiker.

När det gäller transport har Bejaia ett nätverk av bussar och taxibilar som gör det enkelt att ta sig runt i staden. Om du vill utforska det omgivande området är det lämpligt att hyra en bil, eftersom det ger dig mer frihet att upptäcka regionens naturliga skönhet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid