Rekommenderad rutt
Marseille
Resa direkt till Annaba med färja, flyg
Annaba
Se priser
Alternativa rutter
Marseille
Resa med färja till Tunis
Tunis
Resa med flyg till Annaba
Annaba
Se priser
Marseille
Resa med tåg, buss, samåkning till Nice
Nice
Resa med flyg till Annaba
Annaba
Se priser

Hur tar man sig från Marseille till Annaba med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Marseille till Annaba? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Marseille till Annaba är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Marseille till Annaba, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Marseille till Annaba så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Corsica Linea, CTN Tunisia Ferries eller Algérie Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Marseille Annaba som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Linea eller Algérie Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Marseille till Annaba behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Marseille till Annaba

Avgångshamn
Marseille
Frankrike
Provence-Alpes-Côte d'Azur
Ankomsthamn
Annaba
Algeriet
Avstånd
739 km
Färjerederier
Corsica Linea, CTN Tunisia Ferries, Algérie Ferries
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Marseille till Annaba?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Marseille till Annaba vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Annaba. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Marseille till Annaba är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Under överfarten från Marseille till Annaba, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Corsica Linea eller Algérie Ferries-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Du får mycket mer vila än i bilen
På grund av den förhöjda vakenhet som krävs för att köra bil på långa resor är bilkörning utmattande. Färjeresan Marseille Annaba är precis tvärtom. Färjor som drivs av Corsica Linea eller Algérie Ferries är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Du anländer till Annaba utan stress och helt avslappnad.
Att ta sig tid blir ett nöje
Vi lever i ett samhälle där allt går snabbare och snabbare. Ombord på en Corsica Linea eller Algérie Ferries-färja får du en smidig start från Marseille och seglar i mindre än 40 km/h till Annaba. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med tycker att din överfart Marseille-Annaba är lite för kort!

Vilka bolag trafikerar mellan Marseille och Annaba?

Om du vill resa mellan Marseille och Annaba med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Linea eller Algérie Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Linea Marseille Annaba
Corsica Linea
Corsica Linea är ett mycket nytt företag som uppstod efter upplösningen av SNCM och som har sitt säte i Marseille hamn. Det trafikerar Korsika, Tunisien och Algeriet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Annaba och boka en biljett från Corsica Linea mellan Marseille och Annaba. Mer information om Corsica Linea
Algérie Ferries Marseille Annaba
Algérie Ferries
Algérie Ferries är en sjöfartsoperatör för passagerar- och godstransporter som förbinder Algeriet med Frankrike och Spanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Marseille-Annaba och boka en biljett från Algérie Ferries mellan Marseille och Annaba. Mer information om Algérie Ferries

Var avgår färjorna från i Marseille? Var anländer båtarna i Annaba?

Avgångshamn i Marseille

Corsica Linea eller Algérie Ferriess färjor till Annaba avgår från följande hamnar i Marseille:

Marseille - Gare Maritime de la Joliette (Corse - National)
Karta
Marseille - Gare Maritime de la Major (International)
Karta

Från stationen (tåg och/eller buss)

Om du anländer till Marseille station är det lätt att ta sig till färjeterminalen. Du har flera alternativ:

  1. Till fots: Färjeterminalen ligger ca 2,5 km från stationen. Du kan ta dig dit till fots genom att följa skyltarna mot Port de la Joliette. Det tar cirka 40 minuter.

  2. Med taxi: Du kan också ta en taxi från stationen till färjeterminalen. Resan tar ca 10 minuter och kostar ca 15 €.

  3. Med kollektivtrafik: Marseille har ett utmärkt kollektivtrafiknät. Du kan ta tunnelbanelinje 1 från stationen till hållplatsen "Joliette". Därifrån kan du gå ca 5 minuter till färjeterminalen. Tunnelbaneresan kostar ca 1,60 € och tar ca 10 minuter.

Från flygplatsen

Om du anländer till Marseille-Provence flygplats kan du ta dig till färjeterminalen på följande sätt:

  1. Med taxi: Du kan ta en taxi direkt från flygplatsen till färjeterminalen. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 50 €.

  2. Med skyttelbuss: Flygplatsen erbjuder skyttelbussar till centrala Marseille. Du kan ta skyttelbussen "Navette Marseille Aéroport" till busstationen Marseille Saint-Charles. Därifrån kan du följa de alternativ som nämns ovan för att nå färjeterminalen.

Med bil från större vägar

Om du anländer med bil från de större vägarna kan du här se hur du tar dig till färjeterminalen från olika håll:

  1. Från motorväg A7 (södergående): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

  2. Från motorväg A55 (norrgående): Ta avfarten "Vieux-Port / La Joliette" och följ skyltarna till färjeterminalen. Resan från motorvägen tar ca 5 minuter.

  3. Från motorväg A50 (österut): Följ skyltarna mot Marseilles centrum. När du är nära Vieux-Port följer du skyltarna till färjeterminalen. Det tar ca 10 minuter från motorvägen.

Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar och vilken tid på året det är. Du får räkna med att betala ca 10 € för en dags parkering.

Ankomsthamn i Annaba

Algérie Ferries eller Corsica Linea fartyg anländer till Annaba från följande hamnar:

Annaba
Karta
Andra alternativa avgångar från Marseille till Annaba
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Marseille och Annaba: Corsica Linea och Algérie Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Corsica Linea, CTN Tunisia Ferries, Algérie Ferries.

Under din överfart mellan Marseille och Annaba reser du 739 km.

Färja Marseille Annaba - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Marseille till Annaba

Vad kan man besöka och göra i Annaba?

En av stadens främsta attraktioner är Basilica of Saint Augustine. Denna före detta katolska kyrka är en symbol för den franska närvaron i Algeriet. Från kyrkan har man en fantastisk utsikt över staden och Medelhavet. Historieintresserade kan också besöka Annaba Museum of Antiquities, som rymmer en stor samling romerska artefakter.

För naturälskare är nationalparken El Kala ett riktigt paradis. Den skyddade parken ligger en timmes bilresa från Annaba och är känd för sin exceptionella biologiska mångfald. Den erbjuder hisnande landskap med sina sjöar, stränder och frodiga skogar. Det är den perfekta platsen för att observera den lokala floran och faunan.

Annaba har också några fantastiska stränder som är väl värda ett besök. Les Sablettes-stranden är en av de mest populära, med sin fina sand och kristallklara vatten. Här kan man sola, bada och ägna sig åt vattensporter som vindsurfing och jetski.

När det gäller lokala transporter har Annaba ett kollektivtrafiknät som inkluderar bussar och taxibilar. Bussarna är prisvärda och gör det lätt att ta sig runt i staden. Taxibilar är också allmänt tillgängliga och erbjuder större flexibilitet när det gäller att ta sig runt.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid