Mariehamn
Resa direkt till Kapellskär med färja
Kapellskär
Se priser

Hur tar man sig från Mariehamn till Kapellskär med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Mariehamn till Kapellskär? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Mariehamn till Kapellskär är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Mariehamn till Kapellskär, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Mariehamn till Kapellskär så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Viking Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Mariehamn Kapellskär som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Viking Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Mariehamn till Kapellskär behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Mariehamn till Kapellskär

Avgångshamn
Mariehamn
Finland
Åland
Ankomsthamn
Kapellskär
Sverige
Avstånd
64 km
Färjerederier
Viking Line
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
2 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Mariehamn till Kapellskär?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Mariehamn till Kapellskär vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Kapellskär. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Mariehamn till Kapellskär är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
Varje gång vi åker på semester vid kusten letar vi efter den bästa havsutsikten. Under överfarten från Mariehamn till Kapellskär, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Viking Line-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Mariehamn och Kapellskär när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Mariehamn kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Ombord på färjan till Kapellskär flyger tiden förbi snabbare än man tror och denna maritima upplevelse mellan Mariehamn och Kapellskär kommer att förbli oförglömlig för dina barn under lång tid.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Ett bagage är gratis, alla andra måste du betala för. Detta är ofta den formel som används när vi reser med andra transportsätt, vilket mycket ofta leder till en betydande ökning av räkningen. För överfarten Mariehamn-Kapellskär krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Kapellskär. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Viking Line.

Vilka bolag trafikerar mellan Mariehamn och Kapellskär?

Om du vill resa mellan Mariehamn och Kapellskär med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Viking Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Viking Line Mariehamn Kapellskär
Viking Line
Viking Line, som grundades 1959, är ett finskbaserat färjerederi som trafikerar mellan Finland, Sverige och Estland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Mariehamn-Kapellskär och boka en biljett från Viking Line mellan Mariehamn och Kapellskär. Viking Line kör 3 överfarter per dag till Kapellskär från Mariehamn och restiden är 2 timmar 20 minuter. Mer information om Viking Line
2 timmar 20 minuter
3 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Mariehamn? Var anländer båtarna i Kapellskär?

Avgångshamn i Mariehamn

Viking Lines färjor till Kapellskär avgår från följande hamnar i Mariehamn:

Mariehamn
Karta

Ankomsthamn i Kapellskär

Viking Line fartyg anländer till Kapellskär från följande hamnar:

Kapellskar
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Mariehamn till Kapellskär tar det minst 2 timmar 20 minuter att täcka de 64 km mellan Mariehamn och Kapellskär.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Mariehamn och Kapellskär på vintern) och färjerederiet (Viking Line). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Mariehamn och Kapellskär.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Mariehamn och Kapellskär: Viking Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Viking Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Viking Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Mariehamn Kapellskär kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Mariehamn och Kapellskär reser du 64 km.

Din erfarenhet av färjeöverfart från Mariehamn till Kapellskär

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Mariehamn till Kapellskär ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Mariehamn till avstigning i Kapellskär, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Viking Line sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Mariehamn och Kapellskär.

Avresa från Mariehamn med färja

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Mariehamn Kapellskär med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Mariehamns hamn / Du bör anlända till hamnen i Mariehamn i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Viking Line-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Mariehamn - Kapellskär / I Mariehamn visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Viking Line-bokföringen vid Mariehamn färjeterminal. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Kapellskär / Informationsmeddelanden sänds i Mariehamn färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Viking Line att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Livet ombord på färjan mellan Mariehamn och Kapellskär

På Viking Line-fartygen finns det något för alla. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Kapellskär

Här finns lite information för avstigning i Kapellskär:

  • Färjan går in i Kapellskär Harbour / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Kapellskärs hamn.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Kapellskär Harbour.
  • Lämna fartyget och Kapellskär är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Kapellskär kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Kapellskär väntar på dig!
Färja Mariehamn Kapellskär - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Mariehamn till Kapellskär

Vad kan man besöka och göra i Kapellskär?

Kapellskärs huvudattraktion är naturligtvis hamnen, från vilken många färjor avgår till Åland och Stockholms skärgård. En promenad längs hamnen ger dig möjlighet att beundra båtarna, insupa den maritima atmosfären och kanske till och med njuta av en fantastisk utsikt över Östersjön.

Området runt Kapellskär erbjuder också ett antal intressanta attraktioner. I närheten ligger Granskärs naturreservat, perfekt för vandringsentusiaster eller naturälskare som vill njuta av det oförstörda kustlandskapet.

Du kan också besöka Gåsviks strand, där du kan koppla av på den fina sanden och simma i det klara Östersjövattnet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid