Lipari
Resa direkt till Alicudi med färja
Alicudi
Se priser

Hur tar man sig från Lipari till Alicudi med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Lipari till Alicudi? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Lipari till Alicudi är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Lipari till Alicudi, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Lipari till Alicudi så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Liberty Lines eller Siremar. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Lipari Alicudi som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Liberty Lines eller Siremar-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Lipari till Alicudi behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Lipari till Alicudi

Avgångshamn
Lipari
Italien
Eoliska öarna
Ankomsthamn
Alicudi
Italien
Eoliska öarna
Avstånd
53 km
Färjerederier
Liberty Lines, Siremar
Frekvens av överfarter
4 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Lipari Alicudi: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Lipari till Alicudi kan du hitta biljetter från 197 kr för en person om du reser utan bil till 1399 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Lipari till Alicudi är 567 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Lipari till Alicudi är 2 timmar 40 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 35 minuter att nå Alicudi, medan de snabbaste båtarna anländer till Alicudi på 1 timmar 25 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Lipari kl 07:50. Den sista båten till Alicudi avgår från hamnen i Lipari kl 14:45.

Genomsnittspris för en Lipari till Alicudi färjeöverfart
567 kr
Prisintervall för färjor Lipari Alicudi (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
197 kr - 1399 kr
Genomsnittlig överfartstid Lipari Alicudi
2 timmar 40 minuter
Avgångstid för första färjan till Alicudi
07:50
Tid då sista färjan avgår till Alicudi
14:45
Ankomsttid för första färjan till Alicudi
09:30
Ankomsttid för sista färjan till Alicudi
16:20

Varför ta en färja från Lipari till Alicudi?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Lipari till Alicudi vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Alicudi. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Lipari till Alicudi är ett idealiskt sätt att resa.

Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Om man jämför hastigheten är planet definitivt det snabbaste sättet att ta sig från Lipari till Alicudi. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. Under överfarten Lipari-Alicudi på Siremar eller Liberty Lines-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Du kommer aldrig att ha så mycket frihet och underhållning under en flygning!
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Lipari Alicudi är precis tvärtom. Ombord, beroende på vilket fartyg från Liberty Lines eller Siremar som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du kommer garanterat att börja din semester i Alicudi redan utvilad.
För bekvämligheten i en hytt
Även om det inte är obligatoriskt att göra överfarten från Lipari till Alicudi genom att boka en hytt, berövar du dig själv en bekvämlighet som färjan är det enda transportsättet att erbjuda. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även om deras användning är tydligast vid en överfart med övernattning är det fullt möjligt att boka en under dagen.

Vilka bolag trafikerar mellan Lipari och Alicudi?

Om du vill resa mellan Lipari och Alicudi med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Liberty Lines eller Siremar som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Liberty Lines Lipari Alicudi
Liberty Lines
Liberty Lines grundades 1992 och har sitt säte i Palermo, Italien. Företaget trafikerar de sicilianska öarna och hamnar i södra Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Lipari-Alicudi och boka en biljett från Liberty Lines mellan Lipari och Alicudi. Liberty Lines kör 4 överfarter per dag till Alicudi från Lipari och restiden är 1 timmar. Mer information om Liberty Lines
1 timmar
4 överfarter per dag
Siremar Lipari Alicudi
Siremar
Siremar grundades 1960 och har sitt säte i Milazzo, Italien. Företaget trafikerar de Eoliska öarna och hamnarna på Sicilien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Lipari-Alicudi och boka en biljett från Siremar mellan Lipari och Alicudi. Mer information om Siremar

Var avgår färjorna från i Lipari? Var anländer båtarna i Alicudi?

Avgångshamn i Lipari

Liberty Lines eller Siremars färjor till Alicudi avgår från följande hamnar i Lipari:

Lipari
Karta

Ankomsthamn i Alicudi

Siremar eller Liberty Lines fartyg anländer till Alicudi från följande hamnar:

Alicudi
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Lipari till Alicudi tar det minst 1 timmar att täcka de 53 km mellan Lipari och Alicudi.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Lipari och Alicudi på vintern) och färjerederiet (Liberty Lines och Siremar). Det finns för närvarande 4 överfarter per dag mellan Lipari och Alicudi.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Lipari och Alicudi: Liberty Lines och Siremar.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Liberty Lines, Siremar.

Under din överfart mellan Lipari och Alicudi reser du 53 km.

För att åka med båt från Lipari till Alicudi kan du hitta priser från 197 kr för det lägsta, till 1399 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 567 kr.

Den första färjan avgår från Lipari kl 07:50 till Alicudi.

Den sista färjan till Alicudi avgår vanligtvis från Lipari kl 14:45.

Färja Lipari Alicudi - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Lipari till Alicudi

Vad kan man besöka och göra i Alicudi?

Alicudi är känt för sitt spektakulära vulkanlandskap, som domineras av berget Filo dell'Arpa, en slocknad vulkan med fantastisk utsikt över havet och de andra öarna i arkipelagen. Vandringsentusiaster kommer att älska de pittoreska stigarna som slingrar sig genom kullarna och de traditionella byarna. En av öns höjdpunkter är den lilla byn Alicudi Porto, med bara några få färgglada hus och en charmig liten fiskehamn. Strosa genom de smala gatorna, som genomsyras av öns autentiska atmosfär, och se till att besöka kyrkan Madonna del Carmine, en historisk plats för tillbedjan.

Alicudi erbjuder också exceptionella möjligheter till simning och dykning. Det kristallklara vattnet som omger ön är fullt av marint liv, vilket gör det till en idealisk plats för dykentusiaster. Klapperstensstränderna, som Scalo Galera, erbjuder lugna platser där man kan koppla av och njuta av solen.

När det gäller transportmedel på ön är promenader det främsta sättet att ta sig runt. De smala gatorna är inte lämpliga för bilar, vilket skapar en fridfull och oförstörd atmosfär. Om du vill utforska andra delar av ön, eller om du har svårt att gå, kan du hyra en åsna som tar dig uppför några av de brantare stigarna.

Alicudi är ett perfekt resmål för den som vill komma bort från stadens liv och rörelse. Här verkar tiden stå stilla och du kan ladda batterierna genom att njuta av öns naturliga skönhet. Gör dig redo att förundras över det hisnande landskapet och få kontakt med naturen i denna oförstörda oas.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid