Rekommenderad rutt
Kastelorizo
Resa direkt till Symi med färja
Symi
Se priser
Alternativa rutter
Kastelorizo
Resa med färja, flyg till Rhodos
Rhodos
Resa med färja till Symi
Symi
Se priser

Hur tar man sig från Kastelorizo till Symi med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Kastelorizo till Symi? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Kastelorizo till Symi är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Kastelorizo till Symi, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Kastelorizo till Symi så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Blue Star Ferries, Dodekanisos Seaways, Anes Ferries, Sea Dreams eller Sebeco Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Kastelorizo Symi som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Blue Star Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Kastelorizo till Symi behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Kastelorizo till Symi

Avgångshamn
Kastelorizo
Grekland
Dodekaneserna
Ankomsthamn
Symi
Grekland
Dodekaneserna
Avstånd
164 km
Färjerederier
Blue Star Ferries, Dodekanisos Seaways, Anes Ferries, Sea Dreams, Sebeco Lines
Frekvens av överfarter
1 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
5 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Kastelorizo Symi: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Kastelorizo till Symi kan du hitta biljetter från 312 kr för en person om du reser utan bil till 1318 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Kastelorizo till Symi är 810 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Kastelorizo till Symi är 5 timmar 27 minuter. De långsammaste färjorna tar 6 timmar 30 minuter att nå Symi, medan de snabbaste båtarna anländer till Symi på 5 timmar 15 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Kastelorizo kl 11:45. Den sista båten till Symi avgår från hamnen i Kastelorizo kl 19:15.

Genomsnittspris för en Kastelorizo till Symi färjeöverfart
810 kr
Prisintervall för färjor Kastelorizo Symi (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
312 kr - 1318 kr
Genomsnittlig överfartstid Kastelorizo Symi
5 timmar 27 minuter
Avgångstid för första färjan till Symi
11:45
Tid då sista färjan avgår till Symi
19:15
Ankomsttid för första färjan till Symi
01:45
Ankomsttid för sista färjan till Symi
17:00

Vilka bolag trafikerar mellan Kastelorizo och Symi?

Om du vill resa mellan Kastelorizo och Symi med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Blue Star Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Blue Star Ferries Kastelorizo Symi
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Kastelorizo-Symi och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Kastelorizo-Symi och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Kastelorizo och Symi. Blue Star Ferries kör 1 överfarter i veckan till Symi från Kastelorizo och restiden är 5 timmar 20 minuter. Mer information om Blue Star Ferries
5 timmar 20 minuter
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Kastelorizo? Var anländer båtarna i Symi?

Avgångshamn i Kastelorizo

Blue Star Ferriess färjor till Symi avgår från följande hamnar i Kastelorizo:

Kastelorizo
Karta

Ankomsthamn i Symi

Blue Star Ferries fartyg anländer till Symi från följande hamnar:

Symi (Simi)
Karta
Andra alternativa avgångar från Kastelorizo till Symi
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Kastelorizo till Symi tar det minst 5 timmar 20 minuter att täcka de 164 km mellan Kastelorizo och Symi.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Kastelorizo och Symi på vintern) och färjerederiet (Blue Star Ferries). Det finns för närvarande 1 överfarter i veckan mellan Kastelorizo och Symi.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Kastelorizo och Symi: Blue Star Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Blue Star Ferries, Dodekanisos Seaways, Anes Ferries, Sea Dreams, Sebeco Lines.

För att åka med båt från Kastelorizo till Symi kan du hitta priser från 312 kr för det lägsta, till 1318 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 810 kr.

Den första färjan avgår från Kastelorizo kl 11:45 till Symi.

Den sista färjan till Symi avgår vanligtvis från Kastelorizo kl 19:15.

Färja Kastelorizo Symi - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Kastelorizo till Symi

Vad kan man besöka och göra i Symi?

En av Symis främsta attraktioner är dess traditionella arkitektur, som har bevarats anmärkningsvärt väl. De färgglada husen som kantar hamnen ger en slående och typisk bild av ön. Dessutom har många historiska byggnader restaurerats varsamt, så att besökare kan upptäcka Symis arkitektoniska underverk.

En av de sevärdheter man inte får missa på ön är klostret Panormitis, som ligger cirka 20 kilometer från huvudhamnen. Klostret är tillägnat ärkeängeln Sankt Mikael och är känt för sina magnifika fresker. Härifrån kan man också njuta av panoramautsikten över Egeiska havet.

För den som älskar historia och kultur är ett besök på Symis arkeologiska museum ett måste. Museet rymmer föremål från den hellenistiska och romerska tiden och ger en fascinerande inblick i öns historia.

Symi är en liten ö och de flesta attraktioner ligger inom bekvämt gångavstånd. Men för att utforska omgivningarna och de avlägsna stränderna kan det vara praktiskt att hyra en skoter eller bil. Det är också möjligt att ta en pendelbåt från en ö till en annan.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid