Kapellskär
Resa direkt till Lumparland med färja
Lumparland
Se priser

Hur tar man sig från Kapellskär till Lumparland med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Kapellskär till Lumparland? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Kapellskär till Lumparland är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Kapellskär till Lumparland, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Kapellskär till Lumparland så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Finnlines eller Tallink. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Kapellskär Lumparland som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Finnlines eller Tallink-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Kapellskär till Lumparland behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Kapellskär till Lumparland

Avgångshamn
Kapellskär
Sverige
Ankomsthamn
Lumparland
Finland
Åland
Avstånd
80 km
Färjerederier
Finnlines, Tallink
Frekvens av överfarter
14 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
3 timmar 40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Kapellskär Lumparland: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Kapellskär till Lumparland kan du hitta biljetter från 867 kr för en person om du reser utan bil till 2533 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Kapellskär till Lumparland är 1307 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Kapellskär till Lumparland är 3 timmar 26 minuter. De långsammaste färjorna tar 3 timmar 40 minuter att nå Lumparland, medan de snabbaste båtarna anländer till Lumparland på 3 timmar 5 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Kapellskär kl 07:00. Den sista båten till Lumparland avgår från hamnen i Kapellskär kl 21:45.

Genomsnittspris för en Kapellskär till Lumparland färjeöverfart
1307 kr
Prisintervall för färjor Kapellskär Lumparland (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
867 kr - 2533 kr
Genomsnittlig överfartstid Kapellskär Lumparland
3 timmar 26 minuter
Avgångstid för första färjan till Lumparland
07:00
Tid då sista färjan avgår till Lumparland
21:45
Ankomsttid för första färjan till Lumparland
02:10
Ankomsttid för sista färjan till Lumparland
14:40

Varför ta en färja från Kapellskär till Lumparland?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Kapellskär till Lumparland vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Lumparland. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Kapellskär till Lumparland är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Kapellskär-Lumparland i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du hittar den när du går i land vid ankomsten till Lumparland.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Under överfarten från Kapellskär till Lumparland, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Finnlines eller Tallink-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Ett bagage är gratis, alla andra måste du betala för. Detta är ofta den formel som används när vi reser med andra transportsätt, vilket mycket ofta leder till en betydande ökning av räkningen. För överfarten Kapellskär-Lumparland krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Lumparland. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Finnlines eller Tallink, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.

Vilka bolag trafikerar mellan Kapellskär och Lumparland?

Om du vill resa mellan Kapellskär och Lumparland med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Finnlines eller Tallink som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Finnlines Kapellskär Lumparland
Finnlines
Finnlines grundades 1948 och har sitt säte i Finland. Företaget trafikerar Finland, Tyskland, Sverige och Polen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Kapellskär-Lumparland och boka en biljett från Finnlines mellan Kapellskär och Lumparland. Finnlines kör 14 överfarter i veckan till Lumparland från Kapellskär och restiden är 3 timmar 40 minuter. Mer information om Finnlines
3 timmar 40 minuter
14 överfarter i veckan
Tallink Kapellskär Lumparland
Tallink
Tallink, som grundades 1991, är ett estniskbaserat färjerederi som betjänar de baltiska staterna, Finland och Sverige. På Vivanoda kan du jämföra priser för Kapellskär-Lumparland och boka en biljett från Tallink mellan Kapellskär och Lumparland. Mer information om Tallink

Var avgår färjorna från i Kapellskär? Var anländer båtarna i Lumparland?

Avgångshamn i Kapellskär

Finnlines eller Tallinks färjor till Lumparland avgår från följande hamnar i Kapellskär:

Kapellskar
Karta

Ankomsthamn i Lumparland

Tallink eller Finnlines fartyg anländer till Lumparland från följande hamnar:

Langnas
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Kapellskär till Lumparland tar det minst 3 timmar 40 minuter att täcka de 80 km mellan Kapellskär och Lumparland.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Kapellskär och Lumparland på vintern) och färjerederiet (Finnlines och Tallink). Det finns för närvarande 14 överfarter i veckan mellan Kapellskär och Lumparland.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Kapellskär och Lumparland: Finnlines och Tallink.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Finnlines, Tallink.

Innan du bokar, jämför priserna på Finnlines, Tallink på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Kapellskär Lumparland kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Kapellskär och Lumparland reser du 80 km.

För att åka med båt från Kapellskär till Lumparland kan du hitta priser från 867 kr för det lägsta, till 2533 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1307 kr.

Den första färjan avgår från Kapellskär kl 07:00 till Lumparland.

Den sista färjan till Lumparland avgår vanligtvis från Kapellskär kl 21:45.

Upplev en färjeöverfart från Kapellskär till Lumparland

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Kapellskär och Lumparland kan se ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Kapellskär till avstigning i Lumparland, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Finnlines och Tallink sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Kapellskär och Lumparland.

Ombordstigning i Kapellskär

Innan din färjeresa med Kapellskär Lumparland börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Kapellskärs hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Kapellskär inom den tidsgräns som Finnlines eller Tallink har fastställt. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning för överfarten Kapellskär - Lumparland / Gå till Tallink eller Finnlines-diskarna i Kapellskär färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Lumparland / Informationsmeddelanden sänds i Kapellskär färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Med bil följer du Finnlines eller Tallinks personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Överfart från Kapellskär till Lumparland: ombord på fartyget...

På Finnlines eller Tallink-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjan närmar sig Lumparland, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Lumparland:

  • Närmar sig Lumparlands hamn / Du får återvända till fartygets garage när färjan har lagt till. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Lumparlands hamn.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Kapellskär till Lumparland i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Lumparland.
  • Lämna fartyget och utforska Lumparland / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Det går ännu snabbare som fotgängare. I Lumparland kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Lumparland på allvar!
Färja Kapellskär Lumparland - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Kapellskär till Lumparland

Vad kan man besöka och göra i Lumparland?

En av Lumparlands mest populära attraktioner är naturreservatet Lumparn. Reservatet ligger i hjärtat av staden och erbjuder ett spektakulärt naturlandskap. Besökare kan vandra eller bara ta en promenad för att beundra den lokala floran och faunan. Reservatets olika stränder är också perfekta för att koppla av och njuta av solen.

Historieintresserade kan besöka Lumparland Museum. Museet presenterar områdets lokala historia och ger en fascinerande inblick i livet på Åland genom åren. Bland utställningsföremålen finns historiska artefakter, fotografier och dokument som berättar om regionens rika och mångskiftande historia.

En annan intressant plats att besöka i Lumparland är S:t Sigfrids kyrka. Denna vackra träkyrka byggdes på 1800-talet och är ett typiskt exempel på den tidens traditionella arkitektur. Besökare kan utforska kyrkans interiör och lära sig mer om regionens religiösa historia.

När det gäller transport är Lumparland lättillgängligt. Du kan ta dig till Lumparland med färja från Sverige eller Finland. Väl framme är det bäst att ta bilen för att lättare kunna utforska omgivningarna. Vägarna är väl underhållna och Ålands pittoreska landskap gör det till ett nöje att köra bil.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid