Ithaki
Resa direkt till Sami med färja
Sami
Se priser

Hur tar man sig från Ithaki till Sami med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ithaki till Sami? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ithaki till Sami är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ithaki till Sami, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ithaki till Sami så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palace. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ithaki Sami som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palace-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ithaki till Sami behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ithaki till Sami

Avgångshamn
Ithaki
Grekland
Joniska öarna
Ankomsthamn
Sami
Grekland
Joniska öarna
Avstånd
14 km
Färjerederier
Ionian Group, Kefalonian Lines, Lefkada Palace
Frekvens av överfarter
7 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ithaki Sami: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ithaki till Sami kan du hitta biljetter från 35 kr för en person om du reser utan bil till 208 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ithaki till Sami är 116 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ithaki till Sami är 20 minuter. De långsammaste färjorna tar 20 minuter att nå Sami, medan de snabbaste båtarna anländer till Sami på 20 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Ithaki kl 07:40. Den sista båten till Sami avgår från hamnen i Ithaki kl 17:15.

Genomsnittspris för en Ithaki till Sami färjeöverfart
116 kr
Prisintervall för färjor Ithaki Sami (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
35 kr - 208 kr
Genomsnittlig överfartstid Ithaki Sami
20 minuter
Avgångstid för första färjan till Sami
07:40
Tid då sista färjan avgår till Sami
17:15
Ankomsttid för första färjan till Sami
08:00
Ankomsttid för sista färjan till Sami
17:35

Varför ta en färja från Ithaki till Sami?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ithaki till Sami vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Sami. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ithaki till Sami är ett idealiskt sätt att resa.

Du får mycket mer vila än i bilen
Att köra i flera kilometer i sträck är inte särskilt avkopplande, särskilt om man lägger till risken för trafikstockningar och olyckor. Färjeresan Ithaki Sami är precis tvärtom. Ombord, beroende på vilket fartyg från Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palace som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du anländer till Sami utan stress och helt avslappnad.
Att ta sig tid blir ett nöje
Allt i vårt samhälle måste gå snabbt. Ombord på en Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palace-färja får du en smidig start från Ithaki och seglar i mindre än 40 km/h till Sami. Alla fartyg är utrustade med en mängd tjänster (bar, restauranger, lounger, underhållning osv.). Du kanske till och med tycker att din överfart Ithaki-Sami är lite för kort!
För bekvämligheten i en hytt
Även om det inte är obligatoriskt att göra överfarten från Ithaki till Sami genom att boka en hytt, berövar du dig själv en bekvämlighet som färjan är det enda transportsättet att erbjuda. Precis som riktiga hotellrum erbjuder de resenärerna sängar, badrum och, i vissa sviter, porthål och balkonger. Även på en dagsöverfart är det fortfarande möjligt att njuta av avskildheten i en hytt och det är mycket bekvämare än att sitta i en salong.

Vilka bolag trafikerar mellan Ithaki och Sami?

Om du vill resa mellan Ithaki och Sami med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palace som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Ionian Group Ithaki Sami
Ionian Group
Ionian Group bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ithaki och Sami. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ithaki-Sami och boka en biljett från Ionian Group mellan Ithaki och Sami. Mer information om Ionian Group
Kefalonian Lines Ithaki Sami
Kefalonian Lines
Kefalonian Lines bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ithaki och Sami. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ithaki-Sami och boka en biljett från Kefalonian Lines mellan Ithaki och Sami. Kefalonian Lines kör 7 överfarter i veckan till Sami från Ithaki och restiden är 30 minuter. Mer information om Kefalonian Lines
30 minuter
7 överfarter i veckan
Lefkada Palace Ithaki Sami
Lefkada Palace
Lefkada Palace bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Ithaki och Sami. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ithaki-Sami och boka en biljett från Lefkada Palace mellan Ithaki och Sami. Mer information om Lefkada Palace

Var avgår färjorna från i Ithaki? Var anländer båtarna i Sami?

Avgångshamn i Ithaki

Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palaces färjor till Sami avgår från följande hamnar i Ithaki:

Ithaka (Pisaetos)
Karta

Ankomsthamn i Sami

Lefkada Palace, Kefalonian Lines eller Ionian Group fartyg anländer till Sami från följande hamnar:

Sami
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ithaki till Sami tar det minst 30 minuter att täcka de 14 km mellan Ithaki och Sami.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ithaki och Sami på vintern) och färjerederiet (Ionian Group, Kefalonian Lines och Lefkada Palace). Det finns för närvarande 7 överfarter i veckan mellan Ithaki och Sami.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ithaki och Sami: Ionian Group, Kefalonian Lines och Lefkada Palace.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Ionian Group, Kefalonian Lines, Lefkada Palace.

Innan du bokar, jämför priserna på Ionian Group, Kefalonian Lines, Lefkada Palace på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Ithaki Sami kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Ithaki och Sami reser du 14 km.

För att åka med båt från Ithaki till Sami kan du hitta priser från 35 kr för det lägsta, till 208 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 116 kr.

Den första färjan avgår från Ithaki kl 07:40 till Sami.

Den sista färjan till Sami avgår vanligtvis från Ithaki kl 17:15.

Hur är en färjeöverfart från Ithaki till Sami?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Ithaki till Sami kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Ithaki Sami-kryssning ombord på Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palace har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Ithaki till avstigning i Sami. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Ithaki och Sami.

Ombordstigning i Ithaki

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Ithaki Sami med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentationstid i Ithakis hamn / Du bör anlända till hamnen i Ithaki i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Lefkada Palace, Kefalonian Lines eller Ionian Group-bolag. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Ithaki - Sami / Gå till Lefkada Palace, Kefalonian Lines eller Ionian Group-diskarna i Ithaki färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på fartyget till Sami / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Ithaki som uppmanar dig att gå ombord. Med bil följer du Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palaces personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Livet ombord på färjan mellan Ithaki och Sami

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Ionian Group, Kefalonian Lines eller Lefkada Palace-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Avstigning från färjan i Sami

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Sami:

  • Närmar sig Samis hamn / Du får inte återvända till ditt fordon förrän färjan har stannat och lagt sig vid kajen i Sami Harbour. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Samis hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Sami Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Sami / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. I Sami kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Sami på allvar!
Färja Ithaki Sami - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ithaki till Sami

Vad kan man besöka och göra i Sami?

En av Samis mest populära sevärdheter är Melissani-grottan. Den imponerande underjordiska grottan ligger bara några kilometer från staden och är känd för sin turkosa sjö, där besökarna kan åka båt genom stalaktiter och stalagmiter.

En annan sevärdhet i Sami är den forntida samiska arkeologiska utgrävningsplatsen, som ligger nära staden. Här kan besökarna beundra ruinerna av en antik teater, gymnastiksal och agora, samt lämningar från romartiden. Det är en riktig resa tillbaka i tiden för historiefantaster.

När det gäller lokala transporter är hyrbil det mest praktiska sättet att utforska regionen. Detta gör att resenärer kan komma och gå som de vill och enkelt besöka de attraktioner som ligger nära Sami. Det är också möjligt att ta bussen för att ta sig runt i staden och det omgivande området, även om tidtabellerna kan vara begränsade.

För dem som föredrar utomhusaktiviteter erbjuder Sami ett antal fritidsalternativ. De lokala stränderna, som Antisamos Beach och Karavomylos Beach, är perfekta för att simma och koppla av i solen. Vandringsentusiaster kan också dra nytta av de pittoreska vandringslederna som slingrar sig genom de omgivande kullarna och erbjuder hisnande vyer över Joniska havet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid