Ios
Resa direkt till Folegandros med färja
Folegandros
Se priser

Hur tar man sig från Ios till Folegandros med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ios till Folegandros? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ios till Folegandros är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ios till Folegandros, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ios till Folegandros så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Zante Ferries eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ios Folegandros som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Zante Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ios till Folegandros behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ios till Folegandros

Avgångshamn
Ios
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Folegandros
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
35 km
Färjerederier
ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Zante Ferries, Sea Jets
Frekvens av överfarter
3 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
55 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ios Folegandros: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ios till Folegandros kan du hitta biljetter från 69 kr för en person om du reser utan bil till 358 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ios till Folegandros är 185 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ios till Folegandros är 1 timmar 16 minuter. De långsammaste färjorna tar 1 timmar 25 minuter att nå Folegandros, medan de snabbaste båtarna anländer till Folegandros på 55 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Ios kl 08:35. Den sista båten till Folegandros avgår från hamnen i Ios kl 21:50.

Genomsnittspris för en Ios till Folegandros färjeöverfart
185 kr
Prisintervall för färjor Ios Folegandros (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
69 kr - 358 kr
Genomsnittlig överfartstid Ios Folegandros
1 timmar 16 minuter
Avgångstid för första färjan till Folegandros
08:35
Tid då sista färjan avgår till Folegandros
21:50
Ankomsttid för första färjan till Folegandros
09:55
Ankomsttid för sista färjan till Folegandros
23:10

Varför ta en färja från Ios till Folegandros?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ios till Folegandros vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Folegandros. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ios till Folegandros är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med tåg, buss eller flyg tillämpas ofta ett överskott på ett gratis bagage och varje ytterligare bagage genererar en extra kostnad. För överfarten Ios-Folegandros krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Folegandros. Det är dock värt att fråga personalen på LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Zante Ferries om fartyget har ett bagageförråd där du kan lämna dina väskor tills du når Folegandros.
Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Generellt sett är flyget det snabbaste sättet att ta sig till Folegandros eller någon annanstans. Problemet är att man sitter fast i sitt säte i flera timmar. Under överfarten Ios-Folegandros på Zante Ferries, ANEK Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets eller LANE Sea Line-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Tjänsterna och frihetsgraden under en flygning är radikalt annorlunda!
För att få lite havsluft
Havets hälsofördelar är sedan länge bevisade. Under överfarten Ios-Folegandros kan du gå ut på LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Zante Ferries-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Folegandros full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Ios och Folegandros?

Om du vill resa mellan Ios och Folegandros med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Zante Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

LANE Sea Line Ios Folegandros
LANE Sea Line
LANE Sea Line grundades 1985 och har sitt säte i Bari, Italien. Företaget betjänar hamnarna i Adriatiska havet i Italien och Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Folegandros och boka en biljett från LANE Sea Line mellan Ios och Folegandros. Mer information om LANE Sea Line
Sea Jets Ios Folegandros
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Folegandros och boka en biljett från Sea Jets mellan Ios och Folegandros. Sea Jets kör 9 överfarter i veckan till Folegandros från Ios och restiden är 1 timmar 20 minuter. Mer information om Sea Jets
1 timmar 20 minuter
9 överfarter i veckan
Hellenic Seaways Ios Folegandros
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Folegandros och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Ios och Folegandros. Hellenic Seaways kör 1 överfarter i veckan till Folegandros från Ios och restiden är 1 timmar 30 minuter. Mer information om Hellenic Seaways
1 timmar 30 minuter
1 överfarter i veckan
ANEK Lines Ios Folegandros
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Ios-Folegandros och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Folegandros och boka en biljett från ANEK Lines mellan Ios och Folegandros. Mer information om ANEK Lines
Zante Ferries Ios Folegandros
Zante Ferries
Zakynthos Ferries grundades 1990 och har sitt säte i Zakynthos, Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ios-Folegandros och boka en biljett från Zante Ferries mellan Ios och Folegandros. Zante Ferries kör 4 överfarter i veckan till Folegandros från Ios och restiden är 55 minuter. Mer information om Zante Ferries
55 minuter
4 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Ios? Var anländer båtarna i Folegandros?

Avgångshamn i Ios

LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Zante Ferriess färjor till Folegandros avgår från följande hamnar i Ios:

Ios
Karta

Ankomsthamn i Folegandros

Zante Ferries, ANEK Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets eller LANE Sea Line fartyg anländer till Folegandros från följande hamnar:

Folegandros
Karta
Folegandros
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ios till Folegandros tar det minst 55 minuter att täcka de 35 km mellan Ios och Folegandros.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ios och Folegandros på vintern) och färjerederiet (LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines och Zante Ferries). Det finns för närvarande 3 överfarter per dag mellan Ios och Folegandros.

Det finns 5 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ios och Folegandros: LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines och Zante Ferries.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Zante Ferries, Sea Jets.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Zante Ferries, Sea Jets på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Ios Folegandros kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Ios och Folegandros reser du 35 km.

För att åka med båt från Ios till Folegandros kan du hitta priser från 69 kr för det lägsta, till 358 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 185 kr.

Den första färjan avgår från Ios kl 08:35 till Folegandros.

Den sista färjan till Folegandros avgår vanligtvis från Ios kl 21:50.

Hur är en färjeöverfart från Ios till Folegandros?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Ios till Folegandros ser ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med ANEK Lines, Hellenic Seaways, LANE Sea Line, Zante Ferries eller Sea Jets, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Ios till avstigning i Folegandros. Du hittar också praktisk information om Ios och Folegandros.

Avresa från Ios med färja

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Ios Folegandros börjar:

  • Presentation i hamnen i Ios / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Zante Ferries) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Ios. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Ios - Folegandros / Gå till Zante Ferries, ANEK Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets eller LANE Sea Line-diskarna i Ios färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Folegandros / Informationsmeddelanden sänds i Ios färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, ANEK Lines eller Zante Ferries att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Livet ombord på färjan mellan Ios och Folegandros

På Zante Ferries, ANEK Lines, Hellenic Seaways, Sea Jets eller LANE Sea Line-fartygen finns det något för alla. Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Folegandros är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Folegandros:

  • Närmar sig Folegandross hamn / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Folegandros från ytterdäcket.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Folegandros Harbour.
  • Lämna fartyget och Folegandros är ditt / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Folegandros. Äntligen börjar din vistelse i Folegandros på allvar!
Färja Ios Folegandros - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ios till Folegandros

Vad kan man besöka och göra i Folegandros?

Huvudbyn på Folegandros är Chora, som också är öns huvudstad. Chora ligger på en kulle och är en labyrint av slingrande gränder, stentrappor och traditionella vita hus. Du kan strosa genom de smala gatorna, beundra de bysantinska kyrkorna och njuta av den fantastiska panoramautsikten över Egeiska havet från vallarna i den gamla stadskärnan. Missa inte ett besök i det venetianska 1200-talsslottet på toppen av Chora.

Utanför Chora är ön Folegandros full av sevärdheter att besöka. Ta en tur till byn Ano Meria i inlandet, där du kan upptäcka det traditionella livet för öns invånare. Du kan också besöka Panagia-kyrkan nära byn Karavostasis, som ligger på en klippa med en otrolig utsikt över havet.

Folegandros är också känt för sina magnifika stränder. Katergo Beach är en dold pärla som endast kan nås med båt eller till fots, men du kommer att belönas med kristallklart vatten och vacker oförstörd natur. Agali Beach är ett annat populärt alternativ, med sitt lugna vatten och traditionella tavernor. Du kan enkelt utforska de olika stränderna tack vare en lokal busslinje som förbinder öns viktigaste destinationer.

För att ta dig runt på ön kan du använda lokalbussarna som går regelbundet mellan Chora, närliggande byar och de viktigaste stränderna. Det finns också taxibilar och möjlighet att hyra skoter eller bil om man vill vara mer självständig. Folegandros är också perfekt för vandring, med markerade leder som gör att du kan utforska öns naturliga skönhet till fots.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid