Grena
Resa direkt till Varberg med färja
Varberg
Se priser

Hur tar man sig från Grena till Varberg med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Grena till Varberg? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Grena till Varberg är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Grena till Varberg, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Grena till Varberg så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Stena Line. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Grena Varberg som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Stena Line-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Grena till Varberg behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Grena till Varberg

Avgångshamn
Grena
Danmark
Ankomsthamn
Varberg
Sverige
Avstånd
113 km
Färjerederier
Stena Line
Frekvens av överfarter
14 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
4 timmar 20 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Varför ta en färja från Grena till Varberg?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Grena till Varberg vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Varberg. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Grena till Varberg är ett idealiskt sätt att resa.

Du kommer inte att ha tråkigt ombord... till skillnad från planet.
Som en allmän regel är en resa från Grena till Varberg mycket snabbare med flyg. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Grena-Varberg på Stena Line-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. Tjänsterna och frihetsgraden under en flygning är radikalt annorlunda!
För att få lite havsluft
Hälsofördelarna med havsluft är många. Under överfarten Grena-Varberg kan du gå ut på Stena Line-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Varberg full av energi.
Att inte bli trött, till skillnad från i bilen
På grund av den förhöjda vakenhet som krävs för att köra bil på långa resor är bilkörning utmattande. Färjeturen från Grena Varberg är raka motsatsen! Ombord, beroende på vilket fartyg från Stena Line som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Utan tvekan kommer du att anlända till Varberg helt avslappnad.

Vilka bolag trafikerar mellan Grena och Varberg?

Om du vill resa mellan Grena och Varberg med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Stena Line som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Stena Line Grena Varberg
Stena Line
Stena Line är ett svenskbaserat färjerederi som erbjuder passagerar- och fordonstrafik mellan hamnar i Västeuropa, bland annat mellan hamnarna Harwich i Storbritannien och Hook of Holland i Nederländerna, mellan Hull och Rotterdam samt mellan Liverpool och Belfast i Nordirland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Grena-Varberg och boka en biljett från Stena Line mellan Grena och Varberg. Stena Line kör 14 överfarter i veckan till Varberg från Grena och restiden är 4 timmar 20 minuter. Mer information om Stena Line
4 timmar 20 minuter
14 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Grena? Var anländer båtarna i Varberg?

Avgångshamn i Grena

Stena Lines färjor till Varberg avgår från följande hamnar i Grena:

Grena
Karta

Ankomsthamn i Varberg

Stena Line fartyg anländer till Varberg från följande hamnar:

Varberg
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Grena till Varberg tar det minst 4 timmar 20 minuter att täcka de 113 km mellan Grena och Varberg.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Grena och Varberg på vintern) och färjerederiet (Stena Line). Det finns för närvarande 14 överfarter i veckan mellan Grena och Varberg.

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Grena och Varberg: Stena Line.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Stena Line.

Innan du bokar, jämför priserna på Stena Line på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Grena Varberg kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Grena och Varberg reser du 113 km.

Upplev en färjeöverfart från Grena till Varberg

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Grena till Varberg ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Grena till avstigning i Varberg, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Stena Line sjöfartsvärld. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Grena och Varberg.

Redo för ombordstigning i Grena

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Grena Varberg med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Presentationstid i Grenas hamn / Du bör anlända till hamnen i Grena i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Stena Line-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Grena - Varberg / I Grena visar du upp dina identitetshandlingar (pass eller CNI) och bokningsnumret vid Stena Line-bokföringen vid Grena färjeterminal. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Varberg / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Grena som uppmanar dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Stena Line-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på fartyget mellan Grena och Varberg

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på Stena Line-fartyget som de vill. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Varberg är i sikte, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Varberg:

  • Färjan går in i Varberg Harbour / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Varbergs hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Varberg Harbour.
  • Lämna fartyget och utforska Varberg / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Varberg kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen lämnar du hamnen och Varberg väntar på dig!
Färja Grena Varberg - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Grena till Varberg

Vad kan man besöka och göra i Varberg?

Bland sevärdheterna i Varberg är Varbergs slott ett måste. Detta imponerande medeltida slott, som ligger på en kulle, erbjuder en fantastisk utsikt över havet och inrymmer ett museum som berättar om regionens historia. Besökare kan också utforska slottets underjordiska gångar, som en gång i tiden användes som fängelseceller.

För naturälskare rekommenderas en resa till Åkulla naturreservat, bara några kilometer från Varberg. Reservatet erbjuder fantastiska vandringsleder genom tät skog, fridfulla sjöar och hisnande landskap. Det är en perfekt plats att ladda batterierna mitt i naturen och njuta av lugn och ro.

När det gäller lokala transporter är Varberg lättillgängligt med tåg från Göteborg, Sveriges näst största stad. Väl framme i Varberg kan du ta dig runt till fots eller med cykel, eftersom staden är relativt liten och de viktigaste sevärdheterna ligger inom bekvämt räckhåll. Du kan också hyra en bil för att utforska Varbergs omgivningar, särskilt om du vill ge dig ut i naturreservatet.

Varberg är därför en fantastisk destination i Sverige, som erbjuder den perfekta blandningen av historiskt arv, naturskönhet och pittoresk atmosfär. Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller bara vill koppla av på stranden kommer Varberg att tilltala dig.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid