Folegandros
Resa direkt till Kimolos med färja
Kimolos
Se priser

Hur tar man sig från Folegandros till Kimolos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Folegandros till Kimolos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Folegandros till Kimolos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Folegandros till Kimolos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Folegandros till Kimolos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Sea Jets, Hellenic Seaways eller Zante Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Folegandros Kimolos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines eller Hellenic Seaways-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Folegandros till Kimolos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Folegandros till Kimolos

Avgångshamn
Folegandros
Grekland
Kykladöarna
Ankomsthamn
Kimolos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
36 km
Färjerederier
Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Sea Jets, Hellenic Seaways, Zante Ferries
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Folegandros Kimolos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Folegandros till Kimolos kan du hitta biljetter från 69 kr för en person om du reser utan bil till 393 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Folegandros till Kimolos är 185 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Folegandros till Kimolos är 1 timmar 18 minuter. De långsammaste färjorna tar 1 timmar 30 minuter att nå Kimolos, medan de snabbaste båtarna anländer till Kimolos på 55 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Folegandros kl 10:10. Den sista båten till Kimolos avgår från hamnen i Folegandros kl 20:10.

Genomsnittspris för en Folegandros till Kimolos färjeöverfart
185 kr
Prisintervall för färjor Folegandros Kimolos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
69 kr - 393 kr
Genomsnittlig överfartstid Folegandros Kimolos
1 timmar 18 minuter
Avgångstid för första färjan till Kimolos
10:10
Tid då sista färjan avgår till Kimolos
20:10
Ankomsttid för första färjan till Kimolos
11:30
Ankomsttid för sista färjan till Kimolos
21:40

Varför ta en färja från Folegandros till Kimolos?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Folegandros till Kimolos vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Kimolos. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Folegandros till Kimolos är ett idealiskt sätt att resa.

Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Färjeresan Folegandros Kimolos är precis tvärtom. Färjor som drivs av Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines eller Hellenic Seaways är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Utan tvekan kommer du att anlända till Kimolos helt avslappnad.
Det är inget problem att transportera din cykel
På tåg, buss eller flyg är det ofta mycket komplicerat och ibland omöjligt att resa med denna besvärliga följeslagare: din cykel. På en färja har du dock inte detta problem: din cykel lastas direkt i fartygets enorma garage. Du reser från Folegandros till Kimolos i lugn och ro, utan att behöva vara rädd för att din motorcykel ska skadas. Du stiger på din cykel i Kimolos för att gå av båten.
Ta med dig obegränsat med bagage
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. På Folegandros Kimolos-färjan får du ta med dig så mycket bagage som du vill, inom ramen för fordonets kapacitet. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Kimolos. Många fartyg erbjuder dock bagageförvaring för fotgängare. Kontrollera med Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines eller Hellenic Seaways.

Vilka bolag trafikerar mellan Folegandros och Kimolos?

Om du vill resa mellan Folegandros och Kimolos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines eller Hellenic Seaways som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Sea Jets Folegandros Kimolos
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Folegandros-Kimolos och boka en biljett från Sea Jets mellan Folegandros och Kimolos. Sea Jets kör 1 överfarter i veckan till Kimolos från Folegandros och restiden är 40 minuter. Mer information om Sea Jets
40 minuter
1 överfarter i veckan
Zante Ferries Folegandros Kimolos
Zante Ferries
Zakynthos Ferries grundades 1990 och har sitt säte i Zakynthos, Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Folegandros-Kimolos och boka en biljett från Zante Ferries mellan Folegandros och Kimolos. Zante Ferries kör 1 överfarter i veckan till Kimolos från Folegandros och restiden är 1 timmar 20 minuter. Mer information om Zante Ferries
1 timmar 20 minuter
1 överfarter i veckan
ANEK Lines Folegandros Kimolos
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Folegandros-Kimolos och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Folegandros-Kimolos och boka en biljett från ANEK Lines mellan Folegandros och Kimolos. Mer information om ANEK Lines
Aegean Speed Lines Folegandros Kimolos
Aegean Speed Lines
Aegean Speed Lines är ett färjerederi med säte i Grekland som erbjuder färjetrafik mellan de grekiska öarna och hamnar på det grekiska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Folegandros-Kimolos och boka en biljett från Aegean Speed Lines mellan Folegandros och Kimolos. Mer information om Aegean Speed Lines
Hellenic Seaways Folegandros Kimolos
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Folegandros-Kimolos och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Folegandros och Kimolos. Hellenic Seaways kör 1 överfarter i veckan till Kimolos från Folegandros och restiden är 1 timmar 30 minuter. Mer information om Hellenic Seaways
1 timmar 30 minuter
1 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Folegandros? Var anländer båtarna i Kimolos?

Avgångshamn i Folegandros

Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines eller Hellenic Seawayss färjor till Kimolos avgår från följande hamnar i Folegandros:

Folegandros
Karta
Folegandros
Karta

Ankomsthamn i Kimolos

Hellenic Seaways, Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Zante Ferries eller Sea Jets fartyg anländer till Kimolos från följande hamnar:

Kimolos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Folegandros till Kimolos tar det minst 40 minuter att täcka de 36 km mellan Folegandros och Kimolos.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Folegandros och Kimolos på vintern) och färjerederiet (Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines och Hellenic Seaways). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Folegandros och Kimolos.

Det finns 5 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Folegandros och Kimolos: Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines och Hellenic Seaways.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Sea Jets, Hellenic Seaways, Zante Ferries.

Innan du bokar, jämför priserna på Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Sea Jets, Hellenic Seaways, Zante Ferries på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Folegandros Kimolos kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Folegandros och Kimolos reser du 36 km.

För att åka med båt från Folegandros till Kimolos kan du hitta priser från 69 kr för det lägsta, till 393 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 185 kr.

Den första färjan avgår från Folegandros kl 10:10 till Kimolos.

Den sista färjan till Kimolos avgår vanligtvis från Folegandros kl 20:10.

Hur är en färjeöverfart från Folegandros till Kimolos?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Folegandros och Kimolos kan se ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Folegandros Kimolos-kryssning ombord på Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Sea Jets, Hellenic Seaways eller Zante Ferries har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Folegandros till avstigning i Kimolos. Du hittar också praktisk information om Folegandros och Kimolos.

Redo för ombordstigning i Folegandros

Innan du beger dig iväg på din färjeresa från Folegandros Kimolos med färja, finns här några steg att ta innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Folegandross hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Folegandros inom den tidsgräns som Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines eller Hellenic Seaways har fastställt. Efter denna tid har företaget rätt att vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Folegandros - Kimolos / Vid färjeterminalen i Folegandros letar du efter Sea Jets, Zante Ferries, ANEK Lines, Aegean Speed Lines eller Hellenic Seaways-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Kimolos / Från färjeterminalen i Folegandros uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Om du reser med bil kommer Hellenic Seaways, Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Zante Ferries eller Sea Jets-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på fartyget mellan Folegandros och Kimolos

På Hellenic Seaways, Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Zante Ferries eller Sea Jets-fartygen finns det något för alla. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Avstigning från färjan i Kimolos

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Kimolos:

  • Kimolos Harbour är i sikte / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Kimolos från ytterdäcket.
  • Lämna din hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Kimolos Harbour.
  • Lämna fartyget och Kimolos är ditt / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Gångpassagerare kommer av båten ännu snabbare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Kimolos. Äntligen har din semester i Kimolos börjat på allvar!
Färja Folegandros Kimolos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Folegandros till Kimolos

Vad kan man besöka och göra i Kimolos?

Den största attraktionen på Kimolos är dess huvudby Chorio. De smala, slingrande gatorna i denna pittoreska gamla stad är kantade av vitkalkade hus, vilket skapar en traditionell atmosfär. Strosa längs kullerstensgatorna och upptäck hantverksbutiker, lokala tavernor och bysantinska kyrkor. Passa på att besöka det medeltida slottet, en välbevarad fästning med panoramautsikt över ön.

Kimolos är också känt för sina fina sandstränder och kristallklara vatten. Prassa Beach, nära hamnen, är en av de mest populära och erbjuder strandfaciliteter samt möjligheter till vindsurfing och snorkling. Bonatsa Beach är en annan populär strand, med grunt vatten som är perfekt för barnfamiljer. Om du är ute efter en mer avskild upplevelse kan du bege dig till Aliki Beach, en pittoresk vik med turkost vatten och spektakulära klippor.

För att utforska ön rekommenderar vi att man hyr en skoter eller ett terrängfordon. Vägarna är i allmänhet i gott skick och går genom magnifika landskap och erbjuder hisnande vyer över Egeiska havet. Man kan också åka buss, men tidtabellerna är begränsade så det är bra att kolla i förväg.

När det gäller mat erbjuder Kimolos en mängd traditionella grekiska rätter i sina lokala tavernor. Passa på att prova "louzes", en lokal mjukost, samt färsk fisk och skaldjursrätter.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid