Diafani
Resa direkt till Pigadia med färja
Pigadia
Se priser

Hur tar man sig från Diafani till Pigadia med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Diafani till Pigadia? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Diafani till Pigadia är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Diafani till Pigadia, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Diafani till Pigadia så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Diafani Pigadia som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Diafani till Pigadia behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Diafani till Pigadia

Avgångshamn
Diafani
Grekland
Dodekaneserna
Ankomsthamn
Pigadia
Grekland
Dodekaneserna
Avstånd
28 km
Färjerederier
ANEK Lines, Blue Star Ferries, Sea Jets
Frekvens av överfarter
3 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
1 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Diafani Pigadia: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Diafani till Pigadia kan du hitta biljetter från 58 kr för en person om du reser utan bil till 289 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Diafani till Pigadia är 173 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Diafani till Pigadia är 50 minuter. De långsammaste färjorna tar 50 minuter att nå Pigadia, medan de snabbaste båtarna anländer till Pigadia på 50 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Diafani kl 18:55. Den sista båten till Pigadia avgår från hamnen i Diafani kl 20:55.

Genomsnittspris för en Diafani till Pigadia färjeöverfart
173 kr
Prisintervall för färjor Diafani Pigadia (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
58 kr - 289 kr
Genomsnittlig överfartstid Diafani Pigadia
50 minuter
Avgångstid för första färjan till Pigadia
18:55
Tid då sista färjan avgår till Pigadia
20:55
Ankomsttid för första färjan till Pigadia
19:45
Ankomsttid för sista färjan till Pigadia
21:45

Varför ta en färja från Diafani till Pigadia?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Diafani till Pigadia vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Pigadia. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Diafani till Pigadia är ett idealiskt sätt att resa.

Njut av den friska havsluften
Hälsofördelarna med havsluft är många. Under överfarten Diafani-Pigadia kan du gå ut på ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Pigadia full av energi.
Njut av en mycket uppmärksam personal
Under hela resan från Diafani till Pigadia kommer en professionell och hjälpsam besättning att finnas till hands för att hjälpa dig. Det är vanligt att du hittar en informationsdisk på fartyget, oftast på huvuddäcket.
Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Med andra transportsätt är vi ofta begränsade till ett bagage, och varje ytterligare bagage debiteras. På Diafani Pigadia-färjan får du ta med dig så mycket bagage som du vill, inom ramen för fordonets kapacitet. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Pigadia. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.

Vilka bolag trafikerar mellan Diafani och Pigadia?

Om du vill resa mellan Diafani och Pigadia med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

ANEK Lines Diafani Pigadia
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Diafani-Pigadia och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Diafani-Pigadia och boka en biljett från ANEK Lines mellan Diafani och Pigadia. ANEK Lines kör 3 överfarter i veckan till Pigadia från Diafani och restiden är 1 timmar. Mer information om ANEK Lines
1 timmar
3 överfarter i veckan
Blue Star Ferries Diafani Pigadia
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Diafani-Pigadia och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Diafani-Pigadia och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Diafani och Pigadia. Mer information om Blue Star Ferries
Sea Jets Diafani Pigadia
Sea Jets
Sea Jets är ett grekiskt rederi som grundades 1989. Det bedriver cirka 140 rutter mellan Pireus och Kreta och Kykladernas arkipelag. På Vivanoda kan du jämföra priser för Diafani-Pigadia och boka en biljett från Sea Jets mellan Diafani och Pigadia. Mer information om Sea Jets

Var avgår färjorna från i Diafani? Var anländer båtarna i Pigadia?

Avgångshamn i Diafani

ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jetss färjor till Pigadia avgår från följande hamnar i Diafani:

Diafani
Karta

Ankomsthamn i Pigadia

Sea Jets, Blue Star Ferries eller ANEK Lines fartyg anländer till Pigadia från följande hamnar:

Karpathos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Diafani till Pigadia tar det minst 1 timmar att täcka de 28 km mellan Diafani och Pigadia.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Diafani och Pigadia på vintern) och färjerederiet (ANEK Lines, Blue Star Ferries och Sea Jets). Det finns för närvarande 3 överfarter i veckan mellan Diafani och Pigadia.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Diafani och Pigadia: ANEK Lines, Blue Star Ferries och Sea Jets.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Blue Star Ferries, Sea Jets.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Blue Star Ferries, Sea Jets på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Diafani Pigadia kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Diafani och Pigadia reser du 28 km.

För att åka med båt från Diafani till Pigadia kan du hitta priser från 58 kr för det lägsta, till 289 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 173 kr.

Den första färjan avgår från Diafani kl 18:55 till Pigadia.

Den sista färjan till Pigadia avgår vanligtvis från Diafani kl 20:55.

Hur är en färjeöverfart från Diafani till Pigadia?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Diafani till Pigadia ser ut. För att hjälpa dig att bättre sätta dig in i upplevelsen av en Diafani Pigadia-kryssning ombord på ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets har vi beskrivit de olika etapperna av resan från ombordstigning i Diafani till avstigning i Pigadia. Du hittar också praktisk information om Diafani och Pigadia.

Avresa från Diafani med färja

Innan din färjeresa med Diafani Pigadia börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentationstid i Diafanis hamn / Du bör anlända till färjeterminalen i Diafani inom den tidsgräns som ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets har fastställt. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Diafani - Pigadia / Gå till Sea Jets, Blue Star Ferries eller ANEK Lines-diskarna i Diafani färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på fartyget till Pigadia / Från färjeterminalen i Diafani uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. I ditt fordon kommer personal från ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Överfart från Diafani till Pigadia: ombord på fartyget...

Under överfarten kan alla använda tjänsterna på ANEK Lines, Blue Star Ferries eller Sea Jets-fartyget som de vill. Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjan närmar sig Pigadia, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Pigadia:

  • Närmar sig Pigadias hamn / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Pigadia från ytterdäcket.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Diafani till Pigadia i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Pigadia.
  • Lämna fartyget och utforska Pigadia / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Det går ännu snabbare som fotgängare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Pigadia. Äntligen börjar din vistelse i Pigadia på allvar!
Färja Diafani Pigadia - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Diafani till Pigadia

Vad kan man besöka och göra i Pigadia?

Pigadia omges av en vacker vik med en gyllene sandstrand och kristallklart vatten. Simmare kommer att njuta av att tillbringa tid på stranden, koppla av i det grekiska solskenet och svalka sig med ett dopp i havet. Populära stränder nära Pigadia är Ammoopi och Achata, som båda kan nås med bil eller buss.

Pigadias gamla stad är också väl värd ett besök. Med sina smala kullerstensgator och traditionella vita hus är det en utmärkt plats att promenera, titta på lokala butiker och prova traditionella grekiska rätter i de pittoreska tavernorna.

För den som är intresserad av historia och kultur har Pigadia också några intressanta platser att besöka. Det arkeologiska museet i Karpathos ligger i gamla stan och här finns antika föremål och artefakter från romersk och hellenistisk tid. Karpathos kloster, som ligger på en kulle med utsikt över staden, erbjuder också en spektakulär utsikt över det omgivande området.

När det gäller lokala transporter är Pigadia en relativt liten stad och det är lätt att ta sig runt till fots för att utforska staden och njuta av dess attraktioner. Men om man vill utforska omgivningarna och andra delar av ön kan man hyra bil eller åka med de lokala bussarna. Bussar är ett bekvämt och prisvärt sätt att ta sig till andra traditionella byar och avlägsna stränder.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid