Ceuta
Resa direkt till Algeciras med färja
Algeciras
Se priser

Hur tar man sig från Ceuta till Algeciras med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Ceuta till Algeciras? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Ceuta till Algeciras är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Ceuta till Algeciras, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Ceuta till Algeciras så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Ceuta Algeciras som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Ceuta till Algeciras behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Ceuta till Algeciras

Avgångshamn
Ceuta
Spanien
Ankomsthamn
Algeciras
Spanien
andalusien
Avstånd
29 km
Färjerederier
Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas, FRS Iberia
Frekvens av överfarter
20 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
1 timmar
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Ceuta Algeciras: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Ceuta till Algeciras kan du hitta biljetter från 335 kr för en person om du reser utan bil till 1261 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Ceuta till Algeciras är 786 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Ceuta till Algeciras är 1 timmar 2 minuter. De långsammaste färjorna tar 1 timmar 15 minuter att nå Algeciras, medan de snabbaste båtarna anländer till Algeciras på 1 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Ceuta kl 06:30. Den sista båten till Algeciras avgår från hamnen i Ceuta kl 21:45.

Genomsnittspris för en Ceuta till Algeciras färjeöverfart
786 kr
Prisintervall för färjor Ceuta Algeciras (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
335 kr - 1261 kr
Genomsnittlig överfartstid Ceuta Algeciras
1 timmar 2 minuter
Avgångstid för första färjan till Algeciras
06:30
Tid då sista färjan avgår till Algeciras
21:45
Ankomsttid för första färjan till Algeciras
07:45
Ankomsttid för sista färjan till Algeciras
22:45

Varför ta en färja från Ceuta till Algeciras?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Ceuta till Algeciras vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Algeciras. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Ceuta till Algeciras är ett idealiskt sätt att resa.

Du får mycket mer vila än i bilen
Långa bilresor är tröttande och kräver ständig vaksamhet vid körning. Omvänt är en Ceuta Algeciras-båtresa extremt avkopplande. Ombord, beroende på vilket fartyg från Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia som är i trafik, är allting utformat för att ge dig tid att koppla av i lugnet i bekväma liggsoffor, att slappna av på utedäcken, att underhålla och att ha roligt. Du kommer garanterat att börja din semester i Algeciras redan utvilad.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi befinner oss vid kusten letar vi ofta efter platser som erbjuder den bästa havsutsikten. Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Ceuta till Algeciras, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Överallt ger stora fönster dig en extraordinär utsikt över det azurblå havet för att du ska få ut det mesta av dess lugnande kraft.
Vila i en hytt
Även om det är frivilligt att boka en hytt på överfarten från Ceuta till Algeciras är det en bekvämlighet som man bör njuta av. Utrustade med kojer, privata badrum och ibland till och med porthål eller balkonger är hytterna inte olik riktiga hotellrum. Även på en dagsöverfart är det fortfarande möjligt att njuta av avskildheten i en hytt och det är mycket bekvämare än att sitta i en salong.

Vilka bolag trafikerar mellan Ceuta och Algeciras?

Om du vill resa mellan Ceuta och Algeciras med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Acciona Trasmediterránea Ceuta Algeciras
Acciona Trasmediterránea
Acciona Trasmediterránea grundades 1989 och har sitt säte i Barcelona, Spanien. Företaget betjänar Medelhavsregionerna i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ceuta-Algeciras och boka en biljett från Acciona Trasmediterránea mellan Ceuta och Algeciras. Acciona Trasmediterránea kör 5 överfarter per dag till Algeciras från Ceuta och restiden är 1 timmar 10 minuter. Mer information om Acciona Trasmediterránea
1 timmar 10 minuter
5 överfarter per dag
Baleària Ceuta Algeciras
Baleària
Baleària grundades 1997 och är ett färjerederi med säte i Valencia, Spanien. Det erbjuder överfarter till flera destinationer i Spanien, Frankrike och Italien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ceuta-Algeciras och boka en biljett från Baleària mellan Ceuta och Algeciras. Baleària kör 10 överfarter per dag till Algeciras från Ceuta och restiden är 1 timmar. Mer information om Baleària
1 timmar
10 överfarter per dag
Naviera Armas Ceuta Algeciras
Naviera Armas
Naviera Armas är ett färjerederi med säte i Santa Cruz de Tenerife, Kanarieöarna. Företaget grundades 1971 och erbjuder överfarter till flera destinationer på Kanarieöarna, i Spanien och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ceuta-Algeciras och boka en biljett från Naviera Armas mellan Ceuta och Algeciras. Mer information om Naviera Armas
FRS Iberia Ceuta Algeciras
FRS Iberia
FRS Iberia är ett färjerederi med säte i Spanien som trafikerar regionerna Spanien och Marocko. På Vivanoda kan du jämföra priser för Ceuta-Algeciras och boka en biljett från FRS Iberia mellan Ceuta och Algeciras. FRS Iberia kör 5 överfarter per dag till Algeciras från Ceuta och restiden är 1 timmar. Mer information om FRS Iberia
1 timmar
5 överfarter per dag

Var avgår färjorna från i Ceuta? Var anländer båtarna i Algeciras?

Avgångshamn i Ceuta

Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberias färjor till Algeciras avgår från följande hamnar i Ceuta:

Ceuta
Karta

Ankomsthamn i Algeciras

FRS Iberia, Naviera Armas, Baleària eller Acciona Trasmediterránea fartyg anländer till Algeciras från följande hamnar:

Algeciras
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Ceuta till Algeciras tar det minst 1 timmar att täcka de 29 km mellan Ceuta och Algeciras.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Ceuta och Algeciras på vintern) och färjerederiet (Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas och FRS Iberia). Det finns för närvarande 20 överfarter per dag mellan Ceuta och Algeciras.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ceuta och Algeciras: Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas och FRS Iberia.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas, FRS Iberia.

Innan du bokar, jämför priserna på Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas, FRS Iberia på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Ceuta Algeciras kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Ceuta och Algeciras reser du 29 km.

För att åka med båt från Ceuta till Algeciras kan du hitta priser från 335 kr för det lägsta, till 1261 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 786 kr.

Den första färjan avgår från Ceuta kl 06:30 till Algeciras.

Den sista färjan till Algeciras avgår vanligtvis från Ceuta kl 21:45.

Hur är en färjeöverfart från Ceuta till Algeciras?

Om du aldrig har åkt färja tidigare är det svårt att föreställa sig hur en dag till sjöss mellan Ceuta och Algeciras kan se ut. För att hjälpa dig att fördjupa dig i atmosfären på en färjekryssning med Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia, förklarar vi här de olika stegen på resan, från ombordstigning i Ceuta till avstigning i Algeciras. Du kan också hitta lite turistinformation och praktisk information om Ceuta och Algeciras.

Avresa från Ceuta med färja

Innan din färjeresa med Ceuta Algeciras börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Ankomsttid i Ceutas hamn / Du bör anlända till hamnen i Ceuta i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt FRS Iberia, Naviera Armas, Baleària eller Acciona Trasmediterránea-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Ceuta - Algeciras / Vid färjeterminalen i Ceuta letar du efter Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du reser med bil ska du ställa dig i de reserverade körfälten. Incheckningen sker direkt från ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Algeciras / Håll utkik efter röstmeddelanden i färjeterminalen i Ceuta som uppmanar dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på färjan från Ceuta till Algeciras

På Acciona Trasmediterránea, Baleària, Naviera Armas eller FRS Iberia-fartyget har alla sin egen resefilosofi. Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Algeciras är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Algeciras:

  • Algeciras Harbour är i sikte / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Det är bäst att vänta på ytterdäck för att se färjan manövrera in i Algecirass hamn.
  • Om du sitter i en hytt. / Om du har rest från Ceuta till Algeciras i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Algeciras.
  • Lämna fartyget och utforska Algeciras / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. Tullpersonalen i Algecirass hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen har din semester i Algeciras börjat på allvar!
Färja Ceuta Algeciras - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Ceuta till Algeciras

Vad kan man besöka och göra i Algeciras?

En av de största attraktionerna med Algeciras är dess geografiska läge. Staden ligger på Iberiska halvöns sydligaste spets och har en fantastisk utsikt över Gibraltarsundet, som skiljer Europa från Afrika. Om du besöker Algeciras, se till att besöka Centenario Park, där du kan njuta av det spektakulära landskapet och se horisontlinjerna från två olika kontinenter mötas.

När det gäller lokaltrafiken är Algeciras väl försörjt med kollektivtrafik. Staden har ett bussnät som förbinder de olika distrikten och erbjuder förbindelser till andra städer i regionen. Det är lätt att ta sig runt med de lokala bussarna, som är prisvärda och pålitliga. Om du vill utforska Algeciras omgivningar är det dock lämpligt att hyra bil för att få större flexibilitet.

Om du är en strandälskare är Algeciras också en bra destination. Staden gränsar till magnifika sandstränder, perfekta för avkoppling och solbad. Getares-stranden är en av de mest populära och erbjuder lugnt vatten och en trevlig atmosfär.

För kulturälskare har Algeciras några intressanta platser att besöka. Passa på att besöka Parque Arqueológico de las Murallas Merinides, där det finns historiska lämningar som går tillbaka till medeltiden. Du kan också besöka Casa Consistorial, rådhuset, som är ett fint exempel på andalusisk arkitektur.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid