Capri
Resa direkt till Positano med färja
Positano
Se priser

Hur tar man sig från Capri till Positano med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Capri till Positano? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Capri till Positano är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Capri till Positano, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Capri till Positano så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Capri Positano som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Capri till Positano behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Capri till Positano

Avgångshamn
Capri
Italien
Kampanien
Ankomsthamn
Positano
Italien
Kampanien
Avstånd
23 km
Färjerederier
NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet, Alilauro
Frekvens av överfarter
4 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Capri Positano: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Capri till Positano kan du hitta biljetter från 243 kr för en person om du reser utan bil till 254 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Capri till Positano är 254 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Capri till Positano är 40 minuter. De långsammaste färjorna tar 50 minuter att nå Positano, medan de snabbaste båtarna anländer till Positano på 30 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Capri kl 11:15. Den sista båten till Positano avgår från hamnen i Capri kl 17:32.

Genomsnittspris för en Capri till Positano färjeöverfart
254 kr
Prisintervall för färjor Capri Positano (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
243 kr - 254 kr
Genomsnittlig överfartstid Capri Positano
40 minuter
Avgångstid för första färjan till Positano
11:15
Tid då sista färjan avgår till Positano
17:32
Ankomsttid för första färjan till Positano
11:45
Ankomsttid för sista färjan till Positano
18:10

Varför ta en färja från Capri till Positano?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Capri till Positano vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Positano. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Capri till Positano är ett idealiskt sätt att resa.

Du får mycket mer vila än i bilen
Att köra i flera kilometer i sträck är inte särskilt avkopplande, särskilt om man lägger till risken för trafikstockningar och olyckor. Färjeturen från Capri Positano är raka motsatsen! Färjor som drivs av NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro är utformade med områden som är avsedda för avkoppling eller underhållning: lounger eller hytter, solarium utomhus, barer och restauranger... Du anländer till Positano utan stress och helt avslappnad.
Njut av en mycket uppmärksam personal
Varje minut av överfarten Capri-Positano, från ombordstigning i hamnen i Capri till avstigning i Positano, står kvalificerad och leende personal från NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro till ditt förfogande för att se till att du får en trevlig tid. Det är vanligt att du hittar en informationsdisk på fartyget, oftast på huvuddäcket.
Njut av den friska havsluften
Hälsofördelarna med havsluft är många. Under överfarten Capri-Positano kan du gå ut på NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro-fartygets utomhusutrymmen för att ta ett djupt andetag av luft. En känsla av välbefinnande kommer snabbt att gripa tag i dig. Detta gör att du kan börja din semester i Positano full av energi.

Vilka bolag trafikerar mellan Capri och Positano?

Om du vill resa mellan Capri och Positano med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

NLG - Navigazione Libera del Golfo Capri Positano
NLG - Navigazione Libera del Golfo
Navigazione Libera del Golfo (NLG) grundades 1950 och har sitt säte i Neapel, Italien. Företaget erbjuder färjeöverfarter i Neapelbukten och Sardinienområdet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Capri-Positano och boka en biljett från NLG - Navigazione Libera del Golfo mellan Capri och Positano. NLG - Navigazione Libera del Golfo kör 3 överfarter per dag till Positano från Capri och restiden är 30 minuter. Mer information om NLG - Navigazione Libera del Golfo
30 minuter
3 överfarter per dag
Alicost Capri Positano
Alicost
Alicost bedriver färjetrafik till Italien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Capri och Positano. På Vivanoda kan du jämföra priser för Capri-Positano och boka en biljett från Alicost mellan Capri och Positano. Mer information om Alicost
Positano Jet Capri Positano
Positano Jet
Positano Jet bedriver färjetrafik till Italien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Capri och Positano. På Vivanoda kan du jämföra priser för Capri-Positano och boka en biljett från Positano Jet mellan Capri och Positano. Mer information om Positano Jet
Alilauro Capri Positano
Alilauro
Alilauro är ett italienskbaserat färjerederi som erbjuder färjetrafik mellan de italienska öarna i Tyrrenska havet, inklusive Ischia och Capri. På Vivanoda kan du jämföra priser för Capri-Positano och boka en biljett från Alilauro mellan Capri och Positano. Alilauro kör 7 överfarter i veckan till Positano från Capri och restiden är 1 timmar 20 minuter. Mer information om Alilauro
1 timmar 20 minuter
7 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Capri? Var anländer båtarna i Positano?

Avgångshamn i Capri

NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauros färjor till Positano avgår från följande hamnar i Capri:

Capri
Karta

Ankomsthamn i Positano

Alilauro, Positano Jet, Alicost eller NLG - Navigazione Libera del Golfo fartyg anländer till Positano från följande hamnar:

Positano
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Capri till Positano tar det minst 30 minuter att täcka de 23 km mellan Capri och Positano.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Capri och Positano på vintern) och färjerederiet (NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet och Alilauro). Det finns för närvarande 4 överfarter per dag mellan Capri och Positano.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Capri och Positano: NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet och Alilauro.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet, Alilauro.

Innan du bokar, jämför priserna på NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet, Alilauro på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Capri Positano kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Capri och Positano reser du 23 km.

För att åka med båt från Capri till Positano kan du hitta priser från 243 kr för det lägsta, till 254 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 254 kr.

Den första färjan avgår från Capri kl 11:15 till Positano.

Den sista färjan till Positano avgår vanligtvis från Capri kl 17:32.

Hur är en färjeöverfart från Capri till Positano?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Capri till Positano kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Capri till avstigning i Positano, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet och Alilauro sjöfartsvärld. Du hittar också praktisk information om Capri och Positano.

Ombordstigning i Capri

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Capri Positano börjar:

  • Presentationstid i Capris hamn / Du måste ge dig en viss tid (kontrollera med NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro) före fartygets faktiska avgångstid för att anlända till färjeterminalen i Capri. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning för överfarten Capri - Positano / Vid färjeterminalen i Capri letar du efter NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauro-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på färjan till Positano / Från färjeterminalen i Capri uppmanas du att gå ombord på färjan genom de röstmeddelanden som sänds ut. Med bil följer du NLG - Navigazione Libera del Golfo, Alicost, Positano Jet eller Alilauros personalens anvisningar för att gå ombord och parkera ditt fordon ombord.

Ombord på färjan från Capri till Positano

Ombord på Alilauro, Positano Jet, Alicost eller NLG - Navigazione Libera del Golfo-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa resenärer vill koppla av i en avskild hytt, medan andra kommer att njuta av barer, restauranger, spel och affärer.

Positano är i sikte, avstigning är nära förestående!

Här finns lite information för avstigning i Positano:

  • Positano Harbour är i sikte / Du kommer inte att kunna nå garaget förrän besättningen bjuder in dig. Det finns ingen anledning att skynda sig. Om du vill vänta rekommenderar vi att du tittar på infarten till Positanos hamn från ytterdäcken.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Capri till Positano i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Positano.
  • Lämna fartyget och Positano är ditt / När garageportarna väl är öppna går det ganska snabbt att ta sig av fartyget. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. Tullpersonalen i Positanos hamn kan ge dig en kontroll. Äntligen har din semester i Positano börjat på allvar!
Färja Capri Positano - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Capri till Positano

Vad kan man besöka och göra i Positano?

En av Positanos främsta attraktioner är utan tvekan dess huvudstrand, Spiaggia Grande. Denna strand med fin gyllene sand är ett riktigt paradis för sol- och badälskare. Du kan hyra solstolar och parasoll och koppla av till ljudet av vågorna, eller våga dig ut i det kristallklara vattnet för en uppfriskande simtur. Stranden kantas också av restauranger och barer där man kan smaka på lokala specialiteter samtidigt som man njuter av den fantastiska utsikten.

När du promenerar genom Positanos smala gator kommer du att stöta på magnifika kyrkor och butiker som säljer lokalt hantverk och färgglad keramik. Missa inte kyrkan Santa Maria Assunta, med sin berömda keramiska kupol och majestätiska barockinteriör. Modeälskare kommer att bli glada över att upptäcka Positanos modebutiker, som erbjuder unika kläder och accessoarer, ofta handgjorda.

Om du är ute efter en panoramautsikt över staden är Sentiero degli Dei (Gudarnas stig) något för dig. Det är en pittoresk vandringsled som bjuder på hisnande vyer över Amalfikusten och Medelhavet. Om du föredrar kortare vägar kan du också välja en båttur längs kusten för att beundra områdets imponerande klippor.

När det gäller lokaltrafiken kan man ta sig till större delen av Positano till fots. Gatorna är smala och branta, vilket gör dem mindre lämpliga för bilar. Det finns dock lokalbussar som förbinder Positano med andra städer i området, samt med Sorrento station, varifrån man kan ta tåget till Neapel eller andra destinationer.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid