Bastia
Resa direkt till Piombino med färja
Piombino
Se priser

Hur tar man sig från Bastia till Piombino med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Bastia till Piombino? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Bastia till Piombino är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Bastia till Piombino, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Bastia till Piombino så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Corsica Ferries eller Moby Lines. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Bastia Piombino som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Corsica Ferries eller Moby Lines-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Bastia till Piombino behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Bastia till Piombino

Avgångshamn
Bastia
Frankrike
Korsika
Ankomsthamn
Piombino
Italien
Toscana
Avstånd
91 km
Färjerederier
Corsica Ferries, Moby Lines
Frekvens av överfarter
8 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
2 timmar 30 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Bastia Piombino: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Bastia till Piombino kan du hitta biljetter från 312 kr för en person om du reser utan bil till 3088 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Bastia till Piombino är 948 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Bastia till Piombino är 3 timmar 21 minuter. De långsammaste färjorna tar 4 timmar 30 minuter att nå Piombino, medan de snabbaste båtarna anländer till Piombino på 2 timmar 45 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Bastia kl 06:30. Den sista båten till Piombino avgår från hamnen i Bastia kl 18:15.

Genomsnittspris för en Bastia till Piombino färjeöverfart
948 kr
Prisintervall för färjor Bastia Piombino (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
312 kr - 3088 kr
Genomsnittlig överfartstid Bastia Piombino
3 timmar 21 minuter
Avgångstid för första färjan till Piombino
06:30
Tid då sista färjan avgår till Piombino
18:15
Ankomsttid för första färjan till Piombino
09:15
Ankomsttid för sista färjan till Piombino
22:45

Varför ta en färja från Bastia till Piombino?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Bastia till Piombino vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Piombino. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Bastia till Piombino är ett idealiskt sätt att resa.

För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi åker på semester vid havet söker vi i allmänhet efter havsutsikt så mycket som möjligt (på restaurangen, på hotellet, på en vandring...). Du får en 360-graders utsikt över havet från hamnen i Bastia till Piombino, oavsett om du äter lunch eller kopplar av i någon av fartygets lounger. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.
Det är mycket mindre tråkigt än på ett flygplan.
Som en allmän regel är en resa från Bastia till Piombino mycket snabbare med flyg. Men du sitter fast i din stol, fastspänd av säkerhetsbältet, och det finns nästan ingen möjlighet att resa. Under överfarten Bastia-Piombino på Moby Lines eller Corsica Ferries-färjan har du däremot full frihet när det gäller dina aktiviteter, att äta, gå, roa dig eller vila. En helt annan upplevelse än att flyga!
Du behöver inte oroa dig för att resa med din cykel
Att resa med tåg, flyg eller buss med din cykel blir ofta en mardröm eftersom den är så besvärlig att bära. Så är inte fallet på färjan. Precis som alla andra fordon kommer din tvåhjuling att parkeras i fartygets garage. Du lämnar den där under hela överfarten Bastia-Piombino i full säkerhet och utan att vara rädd för att den ska skadas. Du stiger på din cykel i Piombino för att gå av båten.

Vilka bolag trafikerar mellan Bastia och Piombino?

Om du vill resa mellan Bastia och Piombino med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Corsica Ferries eller Moby Lines som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Corsica Ferries Bastia Piombino
Corsica Ferries
Corsica Ferries är ett fransk-italienska färjerederi som trafikerar Korsika och Sardinien från det franska och italienska fastlandet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Bastia-Piombino och boka en biljett från Corsica Ferries mellan Bastia och Piombino. Corsica Ferries kör 4 överfarter i veckan till Piombino från Bastia och restiden är 2 timmar 30 minuter. Mer information om Corsica Ferries
2 timmar 30 minuter
4 överfarter i veckan
Moby Lines Bastia Piombino
Moby Lines
Moby Lines är ett italienskt färjerederi som har trafikerat Sardinien och Korsika från Italien sedan 1959. Hur bokar jag en Moby Lines Bastia Piombino-överfart? Genom att använda Vivanoda och dess sökmotor för flera transporter! På Vivanoda kan du jämföra priser för Bastia-Piombino och boka en biljett från Moby Lines mellan Bastia och Piombino. Moby Lines kör 4 överfarter i veckan till Piombino från Bastia och restiden är 3 timmar 30 minuter. Mer information om Moby Lines
3 timmar 30 minuter
4 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Bastia? Var anländer båtarna i Piombino?

Avgångshamn i Bastia

Corsica Ferries eller Moby Liness färjor till Piombino avgår från följande hamnar i Bastia:

Bastia - Gare Maritime
Karta

Från stationen :

Om du anländer till Bastia station har du flera alternativ för att ta dig till färjeterminalen. För det första kan du ta en taxi från stationen, som tar dig dit snabbt och bekvämt. Taxiresan från stationen till färjeterminalen tar vanligtvis 10 till 15 minuter och priset varierar beroende på avståndet.

Alternativt kan du använda kollektivtrafiken. Nära stationen hittar du busshållplatsen "Gare Bastia", där du kan ta busslinje 1. En bussbiljett kostar cirka 1,50 euro.

Du kan också promenera från stationen till färjeterminalen.

Från Bastia-Poretta flygplats:

Om du anländer till Bastias flygplats har du också flera alternativ för att ta dig till färjeterminalen. För det första kan du ta en taxi från flygplatsen. Taxiresan från flygplatsen till färjeterminalen tar vanligtvis ca 30 minuter.

Alternativt kan du ta den speciella skyttelbussen "Navette Aéroport" från Bastia flygplats till Bastia station. Denna buss går regelbundet och dess tidtabell är synkroniserad med flygets ankomster och avgångar. Resan tar ca 40 minuter och kostar ca 9 €.

Med bil:

Om du väljer att ta dig till färjeterminalen med bil kan du följa skyltarna mot hamnen i Bastia. När du är framme i staden följer du skyltarna mot "Port de Commerce" eller "Terminal Ferry". Tillfarten till färjeterminalen är väl skyltad och det är lätt att hitta parkering i närheten.

Huvudvägarna som leder till färjeterminalen är N193 och Route Territoriale 11 (T11). För att komma till färjeterminalen från N193, följ skyltarna mot "Port de Commerce" och fortsätt rakt fram tills du kommer till terminalen. Från T11 tar du avfarten "Bastia Centre-ville" och följer skyltarna mot "Port de Commerce".

Det är viktigt att notera att restiden med bil kan variera beroende på trafikförhållandena. Vi rekommenderar att du avsätter lite tid för att komma fram i tid för ombordstigning.

Ankomsthamn i Piombino

Moby Lines eller Corsica Ferries fartyg anländer till Piombino från följande hamnar:

Piombino
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Bastia till Piombino tar det minst 2 timmar 30 minuter att täcka de 91 km mellan Bastia och Piombino.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Bastia och Piombino på vintern) och färjerederiet (Corsica Ferries och Moby Lines). Det finns för närvarande 8 överfarter i veckan mellan Bastia och Piombino.

Det finns 2 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Bastia och Piombino: Corsica Ferries och Moby Lines.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Corsica Ferries, Moby Lines.

Under din överfart mellan Bastia och Piombino reser du 91 km.

För att åka med båt från Bastia till Piombino kan du hitta priser från 312 kr för det lägsta, till 3088 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 948 kr.

Den första färjan avgår från Bastia kl 06:30 till Piombino.

Den sista färjan till Piombino avgår vanligtvis från Bastia kl 18:15.

Färja Bastia Piombino - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Bastia till Piombino

Vad kan man besöka och göra i Piombino?

En av Piombinos huvudattraktioner är dess medeltida historiska centrum. Strosa genom kullerstensgatorna och beundra de magnifika gamla byggnaderna, till exempel Piombino-slottet. Detta 1500-talsslott har en fantastisk utsikt över havet och inrymmer nu ett fascinerande museum som berättar om områdets historia.

Missa inte heller Piazza Bovio, stadens stora torg, där du kan koppla av på en kaféterrass och titta på lokalbefolkningens dagliga liv. Strax utanför torget ligger Piombinos katedral, som också är värd ett besök för sin gotiska arkitektur och utsmyckade interiör.

Området runt Piombino erbjuder också mycket att utforska. Bara några kilometer från staden ligger naturparken Val di Cornia, där du kan fördjupa dig i den toskanska naturen och njuta av vandringar, cykelturer och utomhuspicknickar.

Om du älskar havet ligger öarna i den toskanska skärgården inom bekvämt räckhåll från Piombino. Ta en färja till ön Elba, ett populärt resmål som är känt för sina gyllene sandstränder och kristallklara vatten. Du kan också utforska den charmiga byn Porto Azzurro, med sin pittoreska hamn och livliga gränder.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid