Barcelona
Resa direkt till Sitges med färja
Sitges
Se priser

Hur tar man sig från Barcelona till Sitges med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Barcelona till Sitges? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Barcelona till Sitges är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Barcelona till Sitges, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Barcelona till Sitges så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som BlueMar Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Barcelona Sitges som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta BlueMar Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Barcelona till Sitges behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Barcelona till Sitges

Avgångshamn
Barcelona
Spanien
Katalonien
Ankomsthamn
Sitges
Spanien
Avstånd
34 km
Färjerederier
BlueMar Ferries
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Barcelona och Sitges?

Om du vill resa mellan Barcelona och Sitges med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat BlueMar Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

BlueMar Ferries Barcelona Sitges
BlueMar Ferries
BlueMar Ferries bedriver färjetrafik till Spanien, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Barcelona och Sitges. På Vivanoda kan du jämföra priser för Barcelona-Sitges och boka en biljett från BlueMar Ferries mellan Barcelona och Sitges. Mer information om BlueMar Ferries

Var avgår färjorna från i Barcelona? Var anländer båtarna i Sitges?

Avgångshamn i Barcelona

BlueMar Ferriess färjor till Sitges avgår från följande hamnar i Barcelona:

Barcelona
Karta

Från stationen

Från stationen Barcelona-Sants

Det enklaste och billigaste sättet att ta sig till färjeterminalen från denna station är att ta tunnelbanelinje L3, som tar dig direkt till Barcelonas färjehamn. Resan tar ca 20 minuter och kostar lika mycket som en tunnelbanebiljett.

Det finns också taxibilar utanför stationen som tar dig till hamnen på mindre än 15 minuter. Priset kommer därför att vara mycket högre än att ta kollektivtrafiken. Räkna med att betala cirka 15 euro.

Från Barcelona-Francia station

Denna station ligger 1,5 km från färjeterminalen. Om du inte har för mycket bagage kan du ta dig till färjeterminalen på 20 minuter.

Om du föredrar att åka kollektivt tar bussarna D20 och H14 dig till färjeterminalen på ca 15 minuter.

Från Josep Tarradellas Barcelona-El Prat (BCN) flygplats

Om du anländer till Barcelonas flygplats har du flera alternativ för att ta dig till färjeterminalen.

  1. Flygbuss: Flygbussar finns tillgängliga från flygplatsen till färjeterminalen med anslutning till tunnelbanelinje L3. Du kan köpa din biljett i receptionen för flygplatstransfer. Resan tar ca 30 minuter och kostar ca 10 €.

  2. Tunnelbana: Du kan också ta tunnelbanan från flygplatsen till färjeterminalen. Ta linje L9 Sud eller "L9S" vid terminal 1 eller 2 på flygplatsen och gå av vid stationen "Zona Universitària". Därifrån tar du tunnelbanelinjen L3 till hållplatsen "Drassanes", nära färjeterminalen.

Hur man tar sig till Barcelonas färjeterminal med bil

Om du föredrar att ta dig till färjeterminalen med bil finns här detaljerade vägbeskrivningar från huvudvägarna:

  1. Från motorväg AP-7, ta avfart 21 mot Barcelona Centre/Port Vell.
  2. Fortsätt på motorvägen Ronda Litoral (B-10) och ta avfart 21 mot Paral-lel/Montjuïc.
  3. Följ skyltarna mot Paral-lel och fortsätt längs avenyn tills du kommer till färjeterminalen.

Restiden med bil beror på trafiken, men beräknas i allmänhet till 20-30 minuter från huvudvägarna. Parkeringsavgifterna vid färjeterminalen varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Sitges

BlueMar Ferries fartyg anländer till Sitges från följande hamnar:

Sitges
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Barcelona Sitges - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Barcelona till Sitges

Vad kan man besöka och göra i Sitges?

Den största attraktionen i Sitges är utan tvekan de magnifika stränderna. San Sebastián-stranden är en av de mest populära, med sin fina sand och kristallklara vatten. Om du föredrar en lugnare atmosfär är Balmins Beach känd för att vara gayvänlig och erbjuder en avslappnad atmosfär.

Sitges historiska centrum är en labyrint av kullerstensgator, vitkalkade hus och eleganta butiker. Missa inte en promenad längs strandpromenaden, där du kan beundra de färgglada modernistiska byggnaderna och den fantastiska utsikten över Medelhavet.

När det gäller sevärdheterna i Sitges är Cau Ferrat-museet väl värt ett besök. I den berömda katalanska konstnären Santiago Rusiñols före detta ateljé finns en imponerande samling modern konst och konsthantverk. Inte långt därifrån ligger Museu Maricel, med sin samling av katalansk och europeisk konst och panoramautsikt över havet från den terrasserade trädgården.

Om du vill utforska området runt Sitges ytterligare kan du besöka den vackra vinregionen Penedès, som är känd för sina viner och vinkällare. Du kan också besöka den charmiga medeltida byn Garraf, bara några kilometer bort, där du kan förlora dig själv i kullerstensgatorna och beundra dess slott på kullen.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid