Aten
Resa direkt till Kythnos med färja
Kythnos
Se priser

Hur tar man sig från Aten till Kythnos med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Aten till Kythnos? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Aten till Kythnos är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Aten till Kythnos, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Aten till Kythnos så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Zante Ferries. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Aten Kythnos som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Zante Ferries-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Aten till Kythnos behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Aten till Kythnos

Avgångshamn
Aten
Grekland
Attica
Ankomsthamn
Kythnos
Grekland
Kykladöarna
Avstånd
89 km
Färjerederier
Zante Ferries
Frekvens av överfarter
7 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
3 timmar 10 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Aten Kythnos: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Aten till Kythnos kan du hitta biljetter från 324 kr för en person om du reser utan bil till 1446 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Aten till Kythnos är 879 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Aten till Kythnos är 3 timmar. De långsammaste färjorna tar 3 timmar att nå Kythnos, medan de snabbaste båtarna anländer till Kythnos på 3 timmar. Den första färjan avgår från hamnen i Aten kl 07:00.

Genomsnittspris för en Aten till Kythnos färjeöverfart
879 kr
Prisintervall för färjor Aten Kythnos (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
324 kr - 1446 kr
Genomsnittlig överfartstid Aten Kythnos
3 timmar
Avgångstid för första färjan till Kythnos
07:00
Ankomsttid för första färjan till Kythnos
10:00

Vilka bolag trafikerar mellan Aten och Kythnos?

Om du vill resa mellan Aten och Kythnos med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Zante Ferries som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Zante Ferries Aten Kythnos
Zante Ferries
Zakynthos Ferries grundades 1990 och har sitt säte i Zakynthos, Grekland. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Kythnos och boka en biljett från Zante Ferries mellan Aten och Kythnos. Zante Ferries kör 7 överfarter i veckan till Kythnos från Aten och restiden är 3 timmar 10 minuter. Mer information om Zante Ferries
3 timmar 10 minuter
7 överfarter i veckan

Var avgår färjorna från i Aten? Var anländer båtarna i Kythnos?

Avgångshamn i Aten

Zante Ferriess färjor till Kythnos avgår från följande hamnar i Aten:

Athens Piraeus E6
Karta

Från Atens järnvägsstation?

Om du anländer till Atens tåg- eller busstation och vill åka till färjeterminalen i Pireus finns det flera alternativ.

1. Med taxi: Den snabbaste och mest praktiska lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 35-45 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 25-45 €, beroende på trafiksituationen och vilken rutt du väljer.

2. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt och mycket praktiskt alternativ är att använda tunnelbanan för att ta sig till färjeterminalen. Du kan ta linje M1 (grön linje) från tåg- eller busstationen och gå av vid stationen "Piraeus". Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 1,40 euro. Väl framme vid Piraeus station kan du enkelt promenera till färjeterminalen.

Från Atens flygplats?

Om du anländer till Atens flygplats och vill åka till färjeterminalen finns följande alternativ:

1. Med taxi: Den snabbaste och bekvämaste lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiken, men är vanligtvis cirka 1 till 1 timme och 20 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 70 €, beroende på trafiken och den valda rutten.

2. Med buss: En mycket praktisk och ekonomisk lösning är att ta buss X96, som går direkt från Atens flygplats Elefthérios-Venizélos till färjeterminalen i Pireus. Resan tar ungefär en och en halv timme.

3. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt alternativ är att åka tunnelbana. Du kan ta tunnelbanelinje M3 (blå linje) från flygplatsen och gå av vid dess slutstation, "Piraeus" station. Den totala restiden från flygplatsen till terminalen är ca 60-80 minuter.

Med bil från huvudvägarna?

Om du föredrar att använda din bil för att nå färjeterminalen från huvudvägarna, här är de detaljerade instruktionerna:

Från motorvägsnätet: Om du kommer från norra Aten tar motorvägen E75 dig mycket enkelt till färjeterminalen genom att du följer skyltarna för avfarten "Piraeus". Fortsätt sedan på huvudvägen tills du kommer till färjeterminalen i Pireus. Var försiktig eftersom trafiken kan vara mycket tät i Aten, med många trafikstockningar.

Det är viktigt att notera att Pireus färjeterminal har parkeringsplatser där du kan parkera din bil under hela resan. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Kythnos

Zante Ferries fartyg anländer till Kythnos från följande hamnar:

Kythnos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende
Färja Aten Kythnos - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Aten till Kythnos

Vad kan man besöka och göra i Kythnos?

Öns huvudstad, Chora, är en charmig by som ligger på en kulle och erbjuder en fantastisk utsikt över Egeiska havet. Strosa genom de smala gatorna och beundra de vitkalkade husen med sina färgglada dörrar och blomfyllda balkonger. Passa på att besöka Panagia Kanala-kyrkan, en viktig religiös plats som välkomnar många pilgrimer varje år.

Stränderna på Kythnos är också platser som inte får missas. Kolona Beach anses vara en av de vackraste på ön, med sin smala sandremsa som förbinder två små öar. Stranden Loutra är känd för sina naturliga varma källor, som erbjuder en unik och avkopplande badupplevelse. Du kan också utforska de avskilda vikarna på Kythnos för att njuta av en lugn simtur och absolut avskildhet.

För att ta dig runt på ön kan du hyra ett fordon, t.ex. en bil eller fyrhjuling, för att enkelt utforska de olika områdena på Kythnos. Ett annat populärt alternativ är att hyra en skoter eller cykel, perfekt för kortare resor. Öns bussnät är också väl utbyggt och förbinder de största byarna med varandra, vilket gör det till ett bekvämt alternativ för billiga resor.

Förutom alla sevärdheter på Kythnos finns det gott om möjligheter till vandring och mountainbikecykling för friluftsentusiaster. Naturstigarna slingrar sig genom spektakulära landskap och erbjuder en total inlevelse i öns oförstörda skönhet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid