Rekommenderad rutt
Aten
Resa direkt till Kefalonia med färja
Kefalonia
Se priser
Alternativa rutter
Aten
Resa med färja till Methana
Methana
Resa med färja till Kefalonia
Kefalonia
Se priser

Hur tar man sig från Aten till Kefalonia med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Aten till Kefalonia? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Aten till Kefalonia är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Aten till Kefalonia, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Aten till Kefalonia så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Hellenic Seaways, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Aten Kefalonia som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Hellenic Seaways-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Aten till Kefalonia behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Aten till Kefalonia

Avgångshamn
Aten
Grekland
Attica
Ankomsthamn
Kefalonia
Grekland
Joniska öarna
Avstånd
276 km
Färjerederier
Hellenic Seaways, Saronic Ferries, Aegean Flying Dolphins
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Vilka bolag trafikerar mellan Aten och Kefalonia?

Om du vill resa mellan Aten och Kefalonia med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Hellenic Seaways som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Hellenic Seaways Aten Kefalonia
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Kefalonia och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Aten och Kefalonia. Mer information om Hellenic Seaways

Var avgår färjorna från i Aten? Var anländer båtarna i Kefalonia?

Avgångshamn i Aten

Hellenic Seawayss färjor till Kefalonia avgår från följande hamnar i Aten:

Athens Piraeus E1
Karta
Athens Piraeus E6
Karta

Från Atens järnvägsstation?

Om du anländer till Atens tåg- eller busstation och vill åka till färjeterminalen i Pireus finns det flera alternativ.

1. Med taxi: Den snabbaste och mest praktiska lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 35-45 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 25-45 €, beroende på trafiksituationen och vilken rutt du väljer.

2. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt och mycket praktiskt alternativ är att använda tunnelbanan för att ta sig till färjeterminalen. Du kan ta linje M1 (grön linje) från tåg- eller busstationen och gå av vid stationen "Piraeus". Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 1,40 euro. Väl framme vid Piraeus station kan du enkelt promenera till färjeterminalen.

Från Atens flygplats?

Om du anländer till Atens flygplats och vill åka till färjeterminalen finns följande alternativ:

1. Med taxi: Den snabbaste och bekvämaste lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiken, men är vanligtvis cirka 1 till 1 timme och 20 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 70 €, beroende på trafiken och den valda rutten.

2. Med buss: En mycket praktisk och ekonomisk lösning är att ta buss X96, som går direkt från Atens flygplats Elefthérios-Venizélos till färjeterminalen i Pireus. Resan tar ungefär en och en halv timme.

3. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt alternativ är att åka tunnelbana. Du kan ta tunnelbanelinje M3 (blå linje) från flygplatsen och gå av vid dess slutstation, "Piraeus" station. Den totala restiden från flygplatsen till terminalen är ca 60-80 minuter.

Med bil från huvudvägarna?

Om du föredrar att använda din bil för att nå färjeterminalen från huvudvägarna, här är de detaljerade instruktionerna:

Från motorvägsnätet: Om du kommer från norra Aten tar motorvägen E75 dig mycket enkelt till färjeterminalen genom att du följer skyltarna för avfarten "Piraeus". Fortsätt sedan på huvudvägen tills du kommer till färjeterminalen i Pireus. Var försiktig eftersom trafiken kan vara mycket tät i Aten, med många trafikstockningar.

Det är viktigt att notera att Pireus färjeterminal har parkeringsplatser där du kan parkera din bil under hela resan. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Kefalonia

Hellenic Seaways fartyg anländer till Kefalonia från följande hamnar:

Poros
Karta
Andra alternativa avgångar från Aten till Kefalonia
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Det finns 1 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Aten och Kefalonia: Hellenic Seaways.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Hellenic Seaways, Saronic Ferries, Aegean Flying Dolphins.

Färja Aten Kefalonia - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Aten till Kefalonia

Vad kan man besöka och göra i Kefalonia?

En av öns mest populära attraktioner är Myrtosstranden, känd för sin vita sand och sitt kristallklara vatten. Det är den perfekta platsen för att sola och simma i havet. En annan strand som man inte får missa är Skala, känd för sin avslappnade atmosfär och hisnande utsikt över grannön Zakynthos.

Förutom sina stränder erbjuder Kefalonia också hisnande naturscenerier. Missa inte ett besök i Mount Ainos National Park, där du kan vandra och beundra ett brett utbud av endemiska träd och växter. Du kan också utforska Melissani- och Drogarati-grottorna, två imponerande naturliga underverk.

För att upptäcka öns kultur kan du besöka de traditionella byarna på Kefalonia, som Assos och Fiskardo. Vandra genom de smala gatorna med färgglada hus och njut av den autentiska atmosfären. Glöm inte att prova de lokala kulinariska läckerheterna, som linssoppa eller den berömda Kefalonia-grytan.

När det gäller lokala transporter rekommenderar vi att du hyr en bil för att utforska ön i din egen takt. Det finns också allmänna bussar, men de kan vara mindre regelbundna, så det är viktigt att planera sina resor noggrant. Det finns också möjlighet till båtturer för att besöka grannöarna och upptäcka regionens skönhet från havet.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid