Rekommenderad rutt
Aten
Resa direkt till Fri med färja
Fri
Se priser
Alternativa rutter
Aten
Resa med färja, flyg till Sitia
Sitia
Resa med färja till Fri
Fri
Se priser
Aten
Resa med färja, flyg till Santorini
Santorini
Resa med färja till Fri
Fri
Se priser

Hur tar man sig från Aten till Fri med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Aten till Fri? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Aten till Fri är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Aten till Fri, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Aten till Fri så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, LANE Sea Line, Sea Jets eller Hellenic Seaways. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Aten Fri som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Aigaion Pelagos-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Aten till Fri behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Aten till Fri

Avgångshamn
Aten
Grekland
Attica
Ankomsthamn
Fri
Grekland
Dodekaneserna
Avstånd
403 km
Färjerederier
ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Zante Ferries, Aegean Sea Lines, Aigaion Pelagos
Frekvens av överfarter
2 överfarter i veckan
Minsta tid för överfart
15 timmar 50 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Aten Fri: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Aten till Fri kan du hitta biljetter från 532 kr för en person om du reser utan bil till 5609 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Aten till Fri är 1989 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Aten till Fri är 15 timmar 8 minuter. De långsammaste färjorna tar 21 timmar 55 minuter att nå Fri, medan de snabbaste båtarna anländer till Fri på 12 timmar 14 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Aten kl 15:00. Den sista båten till Fri avgår från hamnen i Aten kl 18:01.

Genomsnittspris för en Aten till Fri färjeöverfart
1989 kr
Prisintervall för färjor Aten Fri (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
532 kr - 5609 kr
Genomsnittlig överfartstid Aten Fri
15 timmar 8 minuter
Avgångstid för första färjan till Fri
15:00
Tid då sista färjan avgår till Fri
18:01
Ankomsttid för första färjan till Fri
06:15
Ankomsttid för sista färjan till Fri
12:55

Varför ta en färja från Aten till Fri?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Aten till Fri vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Fri. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Aten till Fri är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Ett bagage är gratis, alla andra måste du betala för. Detta är ofta den formel som används när vi reser med andra transportsätt, vilket mycket ofta leder till en betydande ökning av räkningen. För överfarten Aten-Fri krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser utan bil kommer du att vara begränsad i dina rörelser under hela resan till Fri. Det är dock värt att fråga personalen på Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Aigaion Pelagos om fartyget har ett bagageförråd där du kan lämna dina väskor tills du når Fri.
Njut av en mycket uppmärksam personal
Personalen från Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Aigaion Pelagos står till ditt förfogande från det att fartyget lämnar Aten till det att det lämnar Fri. Det är vanligt att du hittar en informationsdisk på fartyget, oftast på huvuddäcket.
Att ta sig tid blir ett nöje
Allt i vårt samhälle måste gå snabbt. Ändå kommer du att njuta av att sätta segel från Aten på en Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Aigaion Pelagos-färja som färdas de 403 km till Fri i mindre än 40 km/h. Alla fartyg är utrustade med lounger, restauranger, promenaddäck och ibland mycket mer... Du kanske till och med ångrar att du anlände till Fri så snabbt!

Vilka bolag trafikerar mellan Aten och Fri?

Om du vill resa mellan Aten och Fri med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Aigaion Pelagos som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Blue Star Ferries Aten Fri
Blue Star Ferries
Blue Star Ferries är ett grekiskt rederi som trafikerar linjen Aten-Fri och andra inrikes passager mellan det grekiska fastlandet och dess otaliga öar (Kykladerna, Joniska havet, Kreta, Dodekanesos). På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Fri och boka en biljett från Blue Star Ferries mellan Aten och Fri. Mer information om Blue Star Ferries
ANEK Lines Aten Fri
ANEK Lines
Anek Lines är ett grekiskt rederi som driver linjen Aten-Fri och andra linjer mellan Italien och Grekland och mellan många grekiska öar. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Fri och boka en biljett från ANEK Lines mellan Aten och Fri. ANEK Lines kör 2 överfarter i veckan till Fri från Aten och restiden är 15 timmar 50 minuter. Mer information om ANEK Lines
15 timmar 50 minuter
2 överfarter i veckan
Aigaion Pelagos Aten Fri
Aigaion Pelagos
Aigaion Pelagos grundades 1999 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget betjänar de grekiska öarna och hamnarna i Egeiska havet. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Fri och boka en biljett från Aigaion Pelagos mellan Aten och Fri. Mer information om Aigaion Pelagos

Var avgår färjorna från i Aten? Var anländer båtarna i Fri?

Avgångshamn i Aten

Blue Star Ferries, ANEK Lines eller Aigaion Pelagoss färjor till Fri avgår från följande hamnar i Aten:

Athens Piraeus E1
Karta
Athens Piraeus E6
Karta
Athens Piraeus E3
Karta

Från Atens järnvägsstation?

Om du anländer till Atens tåg- eller busstation och vill åka till färjeterminalen i Pireus finns det flera alternativ.

1. Med taxi: Den snabbaste och mest praktiska lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 35-45 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 25-45 €, beroende på trafiksituationen och vilken rutt du väljer.

2. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt och mycket praktiskt alternativ är att använda tunnelbanan för att ta sig till färjeterminalen. Du kan ta linje M1 (grön linje) från tåg- eller busstationen och gå av vid stationen "Piraeus". Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 1,40 euro. Väl framme vid Piraeus station kan du enkelt promenera till färjeterminalen.

Från Atens flygplats?

Om du anländer till Atens flygplats och vill åka till färjeterminalen finns följande alternativ:

1. Med taxi: Den snabbaste och bekvämaste lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiken, men är vanligtvis cirka 1 till 1 timme och 20 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 70 €, beroende på trafiken och den valda rutten.

2. Med buss: En mycket praktisk och ekonomisk lösning är att ta buss X96, som går direkt från Atens flygplats Elefthérios-Venizélos till färjeterminalen i Pireus. Resan tar ungefär en och en halv timme.

3. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt alternativ är att åka tunnelbana. Du kan ta tunnelbanelinje M3 (blå linje) från flygplatsen och gå av vid dess slutstation, "Piraeus" station. Den totala restiden från flygplatsen till terminalen är ca 60-80 minuter.

Med bil från huvudvägarna?

Om du föredrar att använda din bil för att nå färjeterminalen från huvudvägarna, här är de detaljerade instruktionerna:

Från motorvägsnätet: Om du kommer från norra Aten tar motorvägen E75 dig mycket enkelt till färjeterminalen genom att du följer skyltarna för avfarten "Piraeus". Fortsätt sedan på huvudvägen tills du kommer till färjeterminalen i Pireus. Var försiktig eftersom trafiken kan vara mycket tät i Aten, med många trafikstockningar.

Det är viktigt att notera att Pireus färjeterminal har parkeringsplatser där du kan parkera din bil under hela resan. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Fri

Aigaion Pelagos, ANEK Lines eller Blue Star Ferries fartyg anländer till Fri från följande hamnar:

Kasos
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Aten till Fri tar det minst 15 timmar 50 minuter att täcka de 403 km mellan Aten och Fri.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Aten och Fri på vintern) och färjerederiet (Blue Star Ferries, ANEK Lines och Aigaion Pelagos). Det finns för närvarande 2 överfarter i veckan mellan Aten och Fri.

Det finns 3 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Aten och Fri: Blue Star Ferries, ANEK Lines och Aigaion Pelagos.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Zante Ferries, Aegean Sea Lines, Aigaion Pelagos.

Innan du bokar, jämför priserna på ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, LANE Sea Line, Sea Jets, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Cyclades Fast Ferries, Zante Ferries, Aegean Sea Lines, Aigaion Pelagos på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Aten Fri kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Aten och Fri reser du 403 km.

För att åka med båt från Aten till Fri kan du hitta priser från 532 kr för det lägsta, till 5609 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 1989 kr.

Den första färjan avgår från Aten kl 15:00 till Fri.

Den sista färjan till Fri avgår vanligtvis från Aten kl 18:01.

Hur är färjeöverfarten från Aten till Fri?

Det är inte alltid lätt att få en tydlig bild av hur en överfart från Aten till Fri kommer att vara, särskilt om du inte är bekant med detta transportsätt. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Aten till avstigning i Fri, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i ANEK Lines, Blue Star Ferries, Aegean Speed Lines, LANE Sea Line, Sea Jets och Hellenic Seaways sjöfartsvärld. Du hittar också praktisk information om Aten och Fri.

Redo för ombordstigning i Aten

Här är några steg att gå ombord innan din färjeresa med Aten Fri börjar:

  • Presentationstid i Atens hamn / Du bör anlända till hamnen i Aten i god tid i förväg. Kontrollera detta med ditt Aigaion Pelagos, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-bolag. Efter denna tid kan företaget vägra dig ombordstigning.
  • Incheckning på överfarten Aten - Fri / Gå till Aigaion Pelagos, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-diskarna i Aten färjeterminal för att checka in med ditt pass eller ID-kort och ditt bokningsnummer. Om du har en bil kan du checka in från fordonskön.
  • Ombordstigning på färjan till Fri / Informationsmeddelanden sänds i Aten färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. Om du reser med bil kommer Aigaion Pelagos, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-personal att ge dig instruktioner om hur du går ombord och parkerar ditt fordon på fartyget.

Ombord på färjan från Aten till Fri

Ombord på Aigaion Pelagos, ANEK Lines eller Blue Star Ferries-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Vissa vill koppla av i en av de liggande loungerna, andra vill utnyttja alla tjänster som erbjuds ombord eller bara njuta av utsikten över havet från fartygsdäcket.

Färjans ankomst till Fri

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Fri:

  • Närmar sig Fris hamn / Besättningen kommer inte att ge dig tillträde till garaget för att hämta ditt fordon förrän båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Fri från ytterdäcket.
  • Lämna din hytt. / Om du har rest från Aten till Fri i en bekväm hytt måste du lämna hytten ungefär en halvtimme före ankomst till Fri.
  • Lämna fartyget och Fri är ditt / Det går ganska snabbt att köra ut från fartygets garage. Som fotgängare kommer du ut ännu snabbare. I Fri kommer du sannolikt att passera en tullkontroll. Äntligen börjar din vistelse i Fri på allvar!
Färja Aten Fri - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Aten till Fri

Vad kan man besöka och göra i Fri?

Gamla stan i Fri är en av juvelerna i regionens krona. De smala kullerstensgatorna och de färgglada byggnaderna berättar stadens historia. Strosa genom de smala gatorna och upptäck de välbevarade medeltida husen och den majestätiska 1100-talskyrkan Saint-Vincent. Och missa inte den magnifika renässansfontänen på Place de la Mairie.

För konstälskare finns Musée de Fri med utställningar om regionens historia och verk av lokala konstnärer. Några steg bort ligger Graubünden Museum med en samling modern och samtida konst. Missa inte de årliga musik- och dansfestivalerna, som lockar internationella artister och ger staden en kulturell touch.

Fri är också känt för sina utomhusaktiviteter. På sommaren kan du vandra i de omgivande bergen och njuta av den hisnande utsikten över de snötäckta topparna. Cyklister och mountainbikecyklister hittar också gott om stigar som passar alla förmågor. På vintern blir regionen ett riktigt paradis för vintersportentusiaster, med sina många utförs- och längdskidspår.

Det finns ett antal transportalternativ för att ta sig runt i Fri och det omgivande området. Staden är väl försedd med lokalbussar, vilket gör det enkelt att ta sig från en plats till en annan. Om du föredrar att vara mer självständig kan du hyra en bil eller cykel för att utforska området i din egen takt. Slutligen har Fri också en järnvägsstation, vilket gör det enkelt att resa till andra schweiziska städer som Chur och Zürich.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid