Aten
Resa direkt till Aigina med färja
Aigina
Se priser

Hur tar man sig från Aten till Aigina med färja?

Letar du efter den perfekta färjebiljetten från Aten till Aigina? Du har kommit till rätt ställe. Att ta en färja från Aten till Aigina är ett bekvämt och trevligt sätt att resa.

Vi vet att det kan vara stressigt att planera en färjeresa från Aten till Aigina, så vi gör vårt bästa för att göra din bokning av en färja från Aten till Aigina så snabb och enkel som möjligt.

Med Vivanoda, vår lättanvända plattform, kan du jämföra priser, rutter och tjänster från olika färjerederier som Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet på en färjebiljett till Aten Aigina som passar dina behov och din budget, oavsett om du reser ensam, som par eller med din familj.

De flesta Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins-fartyg erbjuder faciliteter ombord som hytter, restauranger, butiker, Wi-Fi och mycket mer. Ofta erbjuder de även faciliteter för personer med nedsatt rörlighet.

För att hitta de bästa erbjudandena på färjor från Aten till Aigina behöver du bara ange dina resedatum och börja söka på Vivanoda.

Information om färjor från Aten till Aigina

Avgångshamn
Aten
Grekland
Attica
Ankomsthamn
Aigina
Grekland
Attica
Avstånd
33 km
Färjerederier
Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries, Aegean Flying Dolphins
Frekvens av överfarter
10 överfarter per dag
Minsta tid för överfart
40 minuter
Sök efter färjor
Sök och boka boende

Färja Aten Aigina: Biljettpriser, tidtabeller och reslängd

För att resa med färja från Aten till Aigina kan du hitta biljetter från 127 kr för en person om du reser utan bil till 636 kr om du reser med din bil. Det genomsnittliga priset vi har sett på rutten Aten till Aigina är 312 kr. Den genomsnittliga överfartstiden från Aten till Aigina är 1 timmar 6 minuter. De långsammaste färjorna tar 1 timmar 20 minuter att nå Aigina, medan de snabbaste båtarna anländer till Aigina på 40 minuter. Den första färjan avgår från hamnen i Aten kl 06:30. Den sista båten till Aigina avgår från hamnen i Aten kl 18:15.

Genomsnittspris för en Aten till Aigina färjeöverfart
312 kr
Prisintervall för färjor Aten Aigina (Lägsta pris för 1 passagerare och högsta pris för 1 passagerare och en bil)
127 kr - 636 kr
Genomsnittlig överfartstid Aten Aigina
1 timmar 6 minuter
Avgångstid för första färjan till Aigina
06:30
Tid då sista färjan avgår till Aigina
18:15
Ankomsttid för första färjan till Aigina
07:10
Ankomsttid för sista färjan till Aigina
19:25

Varför ta en färja från Aten till Aigina?

Oavsett om du reser ensam, som par eller med familjen kan en färja från Aten till Aigina vara ett bekvämt och trevligt alternativ för att ta dig till Aigina. Här är 3 anledningar till varför vi tycker att en färja från Aten till Aigina är ett idealiskt sätt att resa.

Du behöver alltså inte oroa dig för mängden bagage.
Ett bagage är gratis, alla andra måste du betala för. Detta är ofta den formel som används när vi reser med andra transportsätt, vilket mycket ofta leder till en betydande ökning av räkningen. För överfarten Aten-Aigina krävs inget tillägg så länge allt ditt bagage finns i din bil. Om du reser som fotgängare kan villkoren vara mer restriktiva eftersom du måste bära ditt bagage med dig tills du anländer till Aigina. Det är dock tillrådligt att fråga besättningen på Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins, eftersom det ofta finns bagageförvaringsskåp där passagerarna kan förvara sitt bagage under överfarten.
För det är det perfekta sättet att resa med familjen!
Att resa med färja är helt enkelt det idealiska sättet att resa mellan Aten och Aigina när du är med din familj och särskilt med barn. Allt är enklare. Så snart du lämnar Aten kan du föreställa dig att dina barn utforskar fartyget, spenderar långa stunder med att leka på lekplatserna för barn eller i videospelen och arkaderna (för tonåringar), tittar på de senaste filmerna på bio, delar en familjemiddag i restaurangen eller förundras över en trollerishow eller andra otaliga aktiviteter. Dina barn kommer att minnas färjeutflykten från Aten till Aigina länge.
För att njuta av den otroliga havsutsikten
När vi befinner oss vid kusten letar vi ofta efter platser som erbjuder den bästa havsutsikten. Under överfarten från Aten till Aigina, oavsett om du befinner dig på däck, äter i restaurangen eller kopplar av i de bekväma salongerna på Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins-fartyget, kommer du helt enkelt att sitta på första parkett för att se det otroliga skådespel som havet erbjuder. Restaurang, barer, salonger, hytter... den magnifika havsutsikten är allestädes närvarande ombord på fartyget.

Vilka bolag trafikerar mellan Aten och Aigina?

Om du vill resa mellan Aten och Aigina med färja finns det ett antal bolag att välja mellan, bland annat Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins som kör regelbunden trafik mellan de två städerna. Du kan läsa mer om de olika färjerederierna på denna sträcka och deras avgångstider här.

Hellenic Seaways Aten Aigina
Hellenic Seaways
Hellenic Seaways grundades år 2000 och har sitt säte i Aten, Grekland. Företaget trafikerar de grekiska öarna och den egyptiska regionen. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Aigina och boka en biljett från Hellenic Seaways mellan Aten och Aigina. Hellenic Seaways kör 7 överfarter per dag till Aigina från Aten och restiden är 40 minuter. Mer information om Hellenic Seaways
40 minuter
7 överfarter per dag
Anes Ferries Aten Aigina
Anes Ferries
Anes Ferries är ett färjerederi med säte i Venedig, Italien. Det erbjuder färjeöverfarter till flera destinationer i Italien, Kroatien och Albanien. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Aigina och boka en biljett från Anes Ferries mellan Aten och Aigina. Anes Ferries kör 3 överfarter per dag till Aigina från Aten och restiden är 1 timmar 20 minuter. Mer information om Anes Ferries
1 timmar 20 minuter
3 överfarter per dag
Saronic Ferries Aten Aigina
Saronic Ferries
Saronic Ferries bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Aten och Aigina. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Aigina och boka en biljett från Saronic Ferries mellan Aten och Aigina. Mer information om Saronic Ferries
Aegean Flying Dolphins Aten Aigina
Aegean Flying Dolphins
Aegean Flying Dolphins bedriver färjetrafik till Grekland, inklusive färjetrafik mellan hamnarna i Aten och Aigina. På Vivanoda kan du jämföra priser för Aten-Aigina och boka en biljett från Aegean Flying Dolphins mellan Aten och Aigina. Mer information om Aegean Flying Dolphins

Var avgår färjorna från i Aten? Var anländer båtarna i Aigina?

Avgångshamn i Aten

Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphinss färjor till Aigina avgår från följande hamnar i Aten:

Athens Piraeus E6
Karta

Från Atens järnvägsstation?

Om du anländer till Atens tåg- eller busstation och vill åka till färjeterminalen i Pireus finns det flera alternativ.

1. Med taxi: Den snabbaste och mest praktiska lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiksituationen, men är vanligtvis ca 35-45 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 25-45 €, beroende på trafiksituationen och vilken rutt du väljer.

2. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt och mycket praktiskt alternativ är att använda tunnelbanan för att ta sig till färjeterminalen. Du kan ta linje M1 (grön linje) från tåg- eller busstationen och gå av vid stationen "Piraeus". Resan tar ca 30 minuter och priset är ca 1,40 euro. Väl framme vid Piraeus station kan du enkelt promenera till färjeterminalen.

Från Atens flygplats?

Om du anländer till Atens flygplats och vill åka till färjeterminalen finns följande alternativ:

1. Med taxi: Den snabbaste och bekvämaste lösningen är att ta en taxi till färjeterminalen. Restiden beror på trafiken, men är vanligtvis cirka 1 till 1 timme och 20 minuter. Det genomsnittliga taxipriset är ca 70 €, beroende på trafiken och den valda rutten.

2. Med buss: En mycket praktisk och ekonomisk lösning är att ta buss X96, som går direkt från Atens flygplats Elefthérios-Venizélos till färjeterminalen i Pireus. Resan tar ungefär en och en halv timme.

3. Med tunnelbana: Ett annat ekonomiskt alternativ är att åka tunnelbana. Du kan ta tunnelbanelinje M3 (blå linje) från flygplatsen och gå av vid dess slutstation, "Piraeus" station. Den totala restiden från flygplatsen till terminalen är ca 60-80 minuter.

Med bil från huvudvägarna?

Om du föredrar att använda din bil för att nå färjeterminalen från huvudvägarna, här är de detaljerade instruktionerna:

Från motorvägsnätet: Om du kommer från norra Aten tar motorvägen E75 dig mycket enkelt till färjeterminalen genom att du följer skyltarna för avfarten "Piraeus". Fortsätt sedan på huvudvägen tills du kommer till färjeterminalen i Pireus. Var försiktig eftersom trafiken kan vara mycket tät i Aten, med många trafikstockningar.

Det är viktigt att notera att Pireus färjeterminal har parkeringsplatser där du kan parkera din bil under hela resan. Parkeringsavgifterna varierar beroende på hur länge du stannar.

Ankomsthamn i Aigina

Aegean Flying Dolphins, Saronic Ferries, Anes Ferries eller Hellenic Seaways fartyg anländer till Aigina från följande hamnar:

Port of Aigina
Karta
Sök efter färjor
Sök och boka boende

FAQ

Om du tar en färja från Aten till Aigina tar det minst 40 minuter att täcka de 33 km mellan Aten och Aigina.

Det beror ofta på säsongen (det finns färre överfarter mellan Aten och Aigina på vintern) och färjerederiet (Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries och Aegean Flying Dolphins). Det finns för närvarande 10 överfarter per dag mellan Aten och Aigina.

Det finns 4 färjerederier som trafikerar sträckan mellan Aten och Aigina: Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries och Aegean Flying Dolphins.

Ja, absolut, direkta övergångar erbjuds av Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries, Aegean Flying Dolphins.

Innan du bokar, jämför priserna på Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries, Aegean Flying Dolphins på vår hemsida Vivanoda. Boka sedan enkelt och säkert den önskade överfarten på vår partners webbplats.

Om du vill ändra eller avbryta din bokning av färjan från Aten Aigina kan du enkelt göra det genom att kontakta vår partner som hanterar din bokning. Observera att vissa biljetter, beroende på biljettvillkoren, inte kan återbetalas eller ändras. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du bokar din biljett.

Under din överfart mellan Aten och Aigina reser du 33 km.

För att åka med båt från Aten till Aigina kan du hitta priser från 127 kr för det lägsta, till 636 kr för det högsta. Det genomsnittliga priset vi observerade var 312 kr.

Den första färjan avgår från Aten kl 06:30 till Aigina.

Den sista färjan till Aigina avgår vanligtvis från Aten kl 18:15.

Hur är en färjeöverfart från Aten till Aigina?

Om det är första gången du åker färja är det inte lätt att föreställa sig hur en sjööverfart från Aten till Aigina ser ut. Vi kommer därför att beskriva denna unika reseupplevelse, från ombordstigning i Aten till avstigning i Aigina, för att hjälpa dig att bättre projicera dig in i Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries och Aegean Flying Dolphins sjöfartsvärld. Du hittar också praktisk information om Aten och Aigina.

Avresa från Aten med färja

Innan din färjeresa med Aten Aigina börjar, är här några steg innan du går ombord:

  • Presentation i hamnen i Aten / Du bör anlända till färjeterminalen i Aten inom den tidsgräns som Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins har fastställt. Efter denna tid är din bokning inte längre garanterad.
  • Incheckning på överfarten Aten - Aigina / Vid färjeterminalen i Aten letar du efter Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins-diskarna och visar upp ditt pass och bokningsnummer. Med bil är processen densamma, men direkt från ombordstigningsfilerna. Du stannar kvar i ditt fordon.
  • Ombordstigning på färjan till Aigina / Informationsmeddelanden sänds i Aten färjeterminal för att uppmana dig att gå ombord. I ditt fordon kommer personal från Hellenic Seaways, Anes Ferries, Saronic Ferries eller Aegean Flying Dolphins att fortsätta med ombordstigningen linje för linje. Vänta tålmodigt på att det ska bli din tur.

Ombord på fartyget mellan Aten och Aigina

Ombord på Aegean Flying Dolphins, Saronic Ferries, Anes Ferries eller Hellenic Seaways-fartyget kan du välja dina aktiviteter efter dina önskemål! Medan vissa människor kommer att vara benägna att koppla av i en mysig lounge, kommer andra att vilja shoppa i butikerna eller äta i självbetjäningsrestaurangen.

Färjan närmar sig Aigina, avstigning är nära förestående!

Slutligen hittar du information om färjans ankomst till Aigina:

  • Aigina Harbour är i sikte / Du får endast tillträde till garaget när båten är förtöjd. Det finns ingen anledning att skynda sig. Under tiden råder vi dig att njuta av ankomsten till Aigina från ytterdäcket.
  • Om du sitter i en hytt. / Du måste lämna din hytt ungefär en halvtimme före ankomsten till Aigina Harbour.
  • Lämna fartyget och Aigina är ditt / Du kan få ut din bil ur färjans enorma garage relativt snabbt när dörrarna väl är öppna. Det går ännu snabbare som fotgängare. En tullkontroll kan inte uteslutas i Aigina. Äntligen har din semester i Aigina börjat på allvar!
Färja Aten Aigina - Alla färjebiljetter till bästa pris

Turistguide för färjeresan från Aten till Aigina

Vad kan man besöka och göra i Aigina?

Huvudorten Aigina kallas också Aigina och är en plats där grekisk historia möter det moderna livet. En promenad genom kullerstensgatorna tar dig förbi traditionell arkitektur, pittoreska tavernor och hantverksbutiker. Missa inte det arkeologiska museet i Aigina, som har en fascinerande samling av antika skulpturer och keramik.

I närheten ligger Aphaia-templet som är en av öns mest värdefulla juveler. Detta doriska tempel ligger på en kulle och härstammar från 500-talet f.Kr. och erbjuder en fantastisk utsikt över Egeiska havet. Den magnifika arkitekturen och mystiska atmosfären gör det till ett måste för både historiefantaster och fotoentusiaster.

Aiginas stränder är också kända för sin naturliga skönhet. Agia Marina-stranden är en av de mest populära på ön, med sin gyllene sand och kristallklara vatten. Om du föredrar en mer avskild strand kan du åka till Marathonas, en pittoresk vik med lugnt och grunt vatten, perfekt för familjebad.

För att utforska ön ytterligare kan du hyra en cykel eller skoter i Aigina. Det är ett utmärkt sätt att ta sig runt och upptäcka Aiginas charmiga landskap i din egen takt. Om du föredrar ett mer avslappnat alternativ kan du också ta lokalbussen, som trafikerar olika delar av ön.

Sök efter färjor
Sök och boka boende

Sök filter

Transportsätt
Avgångstid
Ankomsttid